Ώρες αγωνίας για τον πιλότο Παναγιώτη Κεφαλά που κατέπεσε χθες Τετάρτη, με διθέσιο αεροσκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου.
Χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε μία κηλίδα από τα καύσιμα του μικρoύ μονοκινητήριου αεροσκάφους. Στο σημείο έσπευσαν και δύτες, ωστόσο οι μέχρι στιγμής έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες.
Οι έρευνες σταμάτησαν χθες το απόγευμα με τη δύση του ήλιου και συνεχίζονται σήμερα από τα ξηερώματα.
Ποιος είναι ο πιλότος
Ο Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα ενώ είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος από την Πολεμική Αεροπορία.
Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, με δύο παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.
Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.
Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.
Το «θρίλερ» ξεκίνησε λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ένας ψαράς κάλεσε το Λιμενικό υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να λαμβάνει καθοδική πορεία και να προσκρούει στη θάλασσα.
Ο ψαράς είπε: «Ακουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως».
Αυτόπτης μάρτυρας που ψάρευε στην περιοχή περιέγραψε την στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου.
Ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης είπε: «Καθόμουν στην άκρη της θάλασσας και πέρναγε ένα αεροπλάνο, ένα μικρό, δικινητήριο.
Άκουσα πρώτα το θόρυβο και γύρισα να δω πού πάει. Και βλέπω να ακουμπάει το φτερό του κάτω στη θάλασσα και να κάνει κωλοτούμπα, μέσα στη θάλασσα. Ασημί, μάλλον, ήταν το χρώμα του, σήκωσε πολύ κύμα και δεν το είδα καθαρά.
Πήρα αμέσως τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο, ήρθε αμέσως η αστυνομία. Αυτό σε πέντε δευτερόλεπτα είχε πάει στον πάτο. Δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια έτσι ώστε μια βάρκα, κάτι, να προλάβαινε να το προσεγγίσει».