(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – “ΧΟΡΕΥΕΙ” ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ – ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΛΕΚΚΑΣ: “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΞΟ” [ΧΑΡΤΗΣ]

    Κοινοποίηση:
    1

    Καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας, μετά και τον ισχυρό βαθμό των 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 16:00 το Σάββατο νότια της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

    Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «ο σεισμός ήταν της τάξεως των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εκδηλώθηκε νότια της Κρήτης, 100 χλμ. από την ακτογραμμή, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Είναι ένας σεισμός που έγινε αισθητός στο νότιο τμήμα της Κρήτης, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή άλλες επιπτώσεις».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, «ο σεισμός έγινε στο προωθημένο τμήμα των εφιππεύσεων του ελληνικού τόξου πάνω στην Αφρική».

    «Πρόκειται για ένα μέτωπο που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά ευτυχώς αυτό το προωθημένο μέτωπο πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε ο σεισμός, είναι μακριά από τη χέρσο, είναι πάνω από 80 χλμ. Μακριά από τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον χώρο. Έχει κι ένα μικρό βάθος, οπότε αποσβαίνεται γρήγορα μέσα στο υπέδαφος», εξήγησε ο Ευθύμιος Λέκκας.

    Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,0 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της νότιας ακτογραμμής της Κρήτης.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημίες ή θύματα.

    Tο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έδωσε λίγο μετά τις 16:00 αναθεωρημένη μέτρηση για το σεισμό στα 6,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 104 χλμ. νοτίως της Ιεράπετρας και με εστιακό βάθος 40 χλμ.

    seismos-kriti

    Ώρα 17:04

    Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα και συγκεκριμένα, 42 λεπτά, η Κρήτη δέχθηκε δεύτερο «χτύπημα» καθώς σημειώθηκε σεισμός 5 Ρίχτερ.

    Όπως αναφέρουν κάτοικοι του Ηρακλείου, ο σεισμός έγινε αισθητός ενώ είχε και διάρκεια. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους θορυβημένοι.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ…ΟΠΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΠΟΛΑΚΗ ΚΤΛ ΚΤΛ…ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ

    2. ο κούλης ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ – ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ….
      απο τον πατέρα του…
      η ΔΕΝ το εχετε καταλάβει ακόμα ?

    3. Οι Έλληνες πάντα έλεγαν, πως ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΕΙ ΣΤΟ «ΧΥΛΟ» ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΓΙΑΟΥΡΤΙ» ! ! !
      Και επειδή εγώ είδα και έζησα πολλά στη ζωή μου, πάντα ΦΥΣΑΩ ΤΟ «ΓΙΑΟΥΡΤΙ» μια που ΕΧΩ ΚΑΕΙ ΠΟΛΥ, ΜΕ ΤΟ «ΧΥΛΟ» ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΕΔΩ ΧΡΟΝΙΑ…
      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ όλο το ΤΣΟΥΡΜΟ των 300 ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, στα νότια της Κρήτης, εκεί στο ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ (ας δούμε καλά το αστέρι ή το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, που δηλώνει τον ακριβή τόπο του σεισμού) ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ή οι κυβερνώντες μας κρύβουν, πως οι ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΧΝΙΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ; ; ;
      β. τεζαρης
      ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

    4. και πουσε ακομα ηρθε η ωρα του λογαριασμου με τον θεο………….κλειστες εκκλησιες εν μεσο Πασχα διωγμος πιστων σιγηση καμπανων εν μεσο Πασχα και μια Ιερα συνοδο νεταξητων φιλοσιωνιστων αντιχριστων τραγοπαπαδων………ολα πληρωνονται ολα…

    5. πότε θα γίνει χοτσποτ στην Κρήτη;;; Οι πασοκτζήδες εκεί κάτω μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα 200.000 πρόσφυγες.

    Comments are closed.