“ΑΠΟΒΑΣΗ” Λ@ΘΡΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ! “ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ”, ΚΛΕΒΟΥΝ, ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ [ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-3-scaled

Με ανταλλαγή emails προσπαθούν να λύσουν το μεταναστευτικό ζήτημα της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, το οποίο βρίσκεται στο «κόκκινο» και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα επισήμανε χθες στη συνεδρίασή της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ο δήμαρχος Ρόδου, κος Αλέξανδρος Κολιάδης, το ουσιώδες πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό και τον αυξημένο αριθμό που βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο σε πλήρη έξαρση, αφορά μεταξύ των άλλων και την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε υπηρεσίες των Λιμεναρχείων αλλά και της Αστυνομίας.

Η κατάσταση, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της περιοχής μας κος Μανώλης Ανδρουλάκης, βρίσκεται σε τραγικό σημείο, αφού οι Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ κινδυνεύουν με διάλυση, δεδομένου ότι, μόνο για μια συνοδεία από τη Ρόδο σε άλλες περιοχές της χώρα, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν ακόμα και 20 μέρες!

Ειδικότερα, στο «κόκκινο» έχουν φθάσει οι αντοχές και οι ανοχές της τοπικής κοινωνίας με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης της Ρόδου εξαιτίας του μεταναστευτικού, καθώς ουσιαστικές αποφάσεις από τα υπουργεία δεν λαμβάνονται και οι όποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, δεν έχουν επιφέρει λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, οι παράτυποι αλλοδαποί που βρίσκονται στο νησί μας ξεπερνούν τους 700, αριθμός που ήταν ίδιος και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και δύο εβδομάδες πριν και που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει (να μειωθεί) αν και εφόσον δεν γίνουν μαζικές μεταγωγές σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Και μέχρι να γίνει αυτό, οι δεκάδες αλλοδαποί εξακολουθούν να κοιμούνται όπου βρουν στο κέντρο της πόλης μας, επάνω σε χαρτόκουτα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε σκηνές που έχουν στήσει όπως – όπως σε διάφορα σημεία, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή υγιεινή τους και διαβίωσή τους.

Όπως έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν, οι ροές είναι καθημερινές από τα γειτονικά παράλια και έτσι ο συνολικός αριθμός που παραμένει στο νησί μας, όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται!

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, κος Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ζητά, για ακόμη μία φορά, να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν.

Δηλαδή να μεταφερθούν εκεί οι παράτυποι αλλοδαποί από τη Ρόδο, όπου, αφού γίνει η ταυτοποίησή τους (τα Κέντρα είναι Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στη συνέχεια να μετακινούνται σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν γίνονται μεταφορές αλλοδαπών προς τη δομή της Κω όπου φιλοξενεί μόλις το 50% της δυναμικότητάς της, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για παράδειγμα, προχθές είχε κανονιστεί η μεταγωγή 120 παράτυπων αλλοδαπών από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, καθώς όμως δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς τους στον τελικό τους προορισμό (Διαβατά), η μεταγωγή ουδέποτε έγινε!

«Και οι αστυνομικοί είναι στα όριά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν αστυνομικοί που σε ένα μήνα μέσα, έχουν περάσει τις 20 μέρες στο καράβι!

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Δεν γίνεται να επωμισθούμε εμείς όλο το βάρος του μεταναστευτικού και οι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να μας κουνάνε και το δάκτυλο. Αντί να σταθούν στο πλευρό μας»!

Αναφορικά με τη δημιουργία περιφραγμένου χώρου στο λιμάνι της Ακαντιάς, όπου θα φιλοξενούνται οι ταυτοποιημένοι μετανάστες, ο κος Ανδρουλάκης τονίζει, ότι και εκεί είναι συγκεκριμένη η χωρητικότητα, οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική αλλαγή η οποία θα επέλθει μόνο εφόσον γίνει η μετακίνησή τους σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα.

Σε διαφορετική περίπτωση «και δέκα τέτοιοι χώροι να δημιουργηθούν πάλι δεν θα είναι αρκετοί», δήλωσε ο κος Ανδρουλάκης.

 

 

 

 





ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

33 Σχόλια

  1. Η κυβερνηση βαζοντας μεσα στη χωρα ολη τη σαπιλα εχει κλεισει το ματι σε ολες τις επιχειρησεις και τα καταστηματα στα νησια οι οποιοι επωφελουνται απο το 400αρι που παιρνουν οι λαθροεισβολεις καθε μηνα…..τους καταστηματαρχες λοιπον δεν τους συμφερει να φυγουν οι πακιστανοτουρκοηυφτοι και ετσι ψηφιζουν 41% γιατι εχουν βρωμικα συμφεροντα στην τσεπη τους και ας παει να πνιγει η πατριδα και ας πανε χεζουν οπου βρουν.δεν τους νοιαζει τιποτα.τους νοιαζει να ερχονται καραβιές λαθραιων,να παιρνουν τα 400 απο την ευρωπαικη ενωση και να τα ξοδευουν στα νησια και στα καταστηματα,αφου ο ντοπιος ελληνας πλεον δεν εχει να ξοδεψει.για εμενα αυτοι που δεχονται αυτο και βολευονται στην τσεπη,ειναι προδοτες.

  2. Εχουν βρει τη λύση οι νησιώτες να ζητάνε να μεταφερθούν οι λαθραίοι στην ενδοχώρα. Όσο γίνεται αυτό το παιχνίδι αδειάζοντας τα νησιά και γεμίζοντας την χώρα παντού με λαθραίους είναι μια ατέρμονη διαδικασία. Το θέμα είναι να τους στέλνουν πακέτο στις χώρες τους πίσω. Μόνο έτσι θα σταματήσει όλο αυτό το πανηγύρι. Όταν ξέρουν ότι θα γυρίσουν πίσω κανένας δεν θα ρισκάρει να πληρώνει δουλέμπορους και μετά να γυρίζει πάλι πίσω .Όμως τα λεφτά που βγάζουν από τη λαθρομετανάστευση είναι τόσα πολλά που δεν θέλουν να σταματήσει και αυτό το ξέρουν πολύ καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι. Φαντάζομαι και η κυρία υφυπουργός.

  3. λαθρομουσουλμανοι αυτομαστιγωνονται στον πειραια με αιχμηρες λεπιδες που απαγορευεται για παρανομη οπλοκατοχη και το κρατος δεν τους αγγιζει. Αγγιζει ομως τους ελληνες διοτι θελει να τους εχει αοπλους εν καιρω πολεμου. Να χεσω τους νομους σας ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.
    Πρώτα ψηφίζετε τους νεκροθάφτες σας και ύστερα διαμαρτύρεστε που σας ανοίγουν τους τάφους σας !
    Ο Θεος να με συγχωρέσει , αλλά χαίρομαι που σας έχουν βάλει κάτω και σας βιάζουν απανωτά .ραγιαδες εσεις, ραγιαδες τα παιδια σας, ραγιαδες και τα παιδια των παιδιων σας αραβοτουρκοφιλοι.

  4. Μπράβο έτσι χρειάζεται. Να τους στείλουμε και όλους αυτούς που έχουμε από την Αθήνα για να γουστάρουν καλύτερα. Αφού το 95% δεν ψήφισε φασιστικά πρέπει να τους ανεχτείτε, δεν είστε τίποτα φασισταριά, τι όχι ;

  5. Ας γίνει η Ρόδος ένα νέο Πακιστάν. Στα π@π@ρια μας !! Τα κονομάνε με τον τουρισμό αφορολόγητα, ας ταΐζουν τα πάκια.

  6. Πνιγητε μαλακες Ούτε ο Θεός δεν θα σάς λυπηθεί Δεν βλέπω να αντιδράτε Μόνο φωνούλες ακουω Αμ Δε!!

  7. κατά το 2005 που μιλάγαμε για λαθρεποικισμό οι νησιώτες το έπαιζαν μετριοπαθείς και έλεγαν ότι αυτά είναι προβλήματα των αστικών κέντρων που όντως ήταν αλλά δεν έβλεπαν μπροστά όπως τους προειδοποιούσαμε

  8. Μάνο πολιτική ευθύνη υπάρχει και πρέπει να λογοδοτήσουν. Ξύπνα κοιμισμένε Ελληνικέ λαέ σας πήραν παραμάζωμα οι μπούρκες του Ισλάμ

  9. Η Ρόδος είναι ανδρο σιωνιστών και μασόνων γιαυτο και είναι πολυδιαφημιζόμενο νησί και δεν έχει κέντρο συγκεντρωσησ Και αναδιανομής λάθρο. Ευτυχώς θα την πάρουν οι Τούρκοι και θα ησυχάσουμε

  10. Μια χαρά; θα βολευτούν σε κάποια ξενοδοχεία της κακιάς ώρας κάποιου φίλου του κόμματος με μια απευθείας ανάθεση και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Όσοι δεν πάρουν λεφτάκια ας μην ανησυχούν, θα έρθουν πολλές καραβιές ακόμα. Τόσες που θα γεμίσει κάθε διαθέσιμο δωμάτιο.

    1. ΛΑΘΡΟΑΦΟΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΑΦΟΔΕΥΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

  11. Αν πάρουμε έναν ο καθένας μας στο σπίτι του, αυτά τα φαινόμενα θα εξαλειφθούν. Θα έχουμε και παρέα, θα μοιραζόμαστε το κρεβατι μας (ο,τι σημαινει αυτο), το φαγητό μας, την στέγη μας. Και θα πάμε στον παράδεισο. Διπλο κέρδος. Και σε αυτη τη ζωη και στην άλλη.

  12. Είναι πονεμένοι άνθρωποι, δυστυχισμένοι, φτωχοί, καταδιωκόμενοι. Λυπηθείτε τους. Ειναι νηστικοί, ταλαιπωρημένοι, αγάμητοι, άπλυτοι. Δεν εχουν δικαίωμα να έχουν και αυτοί ενα κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι τους και ενα, δυο τρία πιάτα φαγητό, λίγο Internet, μια μπύρα, μια πίτσα;΄Όλοι εσεις που κατακρίνετε, τους μεταναστες, τους Ρομα, τους πρόσφυγες, τους διωγμένους τι ψυχή θα παραδώσετε που ειστε και θρήσκοι; Όλοι παιδια κάποιου Θεού ειμαστε.

    1. Τι λες ρε ντενεκέ??😠😠 ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.😠
      Κι αφού μίλησες, ο Βασιλικός Επίτροπος διατάζει να πάρεις 3 στεναχωρημένους “μετανάστες” σπίτι σου!😠 Για 3 χρόνια!!!😈

  13. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.
    ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΑΘΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ‘Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, !!!!!!

  14. ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ 2.0….ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞ ΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΣ!!!! ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΣΕΙΣ ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟΝΟΜΠΕΛ….ΤΩΡΑ ΦΑΤΕ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ…ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ!!!! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

  15. Γιατί να γίνει μεταφορά στην Ηπειρωτική χώρα ρε εξυπνουλα για να κάνεις εσύ ελεύθερα την ζωούλα σου ? Αφού χεστηκατε στο μαύρο χρήμα φάτε λίγο και τα σκατα τον επιστημών της κυβέρνησης.
    Εμείς μια χαρά είμαστε εδώ στη φτώχεια μας
    Jeremy 13 kastoria

  16. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι; Αυτές οι “εικόνες” είαι οι κατάλληλες για να ενημερώσουν αφελείς Τυχοδιώκτες να μην ξεκινήσουν μία αδιέξοδη Τουριστική περιπέτεια, διότι η κατάληξις θα είναι να χάσουν στην Πατρίδα τους τα πάντα η σχεδόν τα πάντα η και να χρεωθούν για να ρευστοποιήσουν τις αξίες τους προς πληρωμή Λαθροδιακινητών και διεφθαρμένων που θα συναντήσουν στην πορεία τους, ταλαιπωρία και ταπεινώσεις, κακουχίες, ενδεχόμενο θανατο από πείνα, αρρώστιες, πνιγμό, διαπληκτισμούς και εν τέλει να φθάσουν σε κάποιο “πουθενά” , όπου το μόνο που θα μπορούν να κάνουν είναι “τίποτε” και να μετατραπούν αυτοί και οι οικογένειές τους σε εγκληματίες αναζητώντας λύση, θύματα κάθε είδους συμφερόντων και επιδιώξεων. Αυτά πρέπει να τα ξέρουν, να τα αντιληφθούν και να τα πιστέψουν πριν ξεκινήσουν ταξιδι πρις το αδιέξοδο. Μαζί με αυτούς έρχονται και ήδη εγκληματίες. Και αυτοί εάν ξέρουν την “εικόνα” για το αδιέξοδο ίσως να μην ξεκινήσουν.

  17. Η κατασταση ειναι τραγικη για ιουλιο αυγουστο πεντε μερες παραθεριση ζητουν οι ροδιτες ενα νεφρο. Δεν μιλαω για τα ακτοπλοικα η τα γερμανικων συμφεροντων αεροδρομια ουτε των κυριως ξενων συμφεροντων ξενοδοχεια μιλαμε για δωματια η βραχυχρονια μισθωση. πληρωνεις βλεπεις αυτα τα αισχη και μπορει εκει που κολυμπας να σου ερθει καμμια κουραδα απο μουσλιμι.

  18. Καλά να πάθουν οι Ροδίτες εκεί η ΝΔ βγήκε πρώτη στις προηγούμενες εκλογές που σημαίνει ότι συμφωνούν με την πολιτική της, χώρια η αποχή που σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει για τα κοινά, οπότε γιατί διαμαρτήρονται ; αυτοί θα έπρεπε φούλ εθνικιστές και να φυλάνε Θερμοπύλες διότι το τουρκικό αγγούρι είναι πιο κοντά στον κόλο τους από ότι είναι των Αθηναίων αντ’ αυτού ψήφιζαν και ψηφίζουν εθνοπροδοτικά κόμματα ας λουστούν τώρα και τις συνέπειες.

  19. Επαρxία και πάλι επαρxεία διότι οι Ταλιμπάν θέλουν να κατοικούν σε μέρος με θάλασσα με παραλίες κτλ και έτσι η επαρxεία γλύτωσε τα μπάσταρδα αυτά Μουσουλμανικά σκατά.

  20. Λουστείτε τενεκέδες!! Όλη μπλε ήταν η ρόδος στις εκλογές, μην μιλήσω και για την αποχή.

Leave a Response