ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ – ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΗΧΗΣΕ ΤΟ 112- ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κοινοποίηση:
sofiko

Ανεξέλεγτη είναι πλεον η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σοφικό του δήμου Κορινθίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση “Λαρίσι” και, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ανεβάζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας στο 4, επεκτάθηκε γρήγορα προς Δήμαινα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά και επιχειρούν 40 άνδρες με 21 οχήματα. 12 εθελοντές, 7 ελικόπτερα, 2 Canadair. Σταδιακά οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, περιοδικά επιχειρούν στην περιοχή 19 εναέρια μέσα, ανάμεσά τους και 2 συντονιστικά, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη πυρκαγιά, όπως την χαρακτήρισε. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, μέσω Ναυπλίου γίνεται η μετακίνηση των πολιτών προς το Δήμο Μεθάνων – Τριζοίνας ή προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός υπέστησαν θλαστικά τραύματα και ένας εποχικός έπαθε ελαφρά εγκαύματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή τους στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Σοφικό: Τρεις οι τραυματίες πυροσβέστες – Στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα ένας εποχικός πυροσβέστης

Β. Βαθρακογιάννης: Πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά στο Σοφικό, δεν έχει ελεγχθεί

Δράμα: Κατασβέστηκε άμεσα φωτιά σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου Δράμας

Φωτιά στα σύνορα των Ευζώνων- Έκλεισε το τελωνείο

Φωτιά στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας – Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ζαβό μιας και καίγεται το Σοφικό εύχομαι 2 πράγματα. Να μην καεί τίποτα άλλο εκτός από τις ανεμογεννήτριες που έχεις φυτέψει και μαζί τους κι εσύ σκουλήκι.

  2. Που τα είδαν τα 19 εναέρια μέσα;;;. Τώρα εκεί είμαι. 2 καναντερ είναι και 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα ήταν περισσότερα. Εδάφους ναι είναι ισχυρή η δύναμη.
    Μάλλον οι 8 ανεμογεννήτριες που μπήκαν 1 χλμ πιο πέρα δεν επαρκούν…

Comments are closed.