Έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν με τον επιφανή επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος φαινομενικά δείχνει να τα έχει “σπάσει” με τον Ρέστη και ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία για κακουργηματικές κατηγορίες βάσει ενταλμάτων.
Πριν από λίγο καιρό είχε απασχολήσει πάλι την αστυνομία με εκτεταμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας με την επικουρία ανδρών των ΤΕΕΜ αλλά και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στην τεράστια έκταση που φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη και στην εταιρεία «Palis Foundation». Στο κτήμα το οποίο βρίσκεται στην Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, κοντά στη Βάρκιζα, στεγάζεται από το 2010 και μετά ένα ιδιότυπο «Μουσείο Πολεμικού Εξοπλισμού» που περιλαμβάνει αεροπλάνα, τανκς, βαρύς πολεμικός εξοπλισμός, όπλα βαρέως τύπου ακόμα και μπαζούκας και πυραυλικά συστήματα αλλά και υλικά πολεμικών επιχειρήσεων που κατά τον ιδιοκτήτη του είναι «ανενεργά» έχουν άδειες κατοχής και έκθεσης και νομίμως βρίσκονται εκεί. Στην εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποιείται μετά από «προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί, δημοσιεύσεις αλλά και καταγγελίες περιοίκων», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μετέχει και κλιμάκιο του στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο «κάνει την δική του ξεχωριστή έρευνα», κατά τις ίδιες πηγές.
Το θέμα αποκτά μείζον ενδιαφέρον αφού η ταυτότητα και οι δραστηριότητες του ιδιοκτήτη του, Αναστάσιου Πάλλη, έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Πάλλης, σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί στο παρελθόν, από ένας απλός υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ανήλθε απότομα στην οικονομική «αριστοκρατία» της χώρας και ενεπλάκη σε πολλές υποθέσεις που απασχολούν από το 2005 την ελληνική δικαιοσύνη. Ο επιχειρηματίας που αυτοσυστήνεται ως «οικονομικός κολοσσός» φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής χαρακτηριζόμενης ως μεγάλης απάτης που συντελέσθηκε σε βάρος του ΟΤΕ, το 2005. Πρόκειται για την περιβόητη υπόθεση των «ροζ κλήσεων» η οποία εκκρεμεί επί χρόνια στην ανάκριση και συγκεκριμένα στο 9ο ανακριτικό γραφείο. Κατά την δικογραφία ο «εφοπλιστής χωρίς καράβια»(όπως χαρακτηρίζεται στην πιάτσα)ζημίωσε τον ΟΤΕ κατά 4 εκατ. ευρώ μέσω σύμβασης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες προς τα κρατίδια Σάο Τομέ και Πρίνσιπε της Γουινέας.
Ο ίδιος για ένα διάστημα συστηνόταν ως εκδότης γνωστής κυριακάτικης εφημερίδος(Πώτο Θέμα) και στενός συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη. Μάλιστα το όνομα της εταιρείας του «Palis Foundation»(στην οποία για ένα διάστημα εμφανίζονταν ως μέλη της οι Β. Ρέστης και ο τότε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης)είχε εμπλακεί σε περίεργη ιστορία απαγωγής Άγγλου υπηκόου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος. Λίγο καιρό αργότερα(όπως έχει γραφεί)ο κ. Ρέστης κατηγόρησε τον Πάλλη για μια σειρά από απάτες που έστησε σε βάρος του αλλά και για την υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πρόσφατα το όνομα του Πάλλη επιχειρήθηκε να συσχετισθεί με το γνωστό ως «σκάνδαλο Καρούζου» στην αποκαλούμενη υπόθεση της «Μαφίας των Ακινήτων» μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του γνωστός αρχιτέκτονας.
Τέλος σοβαρές απορίες έχουν δημιουργηθεί μετά από ερώτηση βουλευτή της ΝΔ για παράδοση πολεμικού εξοπλισμού που είχε παραχωρηθεί από το ΓΕΝ, το ΓΕΣ και το ΓΕΑ στο Δήμο Μεσολογγίου και αυτός με τη σειρά του παραχώρησε τα μουσειακά εκθέματα στην εταιρεία του Αναστάσιου Πάλλη στη Βάρκιζα.