ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ – Ο ΜΠΕΗΣ ΚΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ

Κοινοποίηση:
gerapetri-fintan

Γεραπετρίτης και Φιντάν συναντήθηκαν νωρίτερα στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και είχαν αναλυτική συζήτηση αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Μια συνάντηση που ο προσκυνημένος και υπαλληλάκος του Ερντογάν στήριξε την προσπάθεια της Τουρκίας για μια… ευρωπαϊκή προοπτική και τα βρήκε όλα καλά στις σχέσεις μας με τους… γείτονες!

Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν το σχέδιο για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, με τον δουλικό Υπουργό εξωτερικών μας να εκφράζει στον Φιντάν πως η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όμως θα πρέπει να γίνονται σεβαστά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών και η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ. Του έκανε τα μούτρα κρέας με λίγα λόγια.

Ήρεμα νερά και αποφυγή εντάσεων

Στο κεφάλαιο ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στον Χακάν Φιντάν το σύνολο των ζητημάτων που κατά το προηγούμενο διάστημα δημιούργησαν εντάσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Τόνισε δε ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση του καλού κλίματος και των ήρεμων νερών κάτι που προϋποθέτει την αποφυγή των εντάσεων και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Τέλος στην ατζέντα των δύο ΥΠΕΞ ήταν και το Κυπριακό, με τον Γεραπετρίτη να υπογραμμίζει για μία ακόμα φορά την ανάγκη επανεκκίνησης του διαλόγου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αξιοποίησης της ευκαιρίας που θέτει η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μετά τη διμερή συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας ο Χακάν Φιντάν θα παραβρεθεί στο γεύμα της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το σύνολο των ευρωτουρκικών σχέσεων, μεταξύ των οποίων όπως έχει διαμηνύσει επανειλημμένα η Κομισιόν είναι και το Κυπριακό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Ασυνηθιστη η χειρονομια του π@υστοπετριτη! Σημαινει, κατι; Πρωτη φορα την βλεπω!

  2. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ.ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

  3. Δεν τον επέλεξε ο κ Μητσοτάκης, μας τον επέβαλαν οι Τούρκοι, άνθρωπος τους είναι.

  4. Δωροδοκία, Εκβιασμός, Θανατηφόρο Ατύχημα, τα τρία στάδια ελέγχου των πολιτικών όλου του κόσμου, στα δημοκρατικά καθεστώτα.
    Εδώ, σύσσωμο το λεγόμενο ”δημοκρατικό τόξο” συμφωνεί με το ξεπούλημα του Αιγαίου, χωρίς αντίρρηση. Περίεργο;

  5. Και παλι χωρις τον ξενοδοχο λογαριαζουνε με πρωτο το Σουλτανο του παζαριου αναμεσα σε δυτικους και ανατολικους! Η ιστορια δυστυχως για κατι νεοταξιτες και κατι μεμετια θα επαναληφθει και βοηθεια μας!

  6. ΠΙΟΝΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ……..
    ΕΚΛΕΚΤΌ……….
    ΘΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ………
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΥΛΗ…….
    ΒΟΥΛΤΕΨΗ
    ΣΚΡΕΚΑ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ……

  7. Μάγκες μην ξεγελιέστε. Φανταστείτε τι καλούδια έχουν οι τουρκαλάδες στα χέρια τους με υποκλοπές και predator, και ξέρουν για τα φυντάνια μας. Τους κρατάνε από τα στριγκάκια, γιατί αρχίδια οι περισότεροι δεν έχουν είναι λούγκρες. Θα μας πάρουν το Αιγαίο και την Ευβοια, γιατί οι κουλαρες είναι όλες ανώμαλες και μιζαδόρες. Τους εκβιάζουν κι αυτό φαίνεται, ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΛΟΜΕ ΑΚΛΑΦΤΟΥΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ

Leave a Response