ΌΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΙΓΗ… ΠΙΕΣΗ! ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΖΑΕΦ. ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ» ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ!

    Κοινοποίηση:
    kotzias_arthroo

    Γελάνε και τα τσιμέντα με την απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στο Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε δημόσια τοποθέτησή του σήμερα κατά την ορκωμοσία στρατιωτών, έκανε λόγο για έναν «Μακεδονικό στρατό», ο οποίος θα αποτελεί μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

    Όπως αναφέραμε, σε δηλώσεις του την Τετάρτη σε ορκωμοσία στρατιωτών δήλωσε: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

    Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

    Θεωρώντας δεδομένη την είσοδο της χώρας του στη Συμμαχία, παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος είπε ότι έστω και μία χώρα να αντιδράσει δεν θα μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία θα κυρωθεί από την ελληνική βουλή σε δύο χρόνια, οπότε μέχρι τότε η «Βόρεια Μακεδονία» δεν ισχύει.

    Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον επικεφαλής της κυβέρνησης των Σκοπίων, υπογραμμίζοντας ότι «η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών».

    Και αυτό διότι, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, «στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες, θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας -δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, ‘στρατός της Βόρειας Μακεδονίας’».

    Είναι αυτή σοβαρή απάντηση κράτους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Ακόμη γελάνε στα Σκόπια…

    Κατά της αλλαγής ονόματος οι Σκοπιανοί:

    Δύσκολα τα πράγματα Σκόπια. Έρευνες που διεξάγονται από διάφορα ΜΜΕ δείχνουν πως οι πολίτες του κρατιδίου που μας κλέβουν την ιστορία, τάσσονται κατά της της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος.

    Τι σημαίνει αυτό; Ότι εθνικιστές και Αλβανοί είναι κατά της συμφωνίας. Άρα όλα οδηγούν σε σύγκρουση, σίγουρα πολιτική και μετά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.

    Τι αναφέρει το δημοσίευμα που μετέφρασε το echedoros:

    «Οι πολίτες φοβούνται ότι η αλλαγή του ονόματος δεν θα μας οδηγήσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά αυτή θα μας αποσυντονίσει ως λαό», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

    Μετά την υπογραφή της αμφιλεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών, που συνάντησε μεγάλη διαφωνία μεταξύ της πλειοψηφίας του ‘μακεδονικού’ λαού και ενώ η κυβέρνηση μέσω μιας επιθετικής εκστρατείας επιδιώκει να την απεικονίσει ως διάσωση της χώρας, στους απλούς πολίτες φαίνεται να ξυπνάει πιο έντονος ο θυμός (για τη συμφωνία).

    Όπως λένε και οι ίδιοι (οι πολίτες) εκτός του ότι φοβούνται για το δικό τους μέλλον, φοβούνται περισσότερο για το μέλλον των προσεχών γενεών και ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου πεπεισμένοι ότι η αλλαγή του ονόματος της χώρας θα οδηγήσει στην είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή ότι θα φέρει στο λαό κάποια οικονομική ευημερία, όπως επικαλείται η κυβέρνηση.

    Είναι απογοητευμένοι γιατί η κυβέρνηση παραιτήθηκε από τα θύματα των πολυάριθμων πολέμων της αιματηρής ‘μακεδονικής’ ιστορίας που οδήγησαν στη διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας, και τώρα εμπορεύεται με την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια της ‘Μακεδονίας’.

    Οι πολίτες σε κάποιο βαθμό φοβούνται να μιλήσουν και αυτό φαίνεται καθώς ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν θέλουν να μιλήσουν μπροστά στην κάμερα, εξηγώντας ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στην προσωπική τους ζωή. Γιατί όπως λένε έχουν τα περασμένα χρόνια οδυνηρές εμπειρίες- από προσωπικές απειλές μέχρι και επαγγελματικές.

    Εντούτοις, διαφωνούν με την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας επειδή, όπως λένε, το επεδίωξαν οι μεγάλες δυνάμεις.

    Όπως δήλωσε προχθές και ο Χ. Γιαλλουρίδης, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου, στην δημόσια συζήτηση της Κηφισιάς: «Δυστυχώς η ηγεσία της χώρας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών και έσπευσε να υπογράψει ένα κείμενο το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι δεσμευτικό.

    Παράγει αποτελέσματα τα οποία είναι άκρως αρνητικά για την Ελλάδα. Στέλνουμε μήνυμα διεθνώς ότι “συζητάμε τα πάντα” σε ότι αφορά τα ιστορικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα και κυρίως ότι υποχωρούμε στις πιέσεις, όποιος και αν είναι διακύβευμα. Έρχονται καταστάσεις δύσκολες».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: