ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΟΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΗΡΑΓΓΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ – ΓΙΑ “ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ” ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

    Κοινοποίηση:
    ΓΑΖΑ

    Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή φέρεται να έπληξε υπόγεια σήραγγα αποθήκευσης πυραύλων της Χαμάς κοντά στο Νοσοκομείο Νάσσερ στο Khan Yunis στη Λωρίδα της Γάζας.

    Βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα δείχνει πυκνό καπνό να βγαίνει κοντά στο νοσοκομείο.

    Την ίδια ώρα, ένα κτίριο στην κεντρική πόλη Petah Tikvah υπέστη ζημιές από επίθεση με ρουκέτα στο κεντρικό Ισραήλ. Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική και η Υπηρεσία Διάσωσης καθώς φλόγες βγαίνουν απ΄π το κτίριο.

    Πραγματοποιούνται έρευνες για τυχόν τραυματισμούς ή εγκλωβισμένους.

    Η Χαμάς εμποδίζει αμάχους να διαφύγουν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, λέει ο Ισραηλινός στρατός

    Ο Ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να διαφύγουν προς νότο για λόγους ασφαλείας, αλλά πρόσθεσε πως οι παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν.

    Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, ένας Παλαιστίνιος λέει πως άμαχοι πυροβολούνται από τη Χαμάς καθώς προσπαθούν να διαφύγουν.

    “Κόλαση επί της Γης”

    Μετά την πρώτη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ απειλούν ότι η απάντηση στους Ισραηλινούς, σε ενδεχόμενη ευρείας κλίμακας χερσαία επιδρομή, θα είναι «κόλαση επί της Γης».

    Ο Hazem Qasam, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε στο Al-Monitor: «Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να απειλεί με χερσαίες επιχειρήσεις και να επιδεικνύει τη μεγάλη στρατιωτική του δύναμη στα σύνορα. Το κίνημά μας παίρνει αυτές τις απειλές στα σοβαρά και τα μέλη μας είναι πλήρως προετοιμασμένα να δείξουν στον ισραηλινό στρατό και στον κόσμο νέες εκπλήξεις όσον αφορά τις δυνατότητες και την ανθεκτικότητα.»

    Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ έχει επιχειρήσει να καταπολεμήσει τη Χαμάς εντός της Γάζας και στο παρελθόν, με μια χερσαία εισβολή το 2008 και πολλαπλές επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις το 2014. Ωστόσο, υπέστη σημαντικές απώλειες σε αυτές τις επιχειρήσεις.»

    «Οι απειλές του Ισραήλ για χερσαίο πόλεμο είναι παράλογες»
    Σε μια ηχητική καταγραφή που κυκλοφόρησε την εβδομάδα μετά τις 7 Οκτωβρίου, ο Αμπού Ομπέιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζ ad-Din al-Qassam, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, δήλωσε ότι οι μαχητές τους είναι έτοιμοι για την χερσαία εισβολή.

    «Οι απειλές του σιωνιστικού εχθρού για χερσαίο πόλεμο στη Γάζα [είναι] παράλογες. Πώς μπορεί αυτός ο κατακερματισμένος στρατός, του οποίου το τμήμα της Γάζας εξουδετερώσαμε, να ξεκινήσει χερσαίο πόλεμο;» πρόσθεσε ο Abu Obeida.

    Η Χαμάς διαθέτει τη μεγαλύτερη στρατιωτική πτέρυγα στη Λωρίδα της Γάζας, ακολουθούμενη από την Ισλαμική Τζιχάντ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ εκτιμάται ότι διαθέτουν περισσότερους από 15.000 μαχητές και 12.000 έως 15.000 πυραύλους.

    Ακόμη, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, η στρατιωτική πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, διαθέτει περίπου 6.000 μαχητές και 6.000 έως 8.000 πυραύλους, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

    «Καλώς ήρθατε στις πύλες της κόλασης»
    Οι απειλές αυτές διατυπώθηκαν σε μια σειρά ηχητικών καταγραφών, μετά την κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά του Τελ Αβίβ. Μάλιστα, σε μια ηχητική καταγραφή που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, Αμπού Χάμζα, απευθύνθηκε στο Ισραήλ λέγοντας:

    «Αφού σας νικήσαμε μέσα στην δική σας περιοχή, τι νομίζετε ότι θα συμβεί όταν έρθετε σε εμάς; Έχουμε ετοιμάσει τους άνδρες μας που αγαπούν τον θάνατο για χάρη του Αλλάχ, όσο εσείς αγαπάτε τη ζωή. Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στις πύλες της κόλασης.»

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Οι φασίστες Σιωνιστές που διοικούν τον Εβραϊκό πληθυσμό δεν έχουν καταλάβει και κατανοήσει τον νόμο του μπούμερανγκ ή Κάρμα που τους περιμένει και ναρκοθετούν δεινά για τους υπηκόους τους.
      Το αίμα των δολοφονηθέντων νηπίων, μικρών παιδιών, γυναικών και αθώων πολιτών θα απαιτήσει την ίδια ποσότητα και αγριότητα.

    2. Οι ισραηλινές δυνάμεις θα εξοντώσουν την τρομοκρατική Χαμάς και τη Χεζμπολάχ και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τις τρομοκρατικές χώρες που τις υποστηρίζουν. Τουρκία και Ιράν.

    3. Ανοησίες Τζιχάντ, Χεζμπολάχ κλπ.Πολύ σύντομα θα χρειαστεί να δείξετε τι εννοείτε. Σκεφτήκατε ότι μάλλον το αντίθετο θα συμβεί ; Οτι η Γάζα θα γίνει η κόλαση και ο τάφος σας.Τα αθώα θύματα τους Παλαιστινίους σκεφτόμαστε, που τους χρησιμοποιείτε με κάθε τρόπο.
      Α! Και κάτι άλλο. Τώρα δεν θα έχετε να κάνετε με νήπια, βρέφη, παιδιά και γυναίκες.

    Comments are closed.