ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ, ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ! ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

    Κοινοποίηση:
    ΘΗΛΙΑ

    Τελεσίγραφο στην Ελλάδα για την άμεση πληρωμή των χρεών που οφείλει το δημόσιο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες στέλνει η Κομισιόν,  διαφορετικά αν δεν συμμορφωθεί με την Οδηγία θα ακολουθήσει παραπομπή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
    Στο έγγραφο της η Επιτροπή ζητά επιτάχυνση της εξόφλησης το αργότερο εντός 60 ημερών αλλά και κατάργηση των αστερίσκων για τα νοσοκομεία που αποπληρώνονται μέχρι κεραίας μόνο όταν οι ιδιώτες προμηθευτές τους παραιτούνται από τα δικαιώματά τους σε τόκους, αποζημιώσεις και ένδικα μέσα.

    Η αιτιολογημένη γνώμη που παρέλαβαν οι ελληνικές αρχές κάνει λόγο για πλημμελή εφαρμογή των κανόνων που προβλέπονται στην οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών επηρεάζουν αρνητικά τις επιχειρήσεις, καθώς μειώνουν τη ρευστότητά τους, εμποδίζουν την ανάπτυξή τους και περιορίζουν τόσο την ανθεκτικότητά τους, ιδίως στο τρέχον οικονομικό πλαίσιο, όσο και την ικανότητά τους να γίνουν πιο πράσινες και ψηφιακές.
    Η Επιτροπή αναφέρει «η οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών υποχρεώνει τις δημόσιες αρχές να εξοφλούν τα τιμολόγιά τους εντός 30 ημερών (ή 60 ημερών, αν πρόκειται για δημόσια νοσοκομεία), δίνοντας το καλό παράδειγμα στην καταπολέμηση της νοοτροπίας των καθυστερημένων πληρωμών στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Μεταξύ 2010 και 2020, η Ελλάδα θέσπισε κανόνα που προβλέπει την άμεση πληρωμή μακροχρόνιων οφειλών των δημόσιων νοσοκομείων προς τους ιδιώτες προμηθευτές τους υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω προμηθευτές παραιτούνται από τα δικαιώματά τους σε τόκους, αποζημιώσεις και ένδικα μέσα. Η συγκεκριμένη κανονιστική ρύθμιση συνιστά παραβίαση των ενωσιακών κανόνων όπως ερμηνεύονται από το Δικαστήριο της ΕΕ, ιδίως στην απόφαση που εξέδωσε στην υπόθεση C-555/14»

    Σύμφωνα με την Κομισιόν «η Ελλάδα έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει στα επιχειρήματα της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει το εν λόγω κράτος μέλος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Το θέμα της εκκαθάρισης του στοκ των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου σε ιδιώτες που παραμένει «ανοιχτή πληγή» στις αξιολογήσεις των επιδόσεων στην οικονομία από τους θεσμούς στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας επανέρχεται στο προσκήνιο αυτή τη φορά με τη μορφή αυστηρών συστάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απειλές για παραπομπή στο δικαστήριο και επιβολή τσουχτερών κυρώσεων και προστίμων .

    Παρά τις αλυσιδωτές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των πληρωμών τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους και προμηθευτές κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους συνολικά μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου από την εφορία ανέρχονται σε 2,540 δισ. ευρώ. Τα περισσότερα «κρατικά φέσια» ύψους 1,056 δις. ευρώ προέρχονται από τα νοσοκομεία τα οποία μάλιστα διογκώθηκαν περαιτέρω αφού τον Ιανουάριο ήταν 739 εκ. ευρώ. Ακολουθούν οι οφειλές από τις επιστροφές φόρων ύψους 651 εκατ. ευρώ είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων από τις οποίες 40 εκατ. είναι άνω των 90 ημερών, τα χρέη ύψους 473 εκατ. ευρώ από οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης από τα οποία τα 205 εκατ. ευρώ οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Φραγκα γιοκ! Το ειπε και ο Ιταλος επιτροπος της κομμισιον! Βενζινα στα τρια ευρω μπας και πληρωσουμε καμμια δοση αντι να κοιταξει να περικοψει κρατικες δαπανες και να ελαφρωσει το δημοσιο απο ρουσφετια! Αυτοι οι ακαταδιωκτοι ξαφνικα προκυψανε διαχειριστες δεκαδων εκατομμυριων! ΔΕΗ και παμε λεγοντας μεχρι να βρεθουμε σε σκηνες στα παρκα η στα χωρια μας!

    2. Μαζικές αγωγές για ΒΛΑΒΕΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥΣ από τα κορωνοεμβόλια! Ανοίγουν φάκελοι στη Βρετανία
      22 Μαΐου, 2022
      1:44 μμ
      ΑΤΖΕΝΤΑ 2030
      Ακόμα και συγγενείς θυμάτων διεκδικούν παχυλά ποσά από το βρετανικό δημόσιο.
      Όσο όλος ο κόσμος ασχολείται με το ουκρανικό και την οικονομική εξαθλίωση, στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισαν από ότι φαίνεται οι πρώτες έρευνες για τις σοβαρές παρενέργειες από τα κορωνοεμβόλια.

      Και αναφερόμαστε σε παρενέργειες που εκδηλώθηκαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα (μέχρι περίπου τον 1 χρόνο).
      Σήμερα ΟΥΔΕΙΣ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις πιθανές ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ παρενέργειες στα εκατοντάδες εκατομμυρίων που εμβολιάστηκαν 3 και 4 φορές σε Ευρώπη και Αμερική.

      Ανοίγουν οι φάκελοι με τις αγωγές
      Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τοπικές υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν 438 περιπτώσεις θρόμβων αίματος και 79 θανάτους που συνδέονται μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

      Περισσότερες από 900 αιτήσεις έχουν πλέον υποβληθεί για αποζημίωση λόγω θανάτου ή τραυματισμού λόγω εμβολίων, με το σύνολο των απαιτήσεων να φτάνει τα 110 εκατομμύρια λίρες.

      Ήδη η επικεφαλής της έρευνες που τυγχάνει να είναι και μέλος της Βουλής των Λόρδων, Heather Hallett, έστειλε λεπτομερή ενημέρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον:

      «Οι πολύ σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο Covid-19 θα μπορούσαν να διερευνηθούν στην επικείμενη δημόσια έρευνα για την πανδημία. Μπορεί επίσης να εξεταστεί η αποζημίωση των ατόμων που επλήγησαν από αυτό».

      ΩΣΤΟΣΟ (όπως γίνεται δυστυχώς και στην Ελλάδα) τα θύματα δεν φαίνεται πως έχουν και την…καλύτερη δυνατή νομική εκπροσώπηση!

      Η Sarah Moore, δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Hausfeld που εκπροσωπεί 95 θύματα, σε πρόσφατες δηλώσεις της χαρακτήρισε “άτυχους” όσους υπέστησαν μόνιμες βλάβες ή πέθαναν από το εμβόλιο!!!

      «Το πρόγραμμα εμβολιασμού ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και γνωρίζουμε ότι, για τη συντριπτική πλειοψηφία από εμάς, είναι επίσης ασφαλές. Το σύστημα υπάρχει για να λέει, κοιτάξτε, κάνατε το σωστό. Προχωρήσατε στον εμβολιασμό, ήσασταν πραγματικά άτυχοι και θα σας βοηθήσουμε να στηριχτείτε οικονομικά. Αλλά είναι ένα απαρχαιωμένο σύστημα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημίωση».

      Το βρετανικό κράτος προβλέπει ως μέγιστη αποζημίωση τις 120.000 λίρες, ποσό το οποίο είναι πολύ μικρό που δεν επιτρέπει στα θύματα του κορωνοεμβολίου όχι μόνο να βιοποριστούν αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε να ακολουθήσουν τη σωστη θεραπεία!

      Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγωγές κατά των παρενεργειών από τα εμβόλια δεν είναι μόνο βρετανικό φαινόμενο.

      Για παράδειγμα στην μακρινή Αυστραλία, οι πολίτες της οποίας υπέφεραν από πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια χουντομέτρα, οι αγωγές έχουν ξεπεράσει τις 11χιλ.

    3. Λογιστικό πλεόνασμα λέγεται, αφήνουμε απλήρωτες υποχρεώσεις για να εμφανίζουμε πλεόνασμα στον ισολογισμό, κατά τα άλλα έχουμε ανάπτυξη. Η συμμορία των Μητσοτάκηδων έχει καταπιεί και τα πόμολα… Το μόνο που θα αφήσουν πίσω τους είναι στάχτες.

      1. Τώρα θα αφήσουν στάχτες…::::: Η νεοελλάδα είναι στάχτες από το 1973 και μετά! Το ”Δημοκρατικό” τόξο σας μάρανε. Αχαχαχαχααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comments are closed.