Την επιστροφή της εποχής του τρόμου (2010-2019) στην ελληνική οικονομία συστήνει έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία των μακροοικονομικών και μικροοικονομικών δεδομένων της χώρας.
Όπως αναφέρει η έκθεση για την Ελλάδα, πρέπει να «παγώσουν» μισθοί και συντάξεις αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Διαβλέπει νέο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ελληνικό προϋπολογισμό!
Όπως αναφέρει τα σχέδια για μόνιμες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις εισφορές και στον φόρο αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους θα πρέπει να ανακληθούν, καθώς μετατοπίζουν την επιβάρυνση στις μελλοντικές γενιές και ωφελούν ελάχιστα.
Παράλληλα ζητά να μην αυξηθούν οι δαπάνες μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα συντάξεων φέτος.
Προτείνει σταδιακή κατάργηση των επιχορηγήσεων προς τις κρατικές επιχειρήσεις και των επιδοτήσεων των καυσίμων μεσοπρόθεσμα και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τους αυτοαπασχολούμενους για να δημιουργηθεί χώρος για κρίσιμες κοινωνικές δαπάνες και επαναλαμβανόμενες επενδυτικές ανάγκες μετά τη λήξη της χρηματοδότησης της NGEU.
Η έκθεση αναφέρει πως παραμένει σημαντική αβεβαιότητα για την ικανότητα της Ελλάδας να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και την μελλοντική πορεία των επιτοκίων όταν η Ελλάδα αρχίσει να αντικαθιστά την επίσημη χρηματοδότηση με την χρηματοδότηση από τις αγορές.
Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της ανθεκτικότητας του τραπεζικού τομέα. Το κεφάλαιο για απορρόφηση των ζημιών από τις τιτλοποιήσεις NPL πρέπει να αναπληρωθεί για να διασφαλιστούν επαρκή αποθέματα ασφαλείας που θα μετριάσουν μελλοντικούς κραδασμούς.
Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να απαιτήσει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και ισχυρότερα κεφαλαιακά αποθέματα.
Επίσης το ΔΝΤ ζητά να συνεργαστεί η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους για την αντιμετώπιση του υψηλού μεριδίου της αναβαλλόμενης φορολογίας (DTC) σε τραπεζικό κεφάλαιο.
Οι εποπτικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι τράπεζες προσαρμόζονται αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της βιώσιμης κερδοφορίας εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού Fintech και στους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα και ότι οι τράπεζες καλύπτουν τις σημαντικές χρηματοδοτικές τους ανάγκες μεσοπρόθεσμα.
Καθίστε ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας, σαν χώρα τι παράγωγουμε? Τπτ. Όλα τα καφέ και όλα τα πάρκα είναι γεμάτα, ποιος δουλεύει? Ο φουφουτος? Καλά μας κάνουν και μας γλεντανε. Γνωρίζω αλλοδαπούς που δουλεύουν και μάλιστα παίρνουν και καλά λεφτά. Εμάς ποίο ελληνόπουλο πηγαίνει για δουλειά? Για καφέ ναι. Για δουλειά όχι. Ας κάνουμε μια φορά και την κριτική μας. Δεν βλέπετε τόσα χρόνια ότι όλοι όσοι μας κυβερνούν μας γλεντανε. Καλά είναι να ζούμε το παρόν, να σεβόμαστε το παρελθόν και να σκεφτόμαστε το μέλλον…….
μα κουλης και μπουμπουκος διατυμπανιζαν οτι διωξανε το δντ κ οτι παμε τελεια σε ρυθμους αναπτυξης… τι οχι….
Οι αμερικανοί δεν θέλουν ενεργειακά ανεξάρτητη Ευρώπη. Έτσι θέλουν να καθηλώσουν την Ελλάδα κάτω από τη δίκη τους εξουσία.
2008: Ο Κ. Σημίτης προειδοποιούσε ότι θα μπούμε στο ΔΝΤ!
https://m.youtube.com/watch?v=mpt_syu58KY
Υ.γ.Να θυμησω οτι το ΔΝΤ, δεν εφυγε ποτε απο την Ελλαδα! Παντοτε συνετασσε εκθεσεις, για την πορεια της οικονομιας και εδινε κατευθυνσεις! Π.χ. επι Αλογοσκουφη!
* 2003: Γ. Αλογοσκούφης : «Κόλαφος» η έκθεση του ΔΝΤ για την κυβέρνηση!
*,2021: Αλογοσκούφης: Το ΔΝΤ ήταν επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου – Θα μπορούσαμε να το ειχαμε αποφυγει! ( Πολυ σωστα!)
* Ναόμι Κλάιν: “Η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ από χρεοκοπία”!
Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του.
Να παγωσουν μισθους ;; Τους δικους τους πρωτα που δεν ξερουν τι θα πει δουλεια και κουραση.Χαιβανια,κοιμισμενα προβατα δεν νομιζετε οτι ηρθε η ωρα να βγει αληθινος ο Αγιος Παισιος ;;;; Τι ειχε πει ;; …. Θα τους παρετε με τις πετρες .Θα φυγουν νυχτα .Σηκωθειτε ,ξυπνηστε δεν παιρνει αλλο δεν το βλεπετε ;;;
Πάρτε να έχετε χαιβανια…..δεν φταίνε αυτοί όμως ο κόσμος φταιει….
Ουσιαστικά η χώρα παραμένει η χώρα ζητιάνος των Βαλκανίων, ενώ χώρες με μικρότερη δυναμική στην ίδια περιοχή έχουν κέντρα αριστείας και δυνατότητες επενδύσεων. Η Τουρκία πλέον με την βαριά βιομηχανία της σε όλους τους τομείς δημιουργεί σε κάθε μεγάλη πόλη της business districts με ουρανοξύστες. Οι μικρές χώρες που είναι στο άρμα της Δύσης θα φαγωθούν πρώτες από την αναδυόμενη Ανατολή των δισεκατομμυρίων εργατών και δυνατοτήτων. Στην Ελλάδα μόνο ένα αυταρχικό σύστημα κλειστό από μη συμφέρουσες επιρροές θα μπορούσε να κάνει την χώρα να θυμίζει χώρα! Τόσο καιρό όλοι ερχόντουσαν εδώ από τις φτωχές χώρες επειδή είχε Κοκό. Τώρα το Κοκό θα το ζητάμε εμείς οι Έλληνες αλλού, όπως έκαναν οι Γεωργιανοί, οι Αλβανοί, οι Πολωνοί, κτλ εδω
το μομεντουμ χαθηκε το 2010 οταν ο κοσμος ειχε κατεβει στο συνταγμα. ηταν χρυση ευκαιρια. τωρα και 10 μνημονια να φαει κατακεφαλα τιποτα δεν προκειται να γινει
Προβατα ξυπνατε…………….γιατι οσο εσεις θα κοιμαστε εμεις θα σας …..μαμαμε………….. !!!!!!!!!!!
Ο καποτε πιο υπερηφανος λαος του πλανητη, ο σημερα πιο τιποτενιος…!! Κριμα………….
ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ!
Πάω πάσο, όμως να ξεκινήσουμε με “πάγωμα” μισθού της ΠτΔ, εξ ολοκλήρου κατάργηση βουλευτικής αποζημίωσης και μείωση μισθών κατά 50% δημάρχων και λοιπών παρόμοιων θέσεων; όχι;
Καλά κάνουν, μπράβο τους. Αφού βρήκαν δέκα εκατομμύρια μακακες, δεν θα τους εκμεταλλευτούν; Αλίμονο. Αφού δεν εννοουμε να ξυπνήσουμε και να ενωθούμε να σταματήσουμε να τους πληρώνουμε, καλά κάνουν. Δωσεεεε!!!
Αμα θελει ας κανει το ζαβο κατι να δει ποιο θα ειναι το αποτελεσμα μετα.
Τα 300 τα καθαρματα να παγωσουν τους μισθους τους που κανενας τους δεν δουλεψε ποτε στη ζωη του μεχρι σημερα