Στο εδώλιο τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου «Ξυνή» για πλαστογραφία με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών!

Κοινοποίηση:
edolio

Σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων , παραπέμπονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, Σοφοκλής, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή κατηγορούμενοι , μεταξύ άλλων, για πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση κατά του δημοσίου οφέλους, η οποία προκάλεσε ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Με το υπ αριθμ. 430/16 βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση και «δείχνει» το εδώλιο στους τρεις φερόμενους ως πρωταγωνιστές στην υπόθεση των πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων μέσω των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, κατάφερναν να… βάζουν χέρι σε χρήματα του δημοσίου που δίδονταν για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το 2010 µε αφορμή πόρισμα της ∆ιεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ). Οι ελεγκτές, αφού έκαναν «φύλλο και φτερό» τα παραστατικά της εταιρείας, διαπίστωσαν ότι ο όμιλος εμφάνιζε βεβαιώσεις «µη οφειλών ασφαλιστικής ενημερότητας» που ήταν τελικώς πλαστές και µμάλιστα υπογράφονταν από δήθεν «υπαλλήλους» του ΙΚΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: