ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ! ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΝΥΧΤΑ “ΚΟΛΑΣΗ” ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ makeleio.gr

    Κοινοποίηση:
    fotia3

    Νεότερες πληροφορίες:

    Δεν έχει τελειωμό η αγωνία των κατοίκων που βλέπουν να καίγονται τα πάντα δίπλα τους. Η φωτιά έφτασε στο χωριό Ελληνικό και καίει σπίτια.

    Δυστυχώς πνεουν ισχυροί άνεμοι..

    Εκκληση από το δήμαρχο Ξυλοκάστρου να συνδράμουν υδροφόρες

    Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

    ‼ Έκτακτη Ανακοίνωση
    Παρακαλούμε τους πολίτες που διαθέτουν οχήματα με βυτία νερού και ραντιστικά να προστρέξουν σε βοήθεια προς τα χωριά της Ευρωστίνης και συγκεκριμένα προς το χωριό Καλλιθέα λόγω της πυρκαγιάς.
    Λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς παρακαλούμε να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Λίγο πριν τις 12 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Άνω Λουτρό με την κατάσταση να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

    Αρχικό κείμενο:

    Άνιση η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία, όπου εκκενώνονται συνεχώς περιοχές λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (29/9).

    Λίγο μετά τις 22:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής Καλλιθέα (Στουπαίικα).

    Για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο μίλησε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος στο κεντρικό δελτίο του OPEN, το απόγευμα της Κυριακής.

    «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι μεγάλο το μέτωπο καθώς φτάνει τα 10 χλμ. Σε λίγο θα σταματήσουν και τα εναέρια μέσα και η νύχτα θα είναι δύσκολη. Η φωτιά πέρασε από τον Πύργο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί. Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στα ανατολικά. Εκκενώθηκε το χωριό Ελληνικό».

     Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε και συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
    Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες του makeleio.gr:
    fotia3 fotia1 fotia2

    «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση»

    «Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω της φωτιάς, στην περιοχή των Ροζενών Ξυλοκάστρου και των γειτονικών κοινοτήτων», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

    Μάλιστα, όπως προσθέτει, «η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

    Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Γκιολή, «η φωτιά, θέτει σε κίνδυνο, τόσο τις περιουσίες, όσο και το φυσικό περιβάλλον, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι εδώ και επιχειρούν συνεχώς για την κατάσβεσή της».

    «Παράλληλα», συνεχίζει, «οι κάτοικοι των κοινοτήτων, αλλά και οι εθελοντές δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη μαζί με τους πυροσβέστες».

    Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ζητούμε από τους κατοίκους να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των αρχών και να παραμένουν σε ασφαλή μέρη».

    Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να έχουν καεί από την φωτιά».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    Leave a Response