ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ! ΘΑ «ΚΟΠΟΥΝ» 1,5 ΕΚΑΤ. ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΟ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

    Κοινοποίηση:
    kteo

    Ανοιχτό αφήνει το υπουργείο Μεταφορών το ενδεχόμενο ανάκλησης της απόφασης του τέως υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία θα κόβονται από τα ΚΤΕΟ όσα οχήματα ελεγχθούν και εντοπιστούν με «πειραγμένα χιλιόμετρα». Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή στις 26 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα μπορεί να «κόψει» από τα ΚΤΕΟ έως και 1,5 εκατομμύριο οχήματα.

    Ο αριθμός του 1,5 εκατομμυρίου οχημάτων, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα δίκυκλα, προκύπτει από την εκτίμηση ότι περίπου 35% των οχημάτων που ελέγχονται κάθε χρόνο έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα, προκειμένου στις μεταπωλήσεις να φαίνεται ότι έχουν διανύσει μικρότερο αριθμό χιλιομέτρων από τον πραγματικό.

    Να σημειωθεί ότι η απόφαση ορίζει πως με καταγεγραμμένη «σοβαρή έλλειψη» θα «κόβονται» από τα ΚΤΕΟ τα οχήματα που θα περνούν από τεχνικό έλεγχο και θα διαπιστώνεται διαφορετικός αριθμός χιλιομέτρων απ΄ αυτόν που εμφανιζόταν στα δελτία παλαιότερων ελέγχων.

    Αν και μέχρι τα μέχρις στιγμής δεδομένα, αλλά και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ, η απόφαση θα ισχύσει κανονικά, στο υπουργείο φαίνεται ότι ήδη κάνουν …δεύτερες σκέψεις καθώς υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε «τσουνάμι αγωγών μεταξύ πολιτών, αλλά και μεταξύ αγοραστών και εμπόρων καθώς το “γύρισμα” των χιλιομέτρων γίνεται συνήθως εν αγνοία των αγοραστών», όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου.

    Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, η ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων του οχήματος σε κάθε τεχνικό έλεγχο πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις ενδείξεις κατά τους προηγούμενους τεχνικούς ελέγχους. «Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε ανακολουθίας των ενδείξεων του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, είτε σε σχέση με την ένδειξη του αμέσως προηγούμενου ελέγχου είτε με παλαιότερου, σημειώνεται αυτόματα από το Μηχανογραφικό Σύστημα του ΙΚΤΕΟ Σοβαρή Έλλειψη».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Σωστό μέτρο. Έτσι γίνεται και σε ξένες ευρωπαϊκές χώρες τα χιλιόμετρα πρέπει να καταγράφονται και ελέγχονται. Θα είναι ακόμα καλύτερα άμα θα μπορούν να διασταυρώνουν και στοιχεία από χώρες που εισάγονται.

    2. κατσε ρε φιλε, ο αγοραστης φταιει που το αγορασε το εισαγωγης με 70-75.000 χιλιομετρα , η αυτος που το εκανε εισαγωγη και εσβησε τα χιλιομετρα ?

    3. ΟΧΙ ΑΝΑΒΟΛΗ !!!
      Να γίνει να τελειώνουμε με δαύτο.
      Αν οι ιδιοκτήτες αποδείξουν ότι το αγόρασαν με πειραγμένα χιλιόμετρα ( Ένδειξη Χιλ. αγοράς), να απαλλάσονται και να συνεχίζουν κανονικά σαν να μην υπήρξε ποτέ θέμα, ενώ παράλληλα να διώκωνται αυτεπαγγέλτως οι πωλητές.
      Απλό και ξεκάθαρο.
      Έτσι δεν θα ξαναπουληθεί όχημα πειραγμένο και δεν θα προστατεύονται οι απατεώνες από το σύστημα.
      Κάθε αναβολή συνεχίζει την κάλυψη και στήριξη στους απατεώνες.

    4. Μαλακίες. Θα λαδώνουν όπως γίνεται πάντα και θα περνούν κανονικά. Επίσης για να δείτε τι μαλάκες είναι οι κυβερνώντες… Για το μεγάλο ζήτημα των γυρισμένων χλμ θα έπρεπε πρώτα να θεσπίσουν καμπάνες για τους εμπόρους που πουλάνε τέτοια αυτοκίνητα. Πχ να τρως φυλάκα μέχρι 10 χρόνια, κατάσχεση των αυτοκινήτων του εμπόρου και οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης του και να μη μπορεί να ανοίξει πλέον καμία νέα επιχείρηση στο μέλλον. Οι έλεγχοι έπρεπε να γίνονται στους εμπόρους και μαντράδες όχι στα ΚΤΕΟ που θα πάει το κάθε θύμα απατεώνα με το αμαξάκι του. Αλλά έτσι είναι οι κυβερνώντες. Ξεκινούν εκ των μετόπισθεν σαν πούστηδες και ανεγκέφαλοι που είναι…

      1. Ανεγκεφαλοι οχι δεν ειναι.
        Πουστηδες ναι ειναι.

    5. Μπανανία ρεεεε.. 1.5 εκ αυτοκινητα με πειραγμένα χιλιόμετρα …μπανανία ρεεε απο το Α ως το Ω….

    Comments are closed.