ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 5,5 ΜΕΤΡΑ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

    Κοινοποίηση:
    ti-einai-o-koronoios

    Όλο και κάτι νέο και… ακόμα πιο ανησυχητικό ανακαλύπτουμε για τον κορωνοϊό. Οι… πιο κοντοί και τα παιδιά είναι πιο πιθανό να κολλήσουν από σταγονίδια!

    Ακόμη και ένα ελαφρύ αεράκι με ταχύτητα τεσσάρων χιλιομέτρων την ώρα μπορεί να μεταφέρει τα σταγονίδια του σάλιου, μετά από βήχα και ο κορωνοϊός να μεταδοθεί έως και σε απόσταση έως 5,5 μέτρων!

    Αυτό προκύπτει από νέες εκτιμήσεις επιστημόνων για τον κορωνοϊό με επικεφαλής έναν Έλληνα.

    Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι τρέχουσες οδηγίες για τήρηση αποστάσεων έως δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων προς αποφυγή μετάδοσης της νόσου Covid-19, ίσως δεν είναι επαρκείς σε όλες τις περιπτώσεις.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Δρικάκη του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Physics in Fluids» του αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής, δημιούργησαν μια υπολογιστική προσομοίωση, η οποία υπολογίζει πόσο μακριά από ένα άτομο που βήχει μπορούν να ταξιδέψουν τα σταγονίδια του σάλιου του, τα οποία ίσως περιέχουν τον κορωνοϊό.

    Το νέο μαθηματικό μοντέλο λαμβάνει υπόψη διάφορες παραμέτρους, όπως την υγρασία, τη δύναμη διασποράς των σωματιδίων, την αλληλεπίδραση των μορίων του αέρα και του σάλιου, τη μετατροπή των σταγονιδίων σε υδρατμούς κ.α. και στη συνέχεια κάνει εκτιμήσεις με βάση διαφορικές εξισώσεις.

    Οι… πιο κοντοί κινδυνεύουν περισσότερο
    «Το νέφος των σταγονιδίων μπορεί να επηρεάσει τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά με διαφορετικό ύψος. Οι πιο κοντοί ενήλικες και τα μικρά παιδιά μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο, αν βρεθούν στην τροχιά των εκτοξευόμενων σταγονιδίων του σάλιου», σύμφωνα με τον κ. Δρικάκη. Όπως είπε, το σάλιο είναι ένα πολύπλοκο ρευστό, το οποίο ταξιδεύει αιωρούμενο σε έναν όγκο περιβάλλοντος αέρα, που απελευθερώνεται με το βήχα.

    Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το πώς ταξιδεύουν κάθε φορά τα σταγονίδια, όπως π.χ. το μέγεθος και ο αριθμός τους, η μεταξύ τους αλληλεπίδραση, η θερμότητα και η μάζα που μεταφέρουν, η υγρασία και η θερμοκρασία του αέρα στο περιβάλλον κ.α.

    «Η νέα μελέτη είναι ζωτική, επειδή αφορά κατευθυντήριες οδηγίες υγείας και αποστάσεων ασφαλείας, προάγει την κατανόηση για την εξάπλωση και τη μετάδοση των αερογενών ασθενειών και βοηθά στον προσδιορισμό προληπτικών μέτρων με βάση επιστημονικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Δρικάκης, ο οποίος είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (1987), από όπου πήρε και το διδακτορικό του (1991). Αφού δίδαξε σε βρετανικά πανεπιστήμια (Queen Mary Λονδίνου, Cranfield και Strathclyde), είναι από το 2018 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Μπρε! Μπρε! Τι πινουν και δεν μας δινουν και η φαντασια τους, κανει υπερωριες? Ζωνιανο ή Καλαματιανο? Ή μηπως αυτα, της υδροπονικης καλλιεργειας?

    2. Χαχαχα!! Γι’ αυτό θέρισε στην Κίνα ο ιός, λόγω ύψους, όλοι οι κοντοί να πάρουν ξυλοπόδαρα μαζί με την μάσκα και τα γάντια, να μην ξεχνιόμαστε.

    3. Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα!Χα! Γελασαμε και σημερα!

    4. Άμα φυσάει μεταδίδεται και στα 5 χιλιόμετρα. Τι δεν καταλαβαίνετε;

    5. Μεταδίδεται απτα Γιάννενα στην Κέρκυρα. Φτάνει να φοβίζει τις κότες.

    6. “Υψηλά ιστάμενη έγκυρη πηγή του Π.Ο.Υ.” διέρρευσε ότι εκατοντάδες ιοί προπονούνται ενταντικά στο άλμα επί κοντώ και σύντομα αναμένονται υπερφυσικές επιδόσεις!!!

    7. ρε δεν πατε στον διαολο ολοι σας ο μονος επικινδυνος ειστε ολοι εσεις οι δηθεν ξερολες. ειναι πολλα τα λεφτα απο τις φαρμακευτικες προς ολους αυτους κοροιδευουν τον κοσμο καθε χρονο παγκοσμιως πεθαινουν απο γριπη οι ανθρωποι δεν ειδα ενδιαφερον να δειξουν κανενας τους τωρα τι τους επιασε κατι τρεχει λοιπον. φτανει η κοροιδια

    8. Η μαλακια μεταδιδετε σε αυτα τα μετρα ….ο κοροιδοιος δεν μπορει να το κανει αφου ειναι ανυπαρκτος.
      Εχουν αρχισει να γελιωποιουντε καθημερινα αφου ο κοσμος με μυαλο στο κεφαλι του καταλαβαινει για τι απατη μιλαμε.

      1. Και εσύ ραντισμένε Γιωργάρα, ανύπαρκτος είσαι.

    9. Μια βγήκε τώρα και άλλος καθηγητής πιο έμπειρος, Τσιόδρα πρόσεχε θα σου κλέψουν την δόξα.

    10. Καποιοι λαμπροι ελληνες εμπιστημονες για χοντρες μπιτ ειπαν σημερα οτι αμα κλασεις και εχεις κοροιδοιο η πορδη εγκλωβιζεται με μορια του κοροιδοιου για κανα χιλιομετρο περιπου.

    11. Και επειδή με το ίδιο σκιάχτρο δεν φοβούνται ούτε τα μωρά, για αυτό πάντα πρέπει να βρίσκουν κάτι νέο, για την τρομολαγνεία που πρέπει -μέσα από τις καλοπληρωμένες ΤΗΛΕΣΑΥΡΕΣ- να περάσει στους υπηκόους του Ελλαδιστάν….
      Οπότε κατά τον Πατριώτη μας, που διάλεξε να βρίσκεται στο εξωτερικό και όχι στην Χώρα του (μια χώρα χωρίς μυαλά είναι καταδικασμένη σε θάνατο) και να ψήνεται σαν εμάς τους απλούς ιθαγενείς που συνειδητά διαλέξαμε να είμαστε εδώ, θέλει να μας πει σε απλά Ελληνικά, πως τον Αύγουστο με τα μελτέμια και τα πολλά μποφόρ, πως τα σταγονίδια του σάλιου, μετά από βήχα στην Κρήτη, θα μπορεί ο κορωνοϊός να μεταδοθεί ακαριαία στη Θεσσαλονίκη ! ! !
      β. τεζαρης
      ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

    12. ….προσωπικά δεν θυμάμαι όλ’αυτά τα χρόνια να επέτρεπε κάποιος σε κάποιον να βήξει,πόσω μάλλον να φτερνιστεί στη μούρη του….

    13. Όλα τα αερογενώς μεταδιδόμενα παθογόνα, και δεν είναι το μόνο ο κορωνοϊός, μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο και με τις ίδιες αποστάσεις. Δηλαδή και οι ιοί της γρίπης (δεν είναι ένας) και του συναχιού μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο στις ίδιες αποστάσεις. Γιατί ποτέ δεν τα λέγανε αυτά;

      Επίσης, αυτό που μετράει δεν είναι πως και σε τι αποστάσεις μεταδίδεται, αλλά πια η παθογένεια του. Δηλαδή πόσους θανατώνει ή αφήνει ανάπηρους σε σύνολο όσων έχουν αποδεδειγμένα μολυνθεί. Αυτό ισχύει για όλα τα παθογόνα και υπάρχουν τέτοια παντού γύρω μας. Γιατί τόση μεγάλη “πρεμούρα” για τον κορωνοϊό; Γιατί τρομοκρατούν τον κόσμο εκ του ασφαλούς, με στόχο την εφαρμογή της πολιτικής τους διαστροφής; Ακόμη και αν αντιμετωπίσουν αυτόν τον ιό με τις απαράδεκτες επιδημιολογικά ενέργειές τους (διορθώνοντας ένα χαλάς εκατό), άλλα παθογόνα είναι εκεί να σκοτώσουν πολλούς περισσότερους. Η προστασία ακόμη και των πιό ευπαθών πρέπει να βασίζεται στην δίκαιη κατανομή της ιατρικής (υγειονομικής) προστασίας των ανθρώπων ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης. Γιατί κατέστρεψαν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης; Για να έλθουν και να επιβάλλουν δικτατορικούς νόμους και μέτρα;
      Ντροπή να λένε ότι νοιάζονται για τους ευάλωτους γιατί εκ πείρας μπορώ να σας γράψω ένα βιβλίο για τις απαράδεκτες συμπεριφορές γιατρών, νοσηλευτών, υπηρεσιών υγείας (εργαζομένων σε αυτές) που είναι άκρως απαράδεκτες προς αυτούς πριν τον κορωνοιό και μετά από αυτόν! Γέμισε η επιστημονική έρευνα από κάθε καρυδιάς φιλόδοξο καρύδι!
      ΡΑΜ

      1. Γιατί οι άνθρωποι είμαστε τόσο διεστραμ
        μενοι συναισθηματικά που ο Κυριος του
        κόσμου οποίος κι αν είναι αυτός,τους το
        επιτρέπει έτσι ώστε μέσω της τιμωρίας
        να επέλθει η ισορροπία.Ειναι μια μεταφορα
        ικη μορφή γήινης κόλασης!

    Comments are closed.