(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ – ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ – ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ Ο ΤΡΑΜΠ; ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

    Κοινοποίηση:
    ektakti-eidisi

    Σε κινούμενη άμμο βρίσκονται τα γεωστρατηγικά δεδομένα στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ να ανοίγουν όλο και περισσότερα μέτωπα και τη Δύση να κυριεύεται από αρρυθμία παρακολουθώντας τις καταιγιστικές εξελίξεις.

    Επιστολή έστειλε τη Δευτέρα στη στρατιωτική ηγεσία του Ιράκ ο αμερικανικός συνασπισμός ανακοινώνοντας ότι προετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη χώρα σεβούμενος την ιρακινή κυριαρχία.

     

    Ακολουθώντας την έγκριση από το κοινοβούλιο της Βαγδάτης περί αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, Αμερικανοί αξιωματούχοι διεμήνυσαν ότι σχεδίαζαν την αναχώρησή τους από την περιοχή.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στην αμερικανική επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σεβόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης του Ιράκ με την οποία διατάζει την αναχώρησή μας»,

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαπολύσει απειλές, τονίζοντας θα επιβάλλει «πολύ ισχυρές» κυρώσεις σε βάρος του Ιράκ εάν υποχρεωθούν να φύγουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την ιρακινή επικράτεια, μετά την έγκριση από ψηφίσματος που αξιώνει την εκδίωξή τους από τη χώρα.

    Ώρα 23:33

    Διαψεύδει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μ.Έσπερ ότι υπήρξε απόφαση αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ. Ο ίδιος τόνισε: “Δεν υπήρξε απόφαση αποχώρησης από το Ιράκ. Τελεία”.

    Μια επιστολή (για τη γνησιότητα της οποίας υπήρχαν αμφιβολίες, όπως σημειώσαμε νωρίτερα εδώ) με την οποία οι ΗΠΑ γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Ιράκ δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ξεκίνησε ήδη η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ο συνασπισμός δυνάμεων των ΗΠΑ σκοπεύει να αποσυρθεί σε διάστημα ορισμένων εβδομάδων, συνέπεια της ψήφισης στο κοινοβούλιο της Βαγδάτης νόμου που ζητά από την ιρακινή κυβέρνηση την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων, μετά την επιχείρηση που κατέληξε στη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

    Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, Στρατηγός Γούλιαμ Σίλι, αναφέρεται ρητά πως ο συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

    Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην χώρα από το 2003, όταν εισέβαλαν και κατέλαβαν το Ιράκ νικώντας τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος Σ.Χουσεΐν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.

    2. Ο Βλακοτραμπ ανοιξε τον ασκο του Αιολου με την κινηση του να σκοτωσει τον στρατηγο του Ιραν. Ειναι τοσο μικρομυαλος τοσο βλακας που πιστευει οτι οπως κερδισαν τον Σανταμ τοτε ετσι θα κερδισουν και το Ιραν. Ο Σανταμ τοτε δεν ειχε πολεμικη μηχανη, απλα κατι παμπαλαια τανκς και στρατο οπλιτες. Το Ιραν ειναι μια μεγαλη πολεμικη μηχανη με ολον των ειδων οπλισμο, και να εχετε παντα στο μυαλο σας οτι ισως εχει κατασκευασει και κρυψει ακομα και μικρα πυρινικα οπλα μικρου και μεσαιου βελληνεκους. Θυμηθειτε…οι Αμερικανοι θα ζησουν ενα νεο Βιετναμ με το Ιραν τωρα. Ο Βλακοτραμπ εκανε χοντρη πατατα και θα το πληρωσει πολυ ακριβα.

    3. Απο πουθενα δεν φευγουν οσο αρμεγουν το πετρελαιο τους,αλωστε γι αυτο γινονται ολα.

    4. Ο Αμερικανικός στρατός στο μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη φύγει απο το Ιράκ με απόφαση Ομπάμα απο το 2011.Στο Ιράκ βρίσκονται σήμερα μόνο 5.000 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες και φυσικά δεν ξεκινάς καινούργιο πόλεμο (μετά απο αυτόν του 2003) με τόσους λίγους στρατιώτες.Το Ιράκ είναι διαλυμένη χώρα που οι Αμερικανοί δεν θεωρούν (πλέον) απειλή.Ο επόμενος πόλεμος (αν γίνει) θα είναι σίγουρα με το Ιράν.

    Comments are closed.