ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΛΑΔΙ – ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΙ – ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΤΑ 200 ΕΥΡΩ ΘΑ “ΧΤΥΠΗΣΕΙ” Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Κοινοποίηση:
    elaiolado-fagito

    Για νέες αυξήσεις στην τιμή του ελαιολάδου προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης – Ένωσης Ηρακλείου, Μύρωνας Χιλετζάκης.

    «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη με τη συγκομιδή ελιάς στην Κρήτη αφού τελικά η παραγωγή θα έχει μεγαλύτερη μείωση από ότι περιμέναμε, δηλαδή κάτω από τους 30.000 τόνους Είναι μια από τις χειρότερες χρονιές αφού η παρατεταμένη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται. Εν τω μεταξύ οι τιμές έχουν αυξηθεί. Στην Κρήτη κυμαίνονται στα 7,80 – 8,20 ευρώ το κιλό ενώ στη Λακωνία έχουν φτάσει τα 8,80».

    Και προσθέτει: «Όσον αφορά την τιμή του τενεκέ αυτή την στιγμή ανέρχεται τα 170 ευρώ με αυξητική τάση και σε λίγες ημέρες θα φτάνει τα 200 ευρώ. Στον καταναλωτή η τιμή θα υπερβεί τα 17 ευρώ το λίτρο. Στο νησί μας η συγκομιδή θα ολοκληρωθεί την περίοδο των εορτών».

    Απελπισία στα νοικοκυριά για το νοθευμένο ελαιόλαδο – Πώς μπορούμε να το αποφύγουμε

    Απελπισία έχει προκαλέσει στα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο η εκτόξευση της τιμής του ελαιολάδου. Ένα από τα βασικά και πιο υγιεινά προϊόντα της μεσογειακής κουζίνας έχει γίνει απλησίαστο τους τελευταίους μήνες, σε σημείο να πάρει το… παρατσούκλι «πράσινος χρυσός» και προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές παγκοσμίως.

    Την ίδια ώρα, όμως, η εκτόξευση της τιμής του ελαιολάδου έχει προκαλέσει πονοκέφαλο και στις Αρχές. Και ο λόγος είναι ένας: η νοθεία. Εδώ και εβδομάδες, δεκάδες επιτήδειοι προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτή την ακρίβεια, γεμίζοντας την αγορά με νοθευμένο ελαιόλαδο.

    Μόλις την περασμένη Παρασκευή πατέρας και γιος έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς «βάφτιζαν» εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο το ηλιέλαιο που προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία. Την ίδια ώρα οι αρχές στην Ισπανία και την Ιταλία «ξεσκέπασαν» μία σπείρα που προσπάθησε να προωθήσει στην παγκόσμια αγορά νοθευμένο ελαιόλαδο.

    Κι αυτά είναι μόλις δύο από τα δεκάδες παραδείγματα νοθείας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες. Υποθέσεις που προκαλούν ακόμα έναν πονοκέφαλο στους καταναλωτές, καθώς εκτός από την ακρίβεια πλέον έχουν να προβληματιστούν κι αν το ελαιόλαδο που αγοράζουν είναι κανονικό ή νοθευμένο.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Μην ξεχνάμε ότι το καημένο το λαδακι το ρίχναμε ανεξέλεγκτα στην σαλάτα και στο φαγητό και μετά στον νεροχύτη. Καιρός να το εκτιμήσουμε.

    2. Πονηροί Κρητικοί και πελλοπονησιοι…. Τώρα εκμεταλλεύονται δήθεν την μειωμένη παραγωγή και βαρανε τις τιμές όσο γουστάρουν.
      Το κόστος επεξεργασίας είναι το ΙΔΙΟ.
      Αρπαχτες και ότι κάτσει.
      Σιγά να μην σεβαστούν τον Έλληνα καταναλωτή…λες και από εδώ είναι αυτοί.

      1. 200 ευρω το λιτρο να το πληρωσεις και βουλωστο τεμπελη.για τσιγαρα και καφεδες που σκας ενα σωρο λεφτα δεν μιλας,το λαδι σε πειραξε.ανασα τωρα.το ειδες εσυ τον καθε παραγωγο που φετος αντι για 1.000 κιλα λαδι κανει 100;;;;οχι και ουτε σε νοιαζει.απλα πετας τη μαλακια σου αμορφωτε συμφεροντολογε.φαε οσο προλαβαινεις λαδι με 10 ευρω το κιλο γιατι σε λιγακι θα το τρως με 200 ευρω το κιλο υποκριτη.

    3. Κοιταξτε γαμιωλες θα σας γδερνουμε ζωντανους στο συνταγμα λιαν συντομως !!!! κανενας σας δεν θα ξεφυγει !!!!!

    4. Αποθηκευουμε για τους κωλους του Ερντοκλαν και της Κουλαρας της πισωγλεντισσας!

    Comments are closed.