ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ; ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Κοινοποίηση:
synoriofilakes

Ο απίθανος Χρυσοχοϊδης παίρνει τους συνοριοφύλακες από την Θράκη και τους πάει στην… Αθήνα!

«Απίστευτο και όμως ελληνικό»: Οι συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν με κριτήρια εντοπιότητας μεταφέρονται από την Θράκη στην Αθήνα, δημιουργώντας επιπλέον «κενά» στην φύλαξη των συνόρων.

Απότέλεσμα είναι οι συνοριοφύλακες που υπηρετούν στον Νομό Έβρου αλλά και σε άλλους ακριτικούς νομούς της χώρας να είναι ανάστατοι.

Αιτία οι αυθαίρετες και ξαφνικές αποσπάσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις οποίες ουδέποτε ζήτησαν οι ίδιοι. Με τις αποσπάσεις αυτές αποδυναμώνεται η φύλαξη των συνόρων της χώρας και προκαλούνται πολλά προβλήματα στις οικογένειες των συνοριοφυλάκων, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ανήλικα παιδιά.

Στην επιστολή που απέστειλε η Ένωση προς τον αρμόδιο Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την οποία κοινοποιεί και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζεται πως οι αποσπάσεις γίνονται «χωρίς ξεκάθαρο σχεδιασμό, βιαστικά, και για τη δημιουργία εντυπώσεων». Ο συνδικαλιστικός φορέας των συνοριοφυλάκων του Έβρου υπογραμμίζει επίσης πως οι όποιες ελλείψεις στις ΟΠΚΕ Αττικής και Θεσσαλονίκης «δεν μπορούν να λυθούν με αποσπάσεις εν μία νυκτί, με προσωπικό που μετακινείται παρά τη θέλησή του και στα όρια του εκβιασμού». Επισημαίνει ακόμα ότι «η πρακτική αυτή ξεπερνά κάθε λογική, μετατρέπει τους συνοριακούς φύλακες σε αναλώσιμους αριθμούς» και «περισσότερο διαλύει τις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και τα αστυνομικά τμήματα του Έβρου, παρά επιλύει τα υπηρεσιακά προβλήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη». Καταλήγοντας, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων του νομού καλεί το υπουργείο να λύσει το θέμα, ώστε «να επανέλθει το κλίμα ηρεμίας στο προσωπικό και στις οικογένειες των συνοριοφυλάκων και να βελτιωθεί η υπηρεσιακή καθημερινότητα των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης», που εν μέσω καλοκαιριού βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις και ροές.
 Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος των συνοριακών φυλάκων Έβρου, Χρυσαβαλάντης Γιαλαμάς, ανέφερε πως υπάρχουν εντολές μετακίνησης ακόμα και σε νησιά, όπως στην Πάρο ενώ στάθηκε και στην τελευταία επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον Έβρο την οποία, όπως είπε, πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Όχι…όλα έγιναν επειδή καταργήθηκε η χωροφυλακή το 1984. ..μετά κατάλαβαν το κενό και έφτιασαν…ΟΠΚΕ δηλαδή..τρίχες..μετά άρχισε η δημιουργια της…οριοφύλακης(φυλάει τα ορια- σύνορα όπως κάποτε….που μετά άλλαξε σε χώρο. φυλακή ..παίζουμε με τις λέξεις)…καμμία χώρα δεν κατάργησε την χωροφυλακή που είχε για κανένα λόγο..ο Ανδρέας το 80 ήθελε να αρπάξει τους μισούς οπαδούς του ΚΚΕ με κάτι τέτοια..

  2. Είναι ένα σχέδιο να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν, διότι ο άλλος όταν πάει στην Αθήνα πρέπει να βρεις σπίτι και πρέπει να ανταποκριθεί στην ακρίβεια της Αθήνας έναντι της Θράκης όπου η Αθήνα είναι κατά 50% με 60% ακριβότερη.
    Τους οδηγούν σε παραίτηση προσχεδιασμένη ύπουλη και δόλια.

  3. Ο Μπουλος έρχεται από ότι βλέπω σύμπραξη πουσουκ νδ

  4. Τους συνοριοφύλακες τους παίρνουν από τα σύνορα του Έβρου,στην Αλεξανδρούπολη πουλάνε στούς τούρκους διαμερίσματα σπίτια, οικόπεδα, χωράφια και οι τούρκοι αγοράζουν ότι πωλείται. Γίνεται ο χαμός!!!
    Στους δρόμους της πόλης όλο τουρκικά ακούς, στις παραλίες σπάνια ακούγεται να μιλάνε ελληνικά.
    Πινακίδες με τιμές στα τουρκικά, αγγλικά και βουλγαρικά γράφου και ΌΧΙ ελληνικά!
    Θα ανοίξει τουρκικό κέντρο με δικαίωμα πρόσβασης στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ΠΓΝΑ και δικαίωμα αγοράς και ενοικίαση.
    Στην Σαμοθράκη 10 οικογένειες Εβραίων αγόρασαν οικόπεδα, Βούλγαροι αγοράζουν παραθαλάσσια οικόπεδα.
    Αυτά είναι τα νέα από τόν Έβρο…

  5. Περιμένουν φασαρίες και ξεσηκωμούς απ τον Σεπτέμβριο, γι αυτό. Μαζεύουν δυνάμεις στην Αθήνα. Δε γ@μιέται ο Έβρος. Τον κώλ@ μας να φυλάξουμε.

  6. Δεν βλεπετε προβατα οτι καθε μερα κατι γινεται ;;;Βγειτε εξω βρεεεε.Αυτοι εχουν σκοπο να μας ξεκανουν.Τι περιμενετε ;;;

  7. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ,,, ΚΑΝΟΥΝ ΓΛΥΦΩΛΩΛΙΑ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ , ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΕΠΙΡΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΠΑΡΧΙΑ”

    ΤΑ ΒΥΘΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΡΚΕΝΛΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ

Comments are closed.