[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ] ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ” – ΑΚΑΘΕΚΤΕΣ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΑΙΓΙΟ, ΚΑΡΥΣΤΟ [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    ΦΓΝΦΓ

    Για άλλη μια νύχτα ο πύρινος εφιάλτης θα κρατήσει ξάγρυπνους τους κατοίκους σε Κάρυστο, Αίγιο, Κέρκυρα και Ρόδο, όπου η μάχη με τις φλόγες είναι αδιάκοπη.

    Δεκάδες είναι τα μέτωπα που απασχόλησαν σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κλήθηκε να επιχειρήσει σε 64 πυρκαγιές, στην πλειονότητά τους δασικές. Το μέτωπο που απασχολεί ιδιαίτερα, δεν είναι άλλο από αυτό της Ρόδου, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για 6η μέρα.

    Μάλιστα, την τελευταία ώρα ξέσπασε νέο μέτωπο, το οποίο απειλεί δύο οικισμούς κοντά στο φράγμα Γαδουρά. Οι οικισμοί που απειλούνται είναι οι Μαλώνας και Μάσαρη. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για να μην πλησιάσουν οι φλόγες κοντά στα σπίτια.

    Το μέτωπο που προκαλεί επίσης ανησυχία είναι εκείνο του Ασκληπιείου, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν επίσης στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων.

    Η μάχη, σύμφωνα και με εκτιμήσεις αρμοδίων, θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες, αφού αναμένεται ότι θα υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις στη νότια Ρόδο, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου.

    Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικος του νησιού έδωσε στις Αρχές βίντεο που ισχυρίζεται ότι τράβηξε ο ίδιος κι απεικονίζει την έναρξη μιας εστίας στη μέση του πουθενά και σε σημείο που δεν είχε ενεργή εστία.

    Δύσκολη νύχτα και στο Αίγιο

    Νωρίς το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενάκια του Αιγίου. Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Βυτινιώτικα και κινούνταν κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με κατεύθυνση προς Διακοφτό και Ακράτα, προκαλώντας τρόμο στους διερχόμενους οδηγούς που έβλεπαν τη φωτιά σε ορισμένα σημεία να έχει φτάσει στα 10-15 μέτρα από την Εθνική.

    Λίγο αργότερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Κάστρο με οδηγία να κατευθυνθούν προς το Καθολικό.

    Τα τελευταία λεπτά, μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι της Τράπεζας να εκκενώσουν προς Ακράτα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τράπεζα, εκκενώστε τώρα προς Ακράτα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρεται στο μήνυμα.

    Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έστησαν φραγμούς στις γραμμές του Οδοντωτού, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν από το φαράγγι του Βουραϊκού προς το Διακοπτό.

    ΩΣΔΩΣΔΩ ΦΔΒΔΦΒΦΔ

    Δύο τα μέτωπα που ανησυχούν στην Κάρυστο

    Δύο από τα τρία μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα στην Κάρυστο είναι αυτά που προκαλούν ανησυχία και σ’ αυτά θα επικεντρωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές, έτσι ώστε να μην προχωρήσουν οι φλόγες προς την Κάρυστο.

    Ήδη έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί με τους κατοίκους να λαμβάνουν ειδοποίηση από το 112 για να κατευθυνθούν στην Κάρυστο. Το μήνυμα εστάλη για τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό.

    Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβεστικά οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα, 61 πυροσβέστες, 8 υδροφόρες και 4 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Καρύστου, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις από τις όμορες περιφέρειες.

    Συναγερμός στην Κέρκυρα απανωτά μηνύματα του 112

    Το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασε μεγάλη δασική πυρκαγιά στο όρος Παντοκράτορας. Η φωτιά εκτείνεται σε διάφορα μέτωπα με εστίες τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια πλευρά της κορυφογραμμής του βουνού. Για την ώρα καίει πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα το δυσκολότερο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή πάνω από τις συνοικίες Σάντα, Πόρτα και Μέγκουλα όπου οι περιοχές αυτές εκκενώνονται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    20230724_001321

    Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας νοσηλεύεται κι ένας πυροσβέστης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θιναλίων, ο οποίος λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στη βόρεια Κέρκυρα.

    Πριν από λίγο εστάλησαν διαδοχικές εντολές εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους άλλων 10 οικισμών. Σύμφωνα με το μήνυμα, καλούνται οι κάτοικοι από Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλα, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα, Καβαλλέραινα να εκκενώσουν προς Ύψος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε
      κι αν υπήρξε ποτέ μας την έκανε
      μας παράτησε να ‘ναι πιο άνετος
      ή κάπου θά ‘ναι κλεισμένος τρελός

    2. Εις τον πουτσο μας πραγματικά. Πουτσα και ξύλο στους ραγιάδες ελληνουληδες. Δεν σας λυπάται κανείς μουνόπανα.

    3. O Θεός (αν υπάρχει) έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια με τα ηλήθια όντα.Βρε ξυπνήστε επί τέλους και αναλάβετε ευθήνες. ατομικές και συλογικές και μη περιμένετε από θείες πρόνοιες. χαχαχαχα.

    4. Ο θεός μας σιχάθηκε , τι να σώσει, όλη η ελλάδα ψήφισε εγκληματίες και προδοτες

    5. …δεν ψηφιζει στις εκλογες αγαπητε Χιο , ο κοσμακης ψηφιζει.

    6. Έτρεξε ο βρωμοπιθηκολαός να ψηφίσει τους εγκληματίες αντί να μήν πατήσει κανείς και να αναγκαστούν να τους αποσύρουν οι εβραιοαφέντες μας και τώρα μυξοκλαίνε και παρακαλάνε τόν Θεό και την Παναγίτσα να τούς σώσει από την δική τους ηλιθιότητα και φιλοτομαρισμό . Δεν καταλαβαίνουν ότι, όταν χέζουν δεξιά και αριστερά κάποια στιγμή θα τα πατήσουν και οι ίδιοι. Ο Αυνάν να ευλογεί τους Αυνάνιδες και τίς Αυνανούδες.

    7. Κανένας ΘΕΟΣ δε θα βοηθήσει γιατί δεν μιλάμε για απλό κοσμάκη.
      Ο ΘΕΟΣ έδωσε μια τελευταία ευκαιρία με τις εκλογές και οι μισοί ραγιάδες κάθισαν στον καναπέ αδιάφοροι, ενώ οι υπόλοιποι ψήφισαν προδότες και αντίΧριστους δίνοντας την εξουσία ξανά στον αφορισμένο Ντορογιό.
      Σειρά σύντομα λογικά θα πάρουν και οι Σερραίοι με τον εγκληματία που εξέλεξαν. Περαστικά σας ραγιάδες.

    Comments are closed.