Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έθεσε το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, εάν η Ουκρανία ενταχθεί στη Συμμαχία και στη συνέχεια επιχειρήσει να ανακαταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία και, μάλιστα, με στρατιωτικά μέσα.
Όπως μεταδίδει το Russian Today, «εάν το ΝΑΤΟ επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στο μπλοκ των χωρών – μελών του, αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε καταστροφή», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τη Ρωσία «την έριξαν»
Τη Ρωσία την «έριξαν», υποσχόμενοι κάποτε ότι δεν θα προωθήσουν τις υποδομές του ΝΑΤΟ προς ανατολάς ούτε κατά μία ίντσα, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εξηγήσω την λογική της δικής μας συμπεριφοράς και των δικών μας προτάσεων (για τις εγγυήσεις ασφαλείας): όπως είναι γνωστό μας είχαν δοθεί υποσχέσεις ότι δεν θα προωθήσουν τις υποδομές του ΝΑΤΟ προς ανατολάς ούτε κατά μία ίντσα, αυτό το γνωρίζουν όλοι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.
«Σήμερα βλέπουμε πού βρίσκεται το ΝΑΤΟ, στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τις χώρες της Βαλτικής. Άλλα είπαν, άλλα έκαναν. Και όπως λέει ο λαός, μας ‘έριξαν’, δηλαδή απλά μας εξαπάτησαν», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάλογος για την Ουκρανία θα συνεχιστεί, προκειμένου να αποφευχθούν «αρνητικά σενάρια», συμπεριλαμβανομένου του πολέμου.
Και εξήγησε χαρακτηριστικά: «Ας υποθέσουμε ότι η Ουκρανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ξεκινά αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Υποτίθεται ότι πρέπει να πάμε σε πόλεμο με το μπλοκ του ΝΑΤΟ; Το έχει σκεφτεί κανείς αυτό; Προφανώς όχι», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να προστατευθεί η ασφάλεια όλων μας.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στις απαντήσεις τους στις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, αγνόησαν τις βασικές απαιτήσεις της Μόσχας.
Και δήλωσε ότι σύντομα μπορεί να επισκεφθεί τη Μόσχα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο θα τεθεί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας.
«Συμφωνήσαμε χθες με τον πρόεδρο της Γαλλίας, ότι και εκείνος μπορεί να έρθει στο προσεχές μέλλον στη Μόσχα. Θα συζητήσουμε μαζί του αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας που έχει ζητήσει η Ρωσία από τη Δύση.
Πούτιν και Μακρόν είχαν τη Δευτέρα τη δεύτερη, τις τελευταίες ημέρες, τηλεφωνική συνομιλία. Η προηγούμενη είχε γίνει στις 28 Ιανουαρίου.
Μην ασχολείστε με τετελεσμένα…
Απορώ με την θέση και στάση μας, σαν λαός και σαν χώρα. Ουδετεροτητα κύριοι. Τπτ άλλο. Ο πουτιν είναι με τα συμφέροντα της ρωσσιας. Με της Ελλάδας ποιος πολιτικός μας είναι; οι Ρώσοι ταΐζουν Φ. Α. Την Ευρώπη. Λέτε να θέλουν να είμαστε ανταγωνιστές εμείς, με την μερκελ από πίσω; δεν νομίζω… Σκεφτείτε πιο βαθιά, πολιτικά, σαν Παρτίδα σκάκι. Και κυρίως ελληνικά. Οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας. Πρόσφατο παράδειγμα η Αρμενία. Σε εμάς στοχεύουν ήδη Αλεξανδρούπολη κ κρητη. Τυχαίο;
Η περιπτωση της Ουκρανιας ειναι ακριβως το αναλογο (αντιστροφα), με την κριση της Κουβας, την δεκαετια του 60′.
Οι Αμερικανοι τοτε, αφηνιασαν κυριολεκτικα, οταν οι Σοβιετικοι θελησαν να εγκαταστησουν πυραυλικα συστηματα στην Κουβα, μια ανασα απο τις ακτες της Florida.
Ο λογος προφανης. Αισθανθηκαν απειλουμενοι με Ρωσικους πυραυλους στην γειτονια τους. Κατανοητο!
Τωρα λοιπον, γιατι δεν κατανοουν οτι και οι Ρωσοι αισθανονται απειλουμενοι, με την πιθανοτητα Νατοικων (δλδ Αμερικανικων) πυραυλων στην δικη τους γειτονια?
Και βεβαια η “εικονα” αρχιζει να ξεκαθαριζει οταν λαβουμε υπ’ οψιν μας οτι, πριν μερικα χρονια, με υποκινουμενο απο την Δυση κινημα, ανετρεψαν την νομιμη κυβερνηση της Ουκρανιας και την αντικατεστησαν με το σημερινο ‘πιονι’ τους. Ο σκοπος οπως τωρα φαινεται ηταν, να συμφωνησει η Ουκρανια να ενταχτει στο Νατο! Αυτοι προχωρουν με συγκεκριμενο σχεδιο οπως ειναι φανερο.
Ομως, η ιστορια μας διδασκει.
Με τους Ρωσουν δεν “παιζεις”..
Κι οτι γινει απο δω κι εμπρος, θα γινει με απολυτη ευθυνη των Δυτικων του Νατο, συμπεριλαμβανομενης και της πατριδας μας, δυστυχως…
Όχι μόνο το ΝΑΤΟ θα εγκατασταθεί στην Ουκρανία, αλλά και θα αποκτήσει μια υπέροχη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη.
Οι Αμερικάνοι (τό βαθύ κράτος της Αμερικής πού αναβίωσε την μετά Τραμπ εποχή) προσπαθεί να εμπλέξει τά ευρωπαϊκά κράτη στο θέμα τής Ουκρανίας με απώτερο σκοπό νά έρθουν σε πολεμική σύρραξη Ευρώπη – Ρωσία ενώ οι ίδιοι με το πρόσχημα να μήν γίνει πυρηνικός πόλεμος η οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία να είναι απλοί θεατές στον πόλεμο αυτό.
Γνωρίζουν οι Αμερικάνοι ότι ο μόνος τρόπος πλέον για νά διατηρηθούν σαν παγκόσμια δύναμη είναι αν καταστραφούν οι άλλοι με πόλεμο μεταξύ τους.
Η παγίδα είναι αριστοτεχνικά στημένη καί οι Ευρωπαίοι πέφτουν μέσα λίαν ευκόλως απ ότι φαίνεται από τις εξελίξεις.
UNITED STATES HAVES NO INTEREST TO A RUSSIAN EUROPEAN WAR
IF THAT GONNA HAPPENS RUSSIA AND EUROPE GONNA BE WEAK
SO THAT MEANS ONLY ONE THING
A CHINESSE SIBERIAN INVATION
AND IN THAT CASE AN UNCONTROLABLE CHINA(A CHINESSE LOSE CANNON)
SO US INTEREST IT’S A STABLE RUSSIA AND EUROPE
NOW IF EUROPE AND RUSSIA WANTS TO KILL EACH OTHER IT’S
AMERICA DOSENT CARE
AND WE ARE NOT GONNA SUCRIFICE FEARTHER AMERICAN LIVES
SORRY ABOUT SPEALING
TYPE 4 DYSLEXIA
Νομίζουν οι Δυτικοί και ο Κοιμισμένος Τζο ότι ο Πούτιν είναι κανα παιδάκι που μπορούν να τον ελέγχουν όπως ο Φουρθιώτης τον Γουρλομάτη. Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να πάρει θέση υπέρ των Αμερικάνων σ’αυτήν την παράνοια. Δηλαδή τι περιμένουν; Να κυκλώσει το ΝΑΤΟ τη Ρωσία και να ναι όλα μέλι γάλα;
Η εναέρια απόσταση τής Μόσχας από τό Κίεβο είναι 756,25 χιλιόμετρα.Οι Αμερικάνοι βρισκονται στήν πίσω αυλή τής Ρωσίας.
Τζοζέπ Μπορέλ ό Υπατος εκπρόσωπος τής ΕΕ γιά τήν εξωτερική πολιτική καί ασφάλεια.
“Απαράδεκτη ή αξίωση τής Ρωσίας νά μά μπεί στό ΝΑΤΟ ή Ουκρανία”
Γιάννης Λάκων
ΗΓΕΤΗΣ! Εξ αλλου τα χουνε ξαναμοιρασει οπως κανανε και στη Γιαλτα! USA σημαινει περσικος κολπος! Τα της Μεσογειου Βλαδιμηρος! Μαυρη θαλασσα Βλαδιμηρος και η παντρεια της Ουκρανιας θα γινει ειτε με το καλο ειτε με το ζορι!
Μην προτρέχεις. Ο τουρκόφιλος που αγαπάς δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δεν του βγαίνει το ουκρανικό. Τώρα περισσότερο απο ποτέ χρειάζεται τον τούρκο.
Η Ελλάδα βγαίνει χαμένη, ααλλα αυτό δεν ανησυχεί τους ρωσολάγνους τουρκόφιλους οπως ο ευλογητός (απο τη λάμψη φαντάζομαι)
Ο Πούτιν δεν είναι ούτε τουρκόφιλος, ούτε ιρανόφιλος, ούτε καμερουνόφιλος, μικρέ κουλομάχε. Ο Πούτιν είναι με τη Ρωσία. Στις Διεθνείς Σχέσεις δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες. Δηλαδή μου αρέσει που κατηγορείς τη Ρωσία πώς δήθεν δε θέλει να πάρει το μέρος της Ελλάδας, ενώ η Ελλάδα αποτελεί προτεκτοράτο του βασικού της αντιπάλου και ανήκουμε στο ΝΑΤΟ.
Ο,τι δίνεις παίρνεις. Ο Τουρκος του δίνει περισσότερα, θα πάρει περισσότερα.