ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ – ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ Ή ΟΧΙ 32 ΜΑΧΗΤΙΚΑ F16 ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ;

Κοινοποίηση:
f16-1-696x392

«Φάντομ» Πολεμικής Αεροπορίας, πού πήγαν τα μισά;» έχει τίτλο παραπολιτικό σχόλιο στο «Kalami Greek American News» με έδρα τις ΗΠΑ. Η είδηση που αναφέρεται επί λέξει είναι πως «στην βάση τους (την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα), δεν είναι όλα.
Τα μισά έφυγαν ή εγκαταστάθηκαν αλλού στην ελληνική επικράτεια ή «μετανάστευσαν» στη … Δυτική Ουκρανία. Απαντήσεις υπάρχουν; Κόμματα μη διαπλεκόμενα αντιπολίτευσης, υπάρχουν, για να ασχοληθούν με το ζήτημα;».

Στη δική μας έρευνα και σύμφωνα με τον ιστότοπο eurasiantimes-com, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος ∆ένδιας δήλωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Αθήνα θα μεταφέρει τα μαχητικά στο Κίεβο. Είπε ότι η απόσυρση θα μπορούσε να συμβεί μετά τη συνεχιζόμενη «ριζική» αναθεώρηση των Ελληνικών Ενόπλων ∆υνάμεων, η οποία περιλαμβάνει μια διεξοδική επαναξιολόγηση της αεροπορίας της […]. Το Κίεβο αναζητούσε εδώ και καιρό μαχητικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής για να αμφισβητήσει τη ρωσική ανωτερότητα στον αέρα και με αμερικανικά και ευρωπαϊκά συστήματα εδάφους – αέρος (SAM) […].

Χωρίς τα κατάλληλα όπλα σε επαρκή ποσότητα, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της πρώτης γραμμής όπου οι ρωσικές δυνάμεις επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους. Η Μόσχα, εδώ και εβδομάδες, συντρίβει τις ουκρανικές θέσεις χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και αυξάνει την πιθανότητα διείσδυσης στην πρώτη γραμμή».

Επίσης η ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda, επικαλούμενη σχετικές πηγές του Al Jazeera μετέδωσε ότι «η Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα έχει προγραμματίσει να παροπλίσει 32 παλιά μαχητικά F-16 Block-30 και να τα στείλει στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να αναβαθμίσει 82 F-16 σε διάταξη Block-70 και να αποκτήσει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale τέταρτης γενιάς από τη Γαλλία. Η επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ εξουσιοδότησε επίσης την Ελλάδα να αγοράσει έως και 40 μαχητικά πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35. Σύμφωνα με πηγές του Al Jazeera, η Ελλάδα πιστεύει ότι είναι καλύτερο να στείλει αυτά τα αεροσκάφη πίσω στις ΗΠΑ πρώτα, όπου θα αναβαθμιστούν και στη συνέχεια θα σταλούν στο Κίεβο.

Πηγή: Εφημερίδα Μακελειό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Αυτό έχει γίνει η χώρα μας αποικία των δυτικών και μπανανία των πολυεθνικών ότι θέλουν ζητάνε και εμείς τα δίνουμε… Πρέπει να υπάρχει απαρτία 200 αεροσκαφών διότι άλλα τόσα έχουν οι τούρκοι, αν μειωθεί αυτός ο αριθμός τότε υπάρχει μεγάλο κενό στην αεροπορία… Έχουν φτάσει στο σημείο ακόμα και να θέλουν να πάει ο στρατός μας στην Πολωνία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, εκτός από αυτό ετοιμάζουν νέα βάση μόνο 350 χλμ μακριά από τα σύνορα μας όσο πιο κοντά γίνεται στην Ουκρανία…

  2. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΟΠΠΟΤΕ ΣΥΚΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

  3. Στην ανδραβιδα εχει φαντομ Φ4Ε ρε παιδια,οχι φ16,που ειναι υπο αποσυρση,λογω της παραγγελιας των φ35

  4. Τώρα εξηγούνται γιατί οι Αμερικανοί μας πουλούν τα f35 με ότι καλύτερο μπορούν να φέρουν επάνω…..αλλαξοκωλιες φουλ ………..

  5. ΜΗΝΣΚΑΤΕ …. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΑ ΠΛΕΡΩΣΑΜΕ,
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΤΑΞΑΝΑΠΛΕΡΩΣΟΥΜΕ !!!!!
    ΚΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΕ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ …..

  6. στο ξαναπα να γραφεις απο πανω ελλην μαλακας εσενα σου εχει γινει εμμονη ο Πουτιν δεν βλεπεις ουτε την μυτη σου. αφου ειναι ετσι ρε Πουτιν καντα σκονη τα αεροπλανα να ησυχασουμε ολοι και ο Ελλην γνησιος για να μην εχει αποριες αλλα γνησιε δουλε την ανθρωποτητα εχουμε δει ποιοι την καταστρεφουν οχι ο Πουτιν αλλα οι φιλοι σου τα φασισταρια τα δημοκρατικα μονο στα λογια

  7. Scrap πραγματικο , βουτυρο στο ψωμι των Ρωσων @ Κατα τα αλλα επιδειξεις ..
    .”εθνικης ομοψυχιας” την 28η Οκτωβριου! Η Κυπρος εκειτετο μακραν να ενισχυθει! Γοβες, κι αγιος ο Θεος! Πολλη φριτσοδουλικοτητα κ.πρωθυπουργε μετα τις ανεμογεννητριες στη καμμενη γης!

  8. Γιατί ρε τομάρια δεν τα δίνετε στην Κύπρο, το μεγάλο πρόβλημα το ’74 ήταν η ανύπαρκτη ελληνική αεροπορία που έδωσε την δυνατότητα στην τουρκική αεροπορία, ανενόχλητη, να καταφέρει σοβαρά πλήγματα στους αμυνόμενους Κύπριους και ΕΛΔΥΚάριους αγωνιστές με αποτέλεσμα την ενίσχυση της προέλασης των τούρκων στο νησί. Τι δουλειά έχουμε λοιπόν να δίνουμε αεροπλάνα στους ναζιστές την ώρα που ο ελληνισμός απειλείται.

    1. Γιατί το είπες, ενδοτικοί μανατζαραίοι, και νομικοί της πλάκας, διοικούντες είναι τομάρια! Η Κύπρος τον καιρό του αισχρού εμπάργκο των 💩ηπα (για 50 χρόνια, όταν ήρε το “αντίστοιχο” εμπάργκο στην γαμωτουρκία σε 4 μόλις χρόνια) γιατί δεν προχώρησε σε ενίσχυση των δυνάμεών της με ευρωπαϊκό ή άλλης προέλευσης εξοπλισμό;;;

    2. Κάνεις κάτι ερωτήσεις ρε αδελφέ.
      Το 1974 η Τουρκική Αεροπορία έχασε 25 αεροπλάνα την 1η ημέρα πάνω από τη Κύπρο. Η ΕΛΔΥΚ μαζί με τους Κυπρίους ετοιμάζονταν μέχρι τα ξημερώματα της 2ης ημέρας να πετάξουν τους Τούρκους στη θάλασσα αφού δεν είχαν αεροπορική κάλυψη.

      Μέχρι που εμφανίστηκαν τα ξημερώματα οι Άγγλοι (από τη βάση) και Αμερικάνοι (από το αεροπλανοφόρο που ήταν δίπλα στη Κύπρο) και πετούσαν Αγγλικά και Αμερικάνικα αεροπλάνα με κολλημένα σύμβολα της Τουρκίας όπως όπως, βομβαρδίζοντας τις Ελληνικές και Κυπριακές ένοπλες δυνάμεις.

      Αυτό είναι γνωστό και υπάρχουν μαρτυρίες από όσους πολέμησαν στο νησί.
      Αλλά τι να σου πουν οι πουλημένοι αμερικανο-ευρώδουλοι της Μεταπολίτευσης που πήραν την εξουσία;

      Εδώ χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ αιχμάλωτοι πολέμου από τη Κύπρο ζούσαν μέχρι και το 2000 σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τουρκίας εκ των οποίων πολλοί είχαν γίνει πειραματόζωα των Τούρκων και Αμερικάνων επιστημόνων. Πολύ πιθανόν να ζουν ακόμα αρκετοί από αυτούς.
      Και δεν το λέω εγώ αυτό. Αλλά αναφορές της ΕΥΠ από το 1990 μέχρι το 2000.

      Οπότε τί αναρωτιέσαι γιατί δεν τα έδωσαν στη Κύπρο;

      1. Νά αγιασει τό στόμα σου φίλε έτσι ακριβώς πρώτη μέρα 25 αεροπλάνα ρίξαμε νασε καλά και υγιείς

    3. Γιατί το είπες, ενδοτικοί μανατζαραίοι και νομικοί της πλάκας διοικούντες είναι τομάρια! Η Κύπρος τον καιρό του αισχρού εμπάργκο των 💩ηπα (για 50 χρόνια, όταν ήρε το “αντίστοιχο” εμπάργκο στην γαμωτουρκία σε 4 μόλις χρόνια) γιατί δεν προχώρησε σε ενίσχυση των δυνάμεών της με ευρωπαϊκό ή άλλης προέλευσης εξοπλισμό;;;

    1. κατεβειτε οι τρελοχουντικοι και θα δεις πως ουτε λεωφορειο δε θα γεμισετε χα χα

Leave a Response