ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΡΙΞΕ 85 ΤΟΝΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΣΡΑΛΑ – ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ, ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΑΛΟΜ» – ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΜΕ 90 ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

    Κοινοποίηση:
    beirut_7

    Το Ισραήλ χρησιμοποίησε 85 βόμβες κατά την επιδρομή στη Βηρυτό για να εξοντώσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα την Παρασκευή (27/9/2024).

    Οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν 85 τόνους εκρηκτικής ύλης με τις ισάριθμες βόμβες που έριξαν, τονίζει ο Al Jazeera ο στρατιωτικός αναλυτής Elijah Magnier.
    «Πρώτα από όλα, αυτό δημιούργησε πράγματι ένα είδος σεισμού στη Βηρυτό.
    Μίλησα με πολλούς ανθρώπους σε όλη τη Βηρυτό, όλοι το ένιωσαν και αυτό είναι πραγματικά καταστροφικό σε μια μεγάλη πόλη όπως η Βηρυτός», επισημαίνει ο ειδικός.

    Τι βόμβες έριξε το Ισραήλ

    «Αλλά τι είδους βόμβα έχουν χρησιμοποιήσει; Έχουν μόνο δύο επιλογές ή τον συνδυασμό δύο βομβών.
    Είτε την GBU-31 JDAM (Joint Direct Attack Munition) που έχει αναπτυχθεί από τους Αμερικανούς και υπάρχει στο ισραηλινό οπλοστάσιο», υποστηρίζει ο ειδικός.
    Οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει χιλιάδες από αυτές τις βόμβες και έχουν χρησιμοποιηθεί στη Γάζα εναντίον πολλών στόχων.
    «Η άλλη βόμβα είναι η Spice 2000 που αναπτύχθηκε από τον ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Rafael.
    Και νομίζω ότι ο συνδυασμός των δύο βομβών μπορεί να δημιουργήσει το αποτέλεσμα που έχουμε δει – έναν κρατήρα στο προάστιο της Βηρυτού, σε εκείνη την τοποθεσία, όπου όλα τα κτίρια κατέρρευσαν μέσα.
    Γι’ αυτό θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανακαλύψουμε και να ανασύρουμε όλα τα πτώματα που βρίσκονται μέσα».

    «Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε το ότι το όνομα της επιχείρησης για την εξάλειψη του (Hasan) Nasrullah είναι «New Order» (Νέα Τάξη), κατά τη διάρκεια της οποίας περισσότερες από 80 βόμβες, η καθεμία βάρους ενός τόνου, έπεσαν στο καταφύγιο όπου βρισκόταν », αναφέρει ο ιστότοπος Ynet.

    Περίπου 90 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια της του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).
    Οι περισσότερες από τις επιθέσεις της Hezbollah είχαν στόχο το βόρειο Ισραήλ, αν και αρκετοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύτηκαν επίσης προς το Τελ Αβίβ και τη Δυτική Όχθη ενώ δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί ή ζημιές.

    Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε αρκετές εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων και πυραύλων της Hezbollah στο νότιο Λίβανο στην κοιλάδα Beqaa, ως μέρος των προσπαθειών να αποτρέψει την λιβανική τρομοκρατική ομάδα από τον οπλισμό
    Σύμφωνα με τον ισραήλινό στρατό, το Ιράν αναμένεται να διακινήσει λαθραία όπλα και εξαρτήματα για λογαριασμό της Hezbollah στα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου.
    Οι αποστολές θα κατευθυνθούν στις εγκαταστάσεις όπου η Hezbollah κατασκευάζει διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων ακριβείας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Το μόνο που κατάφεραν οι Εβραίοι είναι να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο οι τζιχαντιστές και να κάνουν εξαγωγή ανταρτοπόλεμου και στις έρημες χώρες της Ευρώπης. Έχουμε να δούμε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Γαλλία και στην Γερμανία και γιατί όχι και στην Ελλάδα. Θα πληρώσει ο απλός κοσμάκης τις κτηνωδίες των εβραίων. Η Χεζμπολάχ δεν είναι τακτικός στρατός, αντάρτες είναι θα συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο.

    2. χαχαχαχ κ ΕΔΩ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Κ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ ΜΟΥΣΛΙΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΕΕ !!!! ΧΑΧΑΧΑΧ αχαχαχαχ
      ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΛΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΨΟΦΙΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ- Κ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. χαχαχ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ !!!!! χαχαχαχα χααααααααααααχαχαχαχα Κ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΟΧΑΟΧοχοαχοαοχαοχοαχοαοΟοχΟΧΑΟχαοΑΑΧΟΑοχΟΧΟαχο

    Leave a Response