ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΟΙΝΙΚΗΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΦΟΙΝΙΚΗΣ

    Πρόκληση από τον πρόεδρο της Αλβανίας: Απαίτησε να κατέβει η ελληνική σημαία από το Δημαρχείο Φοινίκης

    Σε μια ακραία πρόκληση, την παραμονή της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις μειονοτικές περιοχές της Βορείου Ηπείρου προχώρησε σήμερα ο Αλβανός Πρόεδρος.

    Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Φοινίκης και φτάνοντας στο Δημαρχείο αρνήθηκε να εισέλθει στο κτίριο για την συνάντηση με το Δήμαρχο της περιοχής καθώς κυμάτιζε η ελληνική σημαία μαζί με την αλβανική, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες για την επίσημα αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη!

    Η συνάντηση όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, δεν έγινε ποτέ με τον Αλβανό πρόεδρο να συνεχίζει την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

    Νωρίτερα ο Μπαϊράμ Μπεγκάι είχε βρεθεί στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα για κατάθεση στεφάνου στο μνημείων τεσσάρων Βορειοηπειρωτών που δολοφονήθηκαν πριν 32 χρόνια στα σύνορα, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν στην Ελλάδα.

    Και εκεί ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαίτησε την υποστολή και την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας. Οι τοπικές αρχές, συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του,  γεγονός το οποίο  προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της μειονότητας.

    Κι αυτό γιατί αφενός ο Αλβανός πρόεδρος γνώριζε την ιστορία του Αλύκου και της δολοφονίας των τεσσάρων νέων, όπως γνώριζε ότι το μνημείο αποκαταστάθηκε στη σημερινή του μορφή με χορηγία της ελληνικής βουλής!

    Σημειώνεται ότι κανένας Αλβανός πολιτικός ή πολιτειακός παράγοντας δεν είχε εγείρει τέτοιες αξιώσεις περιοδεύοντας στις επίσημα αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές.

    Η μαρτυρία 

    Το στέλεχος της ελληνικής εθνικής μειονότητας Λεωνίδας Παππάς που είχε προσκληθεί από τις αλβανικές αρχές να συμμετάσχει σε γεύμα που θα παρέθετε ο Αλβανός πρόεδρος δεν προσήλθε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρωτοφανείς αξιώσεις του.

    Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook εξήγησε ότι η συμπεριφορά του Αλβανού προέδρου ληταν η πλέον προσβλητική απέναντι στην πιο… νομοταγή κοινότητα αυτής της χώρας.

    Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς αναφέρει:

    Εξέλαβα ως τιμητική την πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας να συμμετέχω σε γεύμα που θα παρέθετε ο ίδιος σήμερα το μεσημέρι με διανοούμενους (εντός η εκτός εισαγωγικών) της Ελληνικής Μειονότητας.

    Τελικά αρνήθηκα να συμμετέχω γιατί θεωρώ προσβλητική την συμπεριφορά του απέναντι στην πιο νομοταγή κοινότητα αυτής της χώρας.

    Το πρωτόκολλο της επίσκεψης του Π.τ.Δ Bajram Bekaj προέβλεπε τα ακόλουθα:

    1. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φοινίκης
    2. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Πάρκο της Φοινίκης
    3. Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Τεσσάρων Μαρτύρων της Δημοκρατίας στην πλατεία του Αλύκου- αναγνωρισμένοι με Προεδρικό Διάταγμα (1994)
    4. Γεύμα με διανοούμενους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

    Η Προεδρική ακολουθία , παράκαμψε την επίσκεψη στο δημαρχείο, χωρίς να δοθούν επίσημα εξηγήσεις αλλά όπως μας μεταφέρθηκε ο Πρόεδρος απαίτησε να αφαιρεθεί η Ελληνική Σημαία που είναι πάντα αναρτημένη στο κτήριο του δημαρχείου μαζί με την Αλβανική καθώς είναι από τους αναγνωρισμένους δήμους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

    Κάτοικοι του χωριού Αλύκου και μαθητές του σχολείου με παραδοσιακές ενδυμασίες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να υποδεχθούν τον Πρόεδρο. Κάποια στιγμή είδαμε με έκπληξη την Δημοτική Αστυνομία να αφαιρεί την αλβανική και ελληνική σημαία από το μνημείο. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό προκάλεσε αναβρασμό στους παραβρισκόμενους. Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους αρνούμενοι να τιμήσουν έναν πρόεδρο που δεν σέβεται τα αναγνωρισμένα από το ίδιο το αλβανικό κράτος σύμβολα μας.

    Στο άγριο πολιτικό κλίμα της Αλβανίας η Εθνική Ελληνική Μειονότητα ήταν και παραμένει υπόδειγμα νομιμότητας. Δεν ανέχεται όμως να προσβάλλονται τα δικά της σύμβολά και κεκτημένα όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας, τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλες Διεθνείς Συμβάσεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    40 Σχόλια

    1. Ναι άμα φύγουν οι Αλβανοί να δω ποιοι από εσας θα πάτε να δουλέψετε στα γιαπιά και τα χωράφια,κοπροι!

    2. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ

    3. Στεφανε πρεπει οπωσδηποτε μαζι με τον Κασιδιαρη να θεσετε δημοσια μια Τελικη Λυση για τους σκαταλβανους που ταιζουμε εδω μεσα και περιμενουν το σινιαλο απο τους μογγολους για να κατασφαξουν τους ελληνες σε επιχειρησεις ανταρτοπολεμου.

    4. Απελευθέρωση των εδαφών μέχρι το δραγατσάνι ξέρετε που είναι γατάκια; ΡΟΥΜΑΝΊΑ.

    5. Μουνοπανα αλμπανια μπουλο απο την Ελλαδα, ελπιζω καποια στιγμη να ξυπνησει ο Ελληνας και να σας διωξει απο τις δουλειες

    6. Καλα σας κανουν οι Αλβανοι …. ειστε ολοι ανθελληνες.

      Και πολυ συντομα θα επιτεθουν στον Ελληνικο στρατο με τους συμμαχους τους Τουρκους και Πακιστανους.

    7. Ολοι τους βριζετε τους Αλβανους αλλα ολοι τους εχετε στις δουλειες σας η τους χρησιμοποιησατε μια φορα στη ζωη σας με τη δικαιολογια παντα οτι αυτοι ειναι καλοι Αλβανοι. Παντα οι αλλοι Αλβανοι ειναι οι κακοι. Ψηφειστε ΝΔ και Σαμαρα στις εκλογες να φερει και τους υπολοιπους καλους Αλβανους. χα χα χα

    8. Φωτια στα κοκκινα σκυλια απογονους του Χοτζα που μαμιόντουσαν μεταξυ τους για αυτο ειναι ολοι ιδια σκ@τοφατσα.Μια ζωη θα μας μισουν.ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟ & ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

    9. Τεφαλακια έρχεται Κάριιιιιι έρχεται Κάριιιιιι γκομαρι!! Θα έρθει πρώτα από τους Σέρβους! Μετά μην περιμένετε να έχετε συμπάθειες από εμάς τους Έλληνες με όλα αυτά τα εχθρικά που κάνετε! Δεν υπάρχει αυτό που λένε πέρασαν τα χρόνια και ζούμε ειρηνικά! Όχι δεν ζούμε ειρηνικά με εχθρούς, καλά κάνετε και έχετε εμπόλεμο μαζί μας γιατί αργά η γρήγορα θα απαντήσει η Ελλάδα τσιφσακια. Το παιχνίδι του εθνικισμού δεν θέλετε να το δείτε από άλλες βαλκανικές χώρες γιατί θα σας κοπεί η μαγκιά. Δεν έχετε μπέσα ΑΛΒΑΝΟΙ ε ΑΛΒΑΝΟΙ…

    10. Ξυπνήσανε και τα λάχανα και κάνανε χωρίστρα……..

    11. Κακια ράτσα και ύπουλη ανέκαθεν ζήλευαν την Ελλάδα αυτό το ξέρουν και οι πέτρες

    12. Ακραία πρόκληση είναι αυτή του Δένδια και του άλλου του χαζού που θα συναντηθούν με τους τηγανοκέφαλους μετά ΚΑΙ από αυτόν τον εξευτελισμό.

    13. οι βρωμοσκιπιτάροι υπέγραψαν ΑΟΖ με το Ελλαδιστάν και μετά πήραν την υπογραφή τους πίσω γιατί ο ερντοκλάν δωροδόκησε τον νέο πρωθυπουργό τους. Αντί η Ελλάδα να διακόψει αμέσως την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο ψευδοκράτος της πρέζας και να παγώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, κάνει lobbying για να ενταχθούν στην ΕΕ και δίνει στα μούλικά τους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Βρωμεροί και τρισάθλιοι τσιφτετέλληνες της καφετέριας και των food-pass. Καλά σας κάνουν!

    14. Κατα τα αλλα η Ελληνικη Μπανανια ταιζει χρονια τωρα την μιση Αλβανια που τους αφησε να εγκατασταθουν στην χωρα και τους και τουε Ελληνοποιησε βαζοντας τον Δουρειο Ιππο μεσα στην Ελλαδα!!! Και οχι μονο αυτο, ενω τα αλβαναρια συμπεριφερονται εχθρικα στην Ελληνικη μειονοτητα, το ελληνικο κ@λοχανειο διλαλει οτι υποστηριζει την ενταξη των κατσαπλιαδων αλβαναριων στην ΕΕ , χωρις κανενα ανταλαγμα!!!! Σκοτωσαν το παληκαρι τον Κατσιφα και οι εδω πολιτικαντηδες μουγκαθηκαν!!! Τωρα αγορασαν και Drone απο τους φιλους τους τους Τουρκους και οι δικοι μας πανε και υους γλυφουν, αμτι να τους διαολοστειλουν!!!!!!

    15. Στη Θράκη υπάρχει ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ μειονότητα, όχι τουρκική!!! Ήρεμα απαντάω

    16. Εμεις οι Εθνικιστες θα επαναφερουμε το εμπολεμο που υπηρχε μεταξυ μας και δεν θα το αρρουμε μεχρι της ενσωματοσης της βορειου Ηπειρου στην Ελλαδα.Επισης αμεση απελαση ολων των αλβανων που υπαρχουν και ζουν στην Ελλαδα.Η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες.Ελκηνας γεννιεσαι δεν γινεσαι

    17. Στην Θράκη, εκεί όπου υπάρχουν (αναγνωρισμένες) τουρκικές μειονότητες, υπάρχουν τουρκικές σημαίες στα δημόσια κτίρια??
      Ήρεμα ρωτάω
      😉

      1. Αλμπι στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα ενώ στη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ εθνική.
        Διάβασε ποια η διαφορά.
        Σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες επιτρέπεται να υπάρχουν ελληνικές σημαίες.
        Όπως βλέπεις Αλβανέ ήρεμα σου απαντάω

      2. Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ?

        1. Μπήκαν και απελευθέρωσαν την Ελλάδα γιατί και εκεί Ελλάδα είναι από τους Ιταλούς που οι Αλβανοί στήθηκαν στα τέσσερα και τους άφησαν να μπουνε σνενοχλητοι.
          ΚΑΙΕΓΩΠΙΟΠΙΟΗΡΕΜΑ ΑΠΑΝΤΑΩ

          1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΦΑΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΚΟΜΑΗΡΕΜΟΤΕΡΑ ΑΠΑΝΤΑΩ

            1. Ακόμα ηρεμότερα απαντάω και εγώ πως αυτοί ήρθαν και έκαψαν κατέστρεψαν και και ….
              Δεν πήγαμε εμείς ούτε Ιταλία ούτε και Γερμανία.

      3. Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Θράκη ελληνική μουσουλμανική μειονότητα υπάρχει βάση της συνθήκης της Λοζάνης.

      4. δεν ισχυει αυτο, επισημα αναννωρισμενη υπαρχει θρησκευτικη και οχι τουρκικη μειονοτητα

      5. Καλώς τον μαλακα τον Αλμπι. Επειδή μπορεί να μην είδες την απάντηση στην ερώτηση σου αν πρέπει να πας να καταταγεις ή να σηκωθείς να φύγεις, όταν γίνει πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας, σου απαντώ δεύτερη φορά να τσακιστεις να φύγεις πίσω στην Αλβανία ή όπου αλλού στα τσακίδια πατε εσύ και όλοι οι άλλοι που κρατήσατε σύμφωνα με εσένα G3 Αλβανοί. Στον ελληνικό στρατο δεν σας υποχρέωσε κανείς να πάτε, το κάνετε μόνο και μόνο για την υπηκοότητα για να έχετε ελληνικό διαβατήριο, και εννέα μήνες, πολλοί μηχανικό στην Κόρινθο παίρνετε και ειδικότητα χωματουργικων και μετάθεση προς σύνορα, κοντά στην πατρίδα, έτσι δεν είναι; Η μειονότητα της Θράκης είναι Πομάκοι που είναι αρχαίο ελληνικό φυλο, οι υπόλοιποι είναι αθίγγανοι εξισλαμισμενοι. Με τις συμβάσεις και τις συνθήκες αναγνωρίζεται ως μουσουλμανικη μειονότητα και στην διάρκεια του Β ‘ παγκόσμιου πολεμου υπηρετησαν στις τάξεις του ελληνικού στρατού και σε πολλές περιπτωσεις επάξια σε σχέση με εσας που κηρυξατε τον πόλεμο στην Ελλάδα. Αμόρφωτε Αλβανέ Αλμπι. Γκε γκε η νου νου γκε;

    18. Πρωτα σφαξιμο σαν αρνια και τους 300 προδοτες.
      Μετα απελεθερωση των Ελληνικων εδαφων ολων

    19. Ετσι τα πρωτοξαδερφα των μογγολων τιμουνε το πιατο φαι που φαγανε και τρωνε εδω! Αν αυτοι ειναι απογονοι των αρχαιων Ιλλυριων (Ολυμπια) που λεει κι ο Βελοπουλος εγω ειμαι ο Μεγας Αλεξανδρος!

    20. αυτοί πάντα έτσι ήταν και χειρότερα,οι Αλβανοί. .. Αλλά και η ντόπιοι βόρειο Ηπειρώτες γιατί δέχτηκαν να κατέβει η ελληνική σημαία; ειδικά σε ένα χωριό που φημίζεται για την πατριωτική στάση και δράση χρόνια τώρα. Αυτά είναι λάθη. Όποτε καταλαβαίνετε τι έγινε με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, χειρότερα θα κάνουν,έχουν μάθει με τον βουρδουλα αυτή η φάρα.. μόνο έτσι στρώνουν

    21. σταρχιδια μας με τις σημαιες και τα συμβολα και τις παραβιασεις.. συνεννοημένοι ειναι.πως θα ξεχναμε τις μαλακιες του μητσοτακη

    22. Ιερέας πέρασε από τα βουνά Σερβίας στο κορσοβο πέρασε και αυτούς που έχει στείλει η Αμερική για τα φράγματα νύχτα συναντήθηκε με Κορσοβαρους κλπ δεν γνωρίζουμε αν έδωσε πληροφορία ή την έδωσε σε τσελιγγες κλπ ,,ψυχραιμία σε όλα

    23. οι τοπικες αρχες υπακουσαν . … Ζουμε τρομερες στιγμες και θα ζησουμε τρομεροτερες. οτι αξιζουμε παιρνουμε. δυστηχως με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα..

    24. απαιτουμε αμεσα αντιποινα στους τουρκαλβανους εχθρους!
      καταρχας αμεση απελαση ολων των τουρκαλβανων που μενουν εδω
      δεν θελουμε να μεινει ουτε ενας για δειγμα
      μετα απελευθερωση και προσαρτηση βορειου ηπειρου
      το τριτο που θελουμε δεν γραφεται δημοσιως……

    25. ΤΙΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΜΙΛΑΣ

    26. Οι Αλβανοί είναι αυτοί και τους ξέρουμε.
      Μια ζωή τα ίδια κάνουν στη μειονότητα.
      Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και πως τους αντιμετωπίζουμε.
      Προθυπουργο με αρχιδια θελουμε να αφαιρέσει την ελληνική υπηκοότητα και άδειες παραμονής από τους Αλβανούς και να τους στείλει πίσω.
      Αλλά που;

    27. Όταν σκέφτονται οι πολιτικοί μόνο πως θα τα αρπαξουν και δεν ενδιαφέρονται για το πρακτοριλικι και τις εγκληματικές οργανώσεις όπως αυτή του Δημητρα που δρουν ανεξέλεγκτα, τι περιμένεις?

    28. Bρε καλα μας κανουν με τετοιους πολιτικους που εχουμε. Η Ελλαδα περναει τη πιο ντροπιαστικη περιοδο εδω και πολλα χρονια.

    29. Να απελευθερωθεί η Βόρειος Ήπειρος κ η Βόρειος Μακεδονία.

    30. Μοατσοτακη κανονισε τα Αλβανια γιατι εχουν ξεφύγει στειλε δυο F16 να πιουν μια μπυρα……..ακου οι Αλβανοι ποιοι?? οι Αλβανοι να υποστείλουν την Ελληνική σημαια α γμ τ μν πτς πτγ…..

    Comments are closed.