ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΑΙΝΕ ΞΑΝΑ: ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ» Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ

Κοινοποίηση:
greece_fire-1024x705

Ήταν μόλις 2 Ιουλίου 2024 που ο φιλοκυβερνητικός Τύπος πανηγύριζε πως η Ελλάδα και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα επενδύσει σε «τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης και σε σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς, πρωτοποριακού σε διεθνές επίπεδο».

Το έργο –όπως λένε- θα υλοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και θα καθοδηγείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.

Η επένδυση, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, ύψους 20 εκατ. ευρώ, προσφέρει μία άμεση λύση για την καταπολέμηση της αυξανόμενης συχνότητας και έντασης των δασικών πυρκαγιών.

kathimerini

Μόνον που όπως δείχνει η φωτιά που κατακαίει από χθες την Βορειοανατολική Αττική το θέμα δεν είναι μόνον η έγκαιρη ειδοποίηση – που ούτως ή άλλως είναι κάτι ουσιαστικό χωρίς κανένα αστερίσκο – αλλά και η δυνατότητα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο έδαφος και από αέρος, ιδιαίτερα όταν σχεδόν πάντα συνδέεται με την καύσιμη ύλη, τον αέρα και βεβαίως τις υποδομές και τις δυνάμεις αντιμετώπισης.

Εξ όσων ακούσαμε από χθες, η φωτιά εντοπίστηκε αμέσως και αμέσως έσπευσαν όλα τα μέσα χωρίς καθυστέρηση. Μέσα σε πέντε λεπτά από το ξέσπασμα της φωτιάς στον Βαρνάβα είχε επιχειρήσει το πρώτο αεροσκάφος, είπε σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Τότε επομένως θα πρέπει – αν λειτούργησαν όλα σωστά- το αποτέλεσμα να ήταν ούτως ή άλλως «αναμενόμενο». Κάπως «Θεού θέλοντος…»!

Επειδή ωστόσο δεν μπορούμε να δεχθούμε την καταστροφή ως δεδομένη, και επειδή πάντα υπάρχουν αστερίσκοι, κάτι δεν πήγε σωστά προφανώς ως προς τις δυνάμεις, την οργάνωση και ενδεχομένως σε ένα πιο έξυπνο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που μπορεί να αφορά και την ίδια τη βλάστηση.

Και δεν μιλάμε για την προσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής που επανειλημμένα έχουν δείξει και την αποφασιστικότητα και το θάρρος τους.

Μήπως απλά, λάθος σχεδιασμός, ελλιπείς δυνάμεις και παθογένειες που υπάρχουν δημιουργούν όλα τα δεδομένα που -σχεδόν- κάθε φωτιά στην Αττική φέρνουν την πλήρη καταστροφή;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Καλέ δεν σας το είπα, ο Κασιδιάρης φταίει.

  2. Τωρα οι Κοι του 41% ας ζητησουν απο τον Ζελενσκι , που του εστειλαν αρματα και πυραυλους κλπ , να τους στειλει τις γοβες του για να σβησουν τις φωτιες!!! Ας καθονται τωρα να ονειρευονται εκεινα τα θηρια τα Ρωσικα τα Beriev που ειχε στειλει παλια η Ρωσια για βοηθεια!! Αλλα με τι μουτρα τωρα να ζητησουν βοηθεια ετσι οπως τα εχουν καταφερει να την κανουν εχθρο οι ανικανοι!! Περιμενουν τωρα να τους σωσει η Κυπρος και η… Τουρκια!! Beriev παπαλα .

  3. Σε λίγες εβδομάδες, θα το ξεχάσετε, και εσείς και αυτοί, όπως εγίνε και με τόσα άλλα! Ειναι πρωτη φορά που κεγεται οι πεντέλη? Αντε σε λίγο θα δούμε οικόπεδα και ανεμογεννητριες ακόμα και στην Ακρόπολη, και στο Λυκαβητό! Γιατί όχι?

  4. Μιλάμε για εεεεεεντελως άχρηστους & ανίκανους αλλά ικανότατοι να τσεπώνουν τον μισθό του βολευτή.

  5. Παρτε τα παραρια μου ραγιαδες… Ρε ουστ δεν θέλετε λυπηση

  6. Δεν θέλατε Γεώργιο Παπαδόπουλο ραγιάδες.Να καείτε όλοι τώρα και να μείνετε στον δρόμο.Το ξέρεις βλάχα Έλληνα ότι σε σχέση με τους Συνταγματαρχες η αύξηση των πυρκαγιών είναι 670% Δεν το ξέρεις.Να το μάθεις τώρα που καίγεσαι πάλι πρόβατο Έλληνα.

  7. Ηλίθιοι Δ.Υ ραγιάδες για μια θεσούλα στηθήκατε στα 4 μπροστά στους 301 δολοφόνους.Του δώσατε 41%και κυβερνάει με 15%.Τα υπόλοιπα ειναι μπόνους της ενισχημένης αναλογικής….Μ@@@@@ες πονηρηδηδες…..Φάτε τρομοκρατία τωρα…..

  8. Δεν γνωριζω τι ακριβως ειναι αυτο το συστημα αλλα εγω βλεπω οτι ουτε στην τουρκια ουτε στην ιταλια ουτε στην ισπανια εχουμε πολλες φωτιες φετος μονο εμεις εδω εχουμε αυτο το τεραστιο προβλημα.
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχουμε ανικανους πολιτικους που δεν μπορουνε να βαλουνε ταξη σε μια χωρα 10 εκ κατοικων…αν κυβερνουσανε σε καποια χωρα 50 εκ κατοικων θα τους ειχανε παρει με της κλωτσιες.

  9. Σκατα στα μούτρα τους. Παπαριές κυβερνητικες, καημένε Ελληνα.

  10. Αφού ψηφίζουν τους ίδιους πρασινομπλεροζ μλκες εδώ και 40+ χρόνια… αυτοί φταίνε… χωρίς τα ρωσικά Beriev τα θηρία τι να σβήσεις !!!
    Πόσο μλκες είστε ρε ραγιάδες… φάτε δημοκρατία που έλεγε εκείνο το καλό παιδί ο Παναγιωταρος…που φυσικά μαζί με τον Ηλία είναι φυλακή….κοροιδαρεςςςς

Comments are closed.