ΑΓΡΙΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! “ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ…”

    Κοινοποίηση:
    4779494

    Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια λέει μια παροιμία, ενίοτε και από… μεθυσμένο!

    Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά παραχώρησε ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάνοντας αποκαλύψεις- μεταξύ άλλων- για non paper του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αντικείμενο την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, για τη θετική στάση της Μέρκελ στο Grexit, αλλά και για εταίρους μας που στο παρασκήνιο ήταν σκληρότεροι και από τους Γερμανούς τις δραματικές ώρες του 2015, ενώ δεν παραλείπει να απαντήσει και για το 2009 και την διακυβέρνηση Καραμανλή.

    Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

    Πότε συνειδητοποιήσατε ότι η Ελλάδα θα αποτελούσε πρόβλημα;

    «Αυτό ήταν κατά τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Γιατί τότε ανακάλυψα όντας πρόεδρος του Eurogroup ότι κάτι κακό δυστυχώς συνέβαινε για την Ελλάδα. Όμως η πολιτική τάξη στην Ελλάδα δεν το είχε συνειδητοποιήσει». Του το είπατε; «Πάντα του έλεγα: ‘’Άκου, η Ελλάδα έχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά της όσον αφορά στο δημόσιο χρέος, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και δεν έχουν γίνει’’. Και συνέχισα και με τον Γιώργο Παπανδρέου που ήταν πολύ καλός μου φίλος και αργότερα με τον Αντώνη Σαμαρά και μετά με τον Τσίπρα. Πάντα είχα το ίδιο μήνυμα για κάθε Έλληνα πρωθυπουργό. Μερικές φορές είχαν την εντύπωση ότι ήμουν ο μόνος που γνώριζε το ελληνικό πρόβλημα. Όμως είχα την αίσθση ότι υπήρχε κάτι στον ορίζοντα το οποίο έπρεπε να το διαχειριστεί η ελληνική πλευρά, αλλιώς θα κατέληγε σε ευρωκρίση».

    Πιστεύετε ότι ήταν λάθος και της Κομισιόν τότε που δεν υπήρχε αυστηρή επίβλεψη;

    «Δεν ήταν μόνο λάθος της Κομισιόν. Έφταιγε το Συμβούλιο των Υπουργών. Τότε ήταν η Κομισιόν του Μπαρόζο το 1998-99, η Κομισιόν ζήτησε την έγκριση των Υπουργών Οικονομικών να ελέγξουν τα στατιστικά στοιχεία των χωρών -μελών μέσω της EUROSTAT. Και δυστυχώς ήμουν μεταξύ αυτών που είπαν: ‘’Όχι, όχι. Η Κομισιόν έχει αρκετές εξουσίες. Αφήστε τις χώρες-μέλη να ελέγξουν μόνες τα στοιχεία τους’’. Αυτό ήταν τεράστιο λάθος. Αν είχε η Κομισιόν το δικαίωμα να ελέγξει τα στοιχεία, και το ιστορικό των στοιχείων, δεν θα ήταν δυνατό για την Ελλάδα να μπει στην Ευρωζώνη με λάθος βάση. Δεν ήταν λάθος της ‘’αναθεματισμένης’’ Κομισιόν, δεν ήταν δικό μου. Ήταν λάθος του Συμβουλίου και εγώ ήμουν μέλος του».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Και μετά ο κύριος αυτός λουφαξε στα τελευταία έδρανα της Βουλής εισπράττοντας μισθό που δεν άξιζε να παίρνει,κορόιδα Έλληνες, που επιτρεπουμε σε ανθρωπακια να μας κυβερνουν,αλλα μια ζωή τέτοιοι είμαστε….χαβαλετζηδες και κοπανοι

    2. …Οι Καραμανλήδες προδίδουν τους πατριώτες από την εποχή της Ζυρίχης με το ξεπούλημα της Κύπρου

    3. Καλά αφού δεν έπρεπε να μπει η Ελλάδα, τώρα γιατί βάζουν ότι σκουπίδι υπάρχει στην Ευρώπη.. Δηλαδή τι οικονομία έχουν Αλβανία και Σκόπια? Ρε πλάκα μας κάνετε? Πες τε ότι θέλετε τα πάντα, την χώρα ολόκληρη…

    4. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑΣ ΓΙΟΥΝΚΕΡΜΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΛΙΑΤΣΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΦΟΥ Ο ΚΛΟΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΔΗΞΑΝ ΟΙ ΕΙΡΩΠΕΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡ,ΜΑΝΟΥΣ.ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΒΕΒΑΙΑ.

      1. Μα αν δεν κάνω λάθος το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν το δημιούργησε ο “παλιατσος” Αλέξης, αλλά οι από τα εθνικά τζάκια προερχόμενοι πολιτικοί που για δεκαετίες λυμαίνονται αυτή τη χώρα και έχουν παράδοση στα ξεπουληματα, πχ. της Κύπρου. Τη δολοφονία της οικονομίας αυτοί τη διέπραξαν, ο Αλέξης διαχειριστηκε τα της κηδείας, ένα πράγμα όπως το” γύψο” του Γ. Παπαδόπουλου.

    5. Αχορταγοι με το χρημα, με τη μπεκρα και με τη ανωμαλια κ καπου-καπου λενε κ καμμια αληθεια(μ@λακι@) να περασει η μερα.Αντε απ εκει να μη βρωμισω το στομα μου για τον οικονομικο δολοφονο σημερα του Αγ.Χαραλαμπη.

    6. εγω παλι θυμαμαι οτι ο μπουλησ ελεγε οτι πρεπει να παρουμε μετρα αλλα ο γαπ του ελεγε μην κρατατε τι χωρα οισω κυριε καραμανλη αφηστε τη να παει μπροστα … παμε παμεεεεε

    7. Mο ο το χεσιμο κ τα παιδάκια τον ενδιαφέρουν αυτό το αρχοντογούρουνο !

    8. O Καραμαν Αλης επαιζε με το playstation με αυτα θα ασχολιοταν

    9. Ειναι τουλαχιστον μα@@@@α να δινουμε βαση στα λογια ενος μπεκρου που εκτος των αλλων δηλωνει φιλος με τον ηλιθιοδεστερο πολιτικο στην ιστορια της ανθρωποτητος

    10. Ποιό 2015 ; Στίς 30 Ιουλιου 2012 είχε προγραμματισει ο Schauble με την παρέα του νά εκβαλουν τήν Ελλαδα από τήν €ζωνη βελούδινα μέ τήν στήριξη τής Γερμανίας όπως γράφει ο Geithner υπουργος Οικονομικών του Obama σε βιβλίο του τό 2014 αλλά ο Obama έθεσε veto για μην γίνει καμμιά στραβή στις επερχόμενες Αμερικανικες Εκλογές. Την ανακοίνωση έκανε ο ιδιος ο Schauble στον Timothy που τόν κάλεσε στό νησί Sylt οπου ο Schauble ήταν σέ διακοπές !!!

    11. ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΠΕΚΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ!

    Comments are closed.