ΑΠΙΑΣΤΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ … “ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” – ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΟ “ΓΕΡΙΚΑ” ΣΠΙΤΙΑ

Κοινοποίηση:
foitites-epidoma

Οι φοιτητές στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις που τους δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Σε αυτό βέβαια δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά η πολιτεία και οι κυβερνήσεις που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από την χώρα. Και αυτό γιατί τα ενοίκια κάθε χρόνο να έχουν μόνο άνοδο, με αποτέλεσμα εν έτη 2024 να έχουμε φτάσει σε απίστευτα υψηλά ενοίκια σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στις μεγάλες φοιτητουπόλεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το τελευταίο Παρατηρητήριο φοιτητικών κατοικιών, η Αθήνα αποτελεί την πόλη με τα υψηλότερα ενοίκια και η Κομοτηνή, αντίστοιχα, την πόλη με τις χαμηλότερες τιμές ενοικίασης τυπικών, παλαιών, φοιτητικών διαμερισμάτων.

Eπιπροσθέτος αναφέρονται οι τιμές και η πορεία της αγοράς σε 6 φοιτητικές πόλεις και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τον Βόλο και την Κομοτηνή.

Η μέση τιμή στην Αθήνα φέτος αντιστοιχεί στα 10,7 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, από 9,2 ευρώ πέρυσι, και κάτω των 5 ευρώ μια δεκαετία πριν, το 2015. Στην πιο φθηνή Κομοτηνή, το μέσο ενοίκιο φέτος αγγίζει τα 8 ευρώ από σχεδόν 7 ευρώ το 2023 και 5 ευρώ μεσοσταθμικά το 2015.

Επίσης είναι φανερό ότι οι κατασκευές οικοδομών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες με το γνωστό εδώ και δεκαετίες πρόβλημα της γραφειοκρατίας που βάζει τα εμπόδια στον κατασκευαστικό κλάδο, με την αδυναμία των πανεπιστημίων να τις υποστηρίξουν, μη διαθέτοντας τεχνικές υπηρεσίες και με την ραγδαία αύξηση των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται τα μεγαλύτερα σε ηλικία φοιτητικά διαμερίσματα, με τις τιμές ενοικίασης να εξακολουθούν να καταγράφουν αυξητική πορεία αλλά με χαμηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες φοιτητικές πόλεις. Ωστόσο, η προσφορά μειώνεται χρόνο με τον χρόνο, γεγονός που στρέφει τους ενδιαφερόμενους είτε στη συγκατοίκηση είτε στις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Οι τιμές ανεβαίνουν γιατί υπάρχει βέβαια η αισχροκέρδια/φούσκα ακινήτων/πληθωρισμός/ξένοι αγοραστές κυρίως Εβραίοι που κουβάλησε η Κούλα, άλλα που νομίζετε ότι στεγάζονται όλοι οι λάθρο της Κούλας που έρχονται καθημερινά (με 200% αύξηση ροών και δεν μιλάει κανείς). Η Ιταλία έχει σφραγίσει τα σύνορά της με μηδαμινές εισροές, μαντέψτε που πάνε όλοι τώρα και με το τζάμπα χρήμα νοικιάζουν σπίτια και μένουν πολλοί μαζί τους βγαίνει και φθηνά γιατί μοιράζονται την κατοικία, δλδ και 700 ευρώ να πάνε τα ενοίκια 5-6 μαζί να μένουν τους βγαίνει τζάμπα. Τα καλά νέα όμως είναι εδώ, ψηφίσατε μία κυβέρνηση που είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας και είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, άντε μπαγάσιδες και εις ανώτερα.

  2. παντα ετσι ηταν η υποθεση σπουδες για το φτωχο αλλα η μεσαια ταξη τοτε καλοπερνουσε. τωρα που τους χτυπησε και αυτους την πορτα η φτωχεια γκρινιαζουν

  3. Στην Κέρκυρα όχι οι φοιτητές αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι σύντομα θα κοιμούνται στους δρόμους…τιμές εξωφρενικές λόγω εισβολής απενταρων τουριστών που σε ένα δωμάτιο κοιμούνται 4 γιατί οι ιδιοκτήτες ζουν εκτός πόλεως στα χωριά για να νοικιάζουν τα σπίτια της πολεως και δεν ξέρουν πόσοι μπουκάρουν την νύχτα αφού τα κλειδιά είναι σε κουτια στην είσοδο με κωδικό!!!AIRBNB = Καταστροφή!

  4. Ι Οικογένειές όλων αυτών να πάνε να ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ..ΚΛΠ…
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ….

  5. Βάζου τα παιδιά σε υπόγεια και παμπάλαια δωμάτια που για να τα πληρώσει ο γονιός στερείται και την μπουκιά ακόμα.. και άμα γίνει καμία πλημμύρα η κανένας σεισμός ούτε που θα τα βρίσκουμε.. κυρίως κάτι ταλαίπωροι νησιώτες που και την θάλασσα αλμύρα την πληρώνουν για να έχουν τουλάχιστον αυτά ένα καλύτερο μέλλον.. Ντροπή.. αισχος και αποκαρδιωση… Μητσοτάκη ακούς;

    1. τα πιτσιρίκια βγάζουν τόσα λεφτά με το Onlyfans συνεχίζουν να ζητούν από τους γονείς

  6. Καλά κάνουν οι κληρονόμοι ενοικιατζήδες, αφού η νομοθεσία δεν βάζει όρους, κανόνες και όρια και αφού δεν αντιμετωπίζονται φορολογικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

  7. «Ενοικιάζονται 2 μπαλκόνια με θέα στο κέντρο της πόλης το ένα 20 τμ και το άλλο 23 στον δεύτερο όροφο και στον τέταρτο. Το ένα διαθέτει ψησταριά και παρέχεται νερό από τη βρύση του μπαλκονιού η τουαλέτα παρέχεται εξτρά ανά μέρα με το ποσό των 5 ευρώ κατάλληλο για σκηνές 4 ατόμων, ακόμα και 6, δεν μας ενδιαφέρει ο αριθμός των ατόμων και τα κατοικίδια. Δυνατότητα παροχής φουσκωτής πισίνας με έξτρα χρέωση 10 ευρώ ανά μέρα».

    2.000 λαθρομετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα ημερησίως ….ναι ….. καθήστε στους καναπέδες

  8. δεν μπορούν να κάνουν onlyfans από το δωμάτιό τους στην επαρχία;;;;; χρειάζεται να πάνε να ενοικιάσουν σπίτια σε άλλες πόλεις;;;; απλή απορία…..

Leave a Response