Ο εξάδελφος του διαβόητου Αλβανού δραπέτη Μάριον Κόλα ήταν ένας από τους αποδέκτες εγγράφου που καλεί σε εξέγερση το οποίο εστάλη με φάξ στις φυλακές Κέρκυρας και φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, την υπογραφή μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Αθήνας.
Η υπόθεση έχει μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκειμένου να ερευνηθεί η γνησιότητα του επίμαχου εγγράφου και αν διαπράχθηκε το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργήματος όπως προτροπή κρατουμένων σε στάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε δυο φαξ που εστάλησαν στη φυλακή της Κέρκυρας, με αποστολέα το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και αποδέκτες, δυο κρατούμενους τον εξάδελφο του Μάριον Κόλα και έναν Έλληνα.
Έγγραφο με το ίδιο περιεχόμενο αλλά χωρίς να προκύπτει ο αποστολέας εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και στις φυλακές Κορυδαλλού να διακινείται ανάμεσα στους κρατούμενους οι οποίοι καλούνταν να υπογράψουν ότι συμφωνούν για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ.
Η υπόθεση έρχεται στο φως ακριβώς ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απόδραση των 11 από τις φυλακές των Τρικάλων με πρωταγωνιστή τον «σκληρό» Μάριον Κόλα ο οποίος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στα βουνά του Σουλίου τον περασμένο Ιούλιο.
Απο τότε πάντως που φάγανε τον Κόλα ηρέμησαν τα πράγματα. Δεν ακούμε συχνά για Καλάσνικοφ. Αυτό έπρεπε να είχαν κάνει οι αρχές απο το ’90 και να το κάνουν όταν χρησιμοποιούνται τέτοια όπλα. Βέβαια έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν η αστυνομία συγκρούστηκε με τον Κόλα ή το ΕΤΑ και η ΜΥΑ/ΛΣ.Όποιοι και α ήταν πάντως μπράβο τους.