ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ – ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Κοινοποίηση:
spiti-1-ezgif.com-webp-to-jpg-converter-768x462

Σε μια από τις πιο ακραίες υποθέσεις τραπεζικής αυθαιρεσίας που έχουν φθάσει ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων, κατασχέθηκε από servicer πρώτη κατοικία δανειολήπτη, παρότι το δάνειό του έπρεπε να έχει πληρωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία!

Ο δανειολήπτης δικαιώθηκε μετά από μια περιπέτεια που κράτησε 13 χρόνια και υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε πλήθος δικαστικών ενεργειών. Τελικά, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώθηκε πλήρως και θα λάβει αποζημίωση 30.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, την Εθνική Ασφαλιστική και την doValue.

Η υπόθεση, όπως προκύπτει από την απόφαση, αρχίζει το 2008, όταν συμφωνήθηκε με την Εθνική η εκταμίευση στεγαστικού δανείου  30.000 ευρώ με εξασφάλιση την κύρια κατοικία του δανειολήπτη, επιφάνειας 89,63 τ.μ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «το ανωτέρω ακίνητο αποτελούσε πάντοτε και αποτελεί την κύρια κατοικία του ιδίου και της οικογένειας του, που αποτελείται από τη σύζυγό του και τα τέσσερα τέκνα του, γεννηθέντα τα έτη 2005, 2017, 2020 και 2020».

Πλήρωνε τις δόσεις
Ο δανειολήπτης πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του δανείου, αλλά το 2011 υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, που τον κατέστησε ανίκανο να εργασθεί -το ΚΕΠΑ του απέδωσε αρχικά βαθμό αναπηρίας 67% και, αργότερα, 80%. Σε αυτή την περίπτωση, έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο όρος του συμβολαίου ασφάλισης που είχε συνάψει με την Εθνική Ασφαλιστική, που υποχρεώνει την ασφαλιστική να εξοφλήσει το συνολικό απλήρωτο κεφάλαιο του δανείου, ένα ποσό που δεν ξεπερνούσε τα 20.000 ευρώ.

Όλο το ρεπορτάζ και άλλες οικονομικές ειδήσεις στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Μακελειό

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. AΡΧΙΖΕΙ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΠΙΛΑ!!!!

  2. 300.000 έπρεπε να πάρει και το σπίτι ΠΙΣΩ.

    Γιατί πρέπει να πληρωθεί τους τόκους που πλήρωνε τόσα χρόνια το σπίτι που έχασε, τα έξοδα δικαστηρίων και δικηγόρων και αποζημείωση για το χρόνο που έχασε.
    Οτιδήποτε λιγότερο απλά τον έκλεψαν ασύστολα.

Leave a Response