Λάρισα: Συνελήφθη με 11 τόνους λαθραίου καπνού – Τον παρέδιδε στους πελάτες με… courier

Κοινοποίηση:
1414234

Ούτε εκατό ούτε διακόσια κιλά αλλά έντεκα ολόκληρους τόνους λαθραίου καπνού κατείχε ο 47χρονο από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας που συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι.

Οι πληροφορίες για τη δράση του συγκεκριμένου άνδρα είχαν φτάσει από καιρό στην Αστυνομία η οποία είχε αρχίσει να παρακολουθεί τις κινήσεις του. Χθες όμως ήρθε το τέλος της παράνομης δράσης του όταν αστυνομικός, προσποιούμενος τον αγοραστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του προκειμένου να “αγοράσει” μια ποσότητα 40 κιλών.

Και επειδή ο 47χρονος συλληφθείς, εκτός από τα άλλα, παρείχε στους πελάτες του και… γρήγορη εξυπηρέτηση, απέστειλε το “εμπόρευμα” μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών της Λάρισας, τοποθετώντας το εμπόρευμα σε 80 αεροστεγή σακουλάκια βάρους 500 γραμμαρίων έκαστο.

Μετά από αυτό, η σύλληψή του ήταν απλά θέμα χρόνου καθώς, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Σε βάρος του 47χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και περί όπλων.

Η ποσότητα του καπνού, επεξεργασμένη και μη, θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: