ΑΙΤΗΜΑ-«ΒΟΜΒΑ» ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ!

    Κοινοποίηση:
    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Σχέδιο «αναστολής» των φετινών καλοκαιρινών διακοπών για αρκετές κατηγορίες εργαζομένων, φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα εργοδοτικών φορέων.

    Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα θα πρόκειται για βόμβα εν αιθρία και ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι φαίνεται πως θα πρέπει να αρκεστούν για φέτος, στις υποχρεωτικές «διακοπές» που κάνουν λόγω καραντίνας.

    Σύμφωνα με την σελίδα sofokleousin.gr, οι εργοδοτικοί φορείς έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να επαναρρυθμίσει το θέμα της θερινής άδειας για φέτος, αφού λόγω του κορωνοϊού και της υποχρεωτικής αναστολής των εργασιακών συμβάσεων, «δεν περισσεύει χρόνος για διακοπές».

    Το αίτημα των εργοδοτών το μελετά το υπουργείο Εργασίας και σύντομα θα προβεί στις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

    Μάλιστα, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, αφού, υποτίθεται και καλώς εχόντων των πραγμάτων, βαίνουμε προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και του ανοίγματος σταδιακά της οικονομίας.

    Η πρώτη φάση θα ενεργοποιηθεί στις 27 Απριλίου και θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες αργότερα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

    Αντιδρά ο τουριστικός κλάδος

    Ωστόσο, στο αίτημα των εργοδοτών και στην επικείμενη πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, αντιδρά έντονα ο τουριστικός κλάδος. Θεωρούν, ότι με ένα τέτοιο μέτρο, απαγόρευσης ή συρρίκνωσης του χρόνου των διακοπών, θα τελειώσει οριστικά τον τουρισμό για φέτος.

    Ο τουριστικός κλάδος έχει εναποθέσεις τις ελπίδες του στον εσωτερικό τουρισμό και αν και αυτός περιοριστεί, δεν θα υπάρξουν ελπίδες ανάκαμψης για τον κλάδο.

    Οι εργοδότες ζητούν συγκεκριμένα, όπως, ειδικά για φέτος, οι εργαζόμενοι να μην λάβουν θερινή άδεια, καθώς έχουν «ξεκουραστεί» λόγω της αναστολής εργασίας, αλλά να μείνουν να δουλέψουν στις επιχειρήσεις, ώστε να ανακτηθεί το έδαφος που χάθηκε από την καραντίνα, στην οποία έχει μπει η χώρα από τα μέσα Μαρτίου.

    Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τα ακόλουθα σενάρια:

    Για ορισμένους κλάδους να είναι υποχρεωτικό το μπλόκο στις θερινές άδειες.

    Για άλλους κλάδους να είναι προαιρετικό και να εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, να αποφασίσει αν θα χορηγήσει άδεια στους εργαζόμενους, με βάση την κίνηση που θα έχει η επιχείρηση.

    Για άλλους κλάδους το θέμα της άδειας να είναι ζήτημα διαβούλευσης εργοδότη και εργαζόμενου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση της θερινής άδειας θα αφορά τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου ή από αργότερα και απασχολούνται σε επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάγκη να δουλέψουν στο φουλ μετά τη λήξη της καραντίνας.

    Παρότι θα είναι καλοκαίρι, εκτιμάται ότι οι συνθήκες θα είναι ειδικές, καθώς η κοινωνία και η οικονομία θα εξέλθουν από μια καραντίνα τουλάχιστον 45 ημερών και μπορεί να χρειαστεί παραγωγή να είναι στο φουλ για το προσεχές διάστημα.

    Το μέτρο, δεν θα αφορά υπαλλήλους οι οποίοι εξακολουθούν και εργάζονται, είτε με φυσική παρουσία στις επιχειρήσεις είτε με τηλεργασία.

    Επίσης, δεν τίθεται θέμα άδειας για τους εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα. Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους το ζήτημα είναι να βρεθεί απασχόληση, μετά τη λήξη της καραντίνας και όχι η θερινή άδεια, την οποία άλλωστε δεν λαμβάνουν ποτέ εκείνη την περίοδο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Ο Έλληνας θα βγάλει από το στρώμα τα 500άρικα και θα πάει διακοπές !! Μην του τη σπάτε τώρα με δουλειά κλπ Μετά από 2 μήνες καθισιό, 2 εβδομάδες διακοπούλες λέει !! Λεφτά δεν υπάρχουν ?? Τα μαύρα να είναι καλά και θα βγάλουμε και φέτος γούστα !!!

    2. Ο dimitrios λέει στους άλλους ξυπνάτε ενώ κοιμάται όρθιος ο ίδιος χαχαχαχα

    3. Έτσι είναι ο καπιταλισμός ρε μπατιροδεξιοί. Θα δουλεύετε σαν βλάκες, θα υπηρετείτε σαν τα σκυλιά για να έχουν οι επιχειρηματίες ρευστό να πουλήσουν και φέτος μούρη στη Μύκονο. Δεν θα χάσει η ελίτ την βολή της για σας τα μηδενικά. Και θα λέτε και ευχαριστώ.
      Κούλη άκουμε καλά. Όχι μόνο κόψτους τις άδειες, βάλτους και 12ωρο τους γελοίους δεξιούς με τις τρύπιες τσέπες να στρώσουν επιδερμίδα. Άλλωστε οι περισσότεροι εδώ είναι οπαδοί των ακροδεξιών Ορμπάν, Σαλβίνι, Κασιδιάρη κτλ που προωθούν ανοιχτά το 12ωρο. Κάνε την επιθυμία τους πράξη αχαχαχα

      1. Είσαι από άλλο πλανήτη..Τον πλανήτη των ηλίθιων..Ναι ρε είμαστε οπαδοί όλων αυτών.Παρε καμία φιφα στον τσιπρα αφού είσαι οπαδός του.

      2. Όλοι αυτοί που αναφέρεις μάλλον παίρνουν παράδειγμα από την κομμουνιστική και “φιλεργατική” Κίνα. Ε νεοφιλελεύθερε αριστερούλη?

        1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑ; ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΕ 0.80 ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ;

          1. Ναι, και τα χρήματα αυτά τα διαθέτω για να αγοράσω πότε την Αυγή, πότε το Documento (ή αλλιώς βοθρουμέντο), εννίοτε κάνα Ριζοσπάστη, κι αφού γελάσω με τις μαλακίες που γράφουν, χρησιμοποιώ τις εφημερίδες ως κωλόχαρτα όταν αφοδεύω. Κατάλαβες πισωγλέντη ρούλη?

    4. Τι θα πει βόμβα ??
      Τις διακοπές θα κοιτάξουμε η πως θα βάλουμε κάνα φράγκο στη τσέπη να δουλέψουμε με όλη μας τη ψυχή να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος ???
      Ξυπνάτε !!!

      1. φανταζομαι πως ησουν απο αυτους που ελεγαν μεινετε σπιτι..

    5. Κούλη αν περάσεις σε άρση καραντίνας σε Καστοριά-Κοζάνη και Πτολεμαΐδα ετοιμάσου για επιστροφή του κορωνοϊου.Ιδίως Κοζάνη και Καστοριά που είχαν πολλά κρούσματα πρέπει να πάρουν παράταση καραντίνας.

      1. ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

      2. Στην Κοζάνη υπάρχει η καραντίνα που υπάρχει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όχι κάτι περισσοτερο.Άλλο η Καστοριά και άλλο το χωριό Δαμασκηνια(στον νομό Κοζάνης, αλλά πολυ μακριά από την πολη) που και εκεί έχει λήξει η καραντίνα.

      3. Γιατί ρε πονηρόβλαχε, δεν θεραπεύονται;

    6. “να χρειαστεί παραγωγή να είναι στο φουλ για το προσεχές διάστημα”.
      Ρε ΠΛΑΚΑ μας κάνετε; Ποια παραγωγή στο φουλ και παπαριές; Με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε ο πατριώτης ο Κούλης από τον ESM μπαίνουμε σε χοντρή ύφεση. Θα γλεντήσουμε όλοι και οι εργοδότες βέβαια όπως πάντα θα τα αρπάξουν χοντρά. Απόλυση του 50% των υπαλλήλων, μείωσες μισθών κλπ. Τα ξέρουμε καλά αυτά…

    7. ΜΗ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΑΣ ΔΙΚΟΠΩΝ.
      ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΓΑΘΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΤΑΤΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΗΤΕΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΗΦΟΡΗΣΗΣ.
      Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΙΜΟ, ΗΡΘΕ Γ` ΑΥΤΟΝ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΩΣ ΔΩΡΟ ΕΞ` ΟΥΡΑΝΟΥ, ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΙΤΙΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ.
      ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΤΕ ΚΟΥΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ? ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ.

    8. τον ηπιε ο Μητσοτάκης αν το κανει.

      Ηδη ο κοσμος είναι ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ με την ψυχαναγκαστικη lock-down χουντα της κυβερνησης που εκλεισε τις εκκλησιές το Πάσχα, εκλεισε χιλιαδες επιχειρήσεις με το αναγκαστικο και σε μεγαλο βαθμο αχρειαστο lock down και τωρα παει να τους φαει και τις καλοκαιρινες αδειες.

      Τα golden boys που αποφασιζουν όλα αυτά, να τα βαλει στον κ@λο της η κυβερνηση, γιατι ο λαος θα τους στειλει ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    9. Εγώ βλέπω μισό μισθό να παιρνουν όλοι και κατάργηση διακοπών.
      Με τους δημόσιους υπαλλήλους να δω τι θα κάνει ο Κυριάκος.
      Μάλλον μισό μισθό για αυτούς και διακοπές εντός νομού.
      Θυμάστε που είπε ο Κυριάκος δίνω το μισό μισθό μου για τη χώρα ;;;;
      Τίποτα δεν λέγεται τυχαία από τον Κυριάκο.

    10. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 150ΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 300ΑΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    11. Η χούντα μας πείραξε.. Δηλαδή τώρα έχουμε Συνταγματαρα και φουλ δημοκρατία… Τουλάχιστον στη Β.Κορεα δεν μιλάνε για Δημοκρατία..

    Comments are closed.