Συνελήφθη στην Κύπρο 27χρονος Αλβανός κακοποιός με εγκληματική δράση στη χώρα μας

Κοινοποίηση:
kke-perama-astyn

Μετά από συνεργασία της Ελληνικής με την Κυπριακή Αστυνομία και ύστερα από πληροφορίες που παρείχε η Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη την Τρίτη, νωρίς το πρωί, στην Αμμόχωστο της Κύπρου, ιδιαίτερα επικίνδυνος 27χρονος Αλβανός κακοποιός με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια κυρίως σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ήταν άκρως επικίνδυνα, ενεργούσαν και μεταχειρίζονταν τους παθόντες με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για εκφοβισμό ή με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ενδεικτικό της ιδιαίτερης επικινδυνότητάς τους είναι ότι, τα ξημερώματα της 02.06.2012, όταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έγιναν αντιληπτά στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 30χρονο ιδιοκτήτη του οχήματος και τραυμάτισαν σοβαρά τον αδελφό του.

Επιπλέον, στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται :
17 ένοπλες ληστείες σε οικίες
18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
έξι διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
17 κλοπές αυτοκινήτων.
Επιπλέον, σε έξι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και να εμπλακούν σε ένοπλες συμπλοκές, προκειμένου να διαφύγουν.

Σημειώνεται ότι για την εγκληματική τους δράση είχαν προμηθευτεί πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, ανακριτικών Αρχών, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, σε Αττική και Εύβοια, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση απάτης.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία όπου διέμενε στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο και φυτά κάνναβης.

Στο παρελθόν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κατά τις οποίες είχε συλληφθεί στη χώρα μας για τα παραπάνω αδικήματα, είχε δηλώσει στις αστυνομικές Αρχές διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και χρονολογίες γεννήσεως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Καλοσωρίστε τον στις φυλακές αλλά με τακτ αυτή τη φορά. Ήσυχα και αθόρυβα.

  2. Υπάρχει Αλβανός που να μην είναι εγκληματίας ? Ούτε για δείγμα , ο καλύτερος είναι μέγας φοροφυγάς και δεν φτάνει μόνο αυτό , Τα προϊόντα του εγκλήματος τα επενδύει στην Αλβανία , ΔΗΛΑΔΗ έχει έρθει ο Αλβανός στην Ελλάδα πριν 15 χρόνια , δεν έχει πληρώσει δραχμή στο δημόσιο, στέρησε το μεροκάματο από κάποιον έλληνα και ότι έβγαλε όλα αυτά τα χρόνια τα επένδυσε στην χώρα του ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ

Comments are closed.