ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: ΟΡΓΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ – «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ – ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Κοινοποίηση:
    erdogan-9

    Κόντρα σε όσα μας λένε οι… «συνάδελφοι» του συστημικού Τύπου αλλά και πολλοί αναλυτές που ενίοτε γλείφουν εκεί που φτύνουν, η αλήθεια είναι μία: Η οικονομία της Τουρκίας ούτε διαλύεται, ούτε μπορεί να παρουσιάζεται μονόπλευρα επειδή υπάρχει φτώχεια στον τουρκικό λαό. Και αυτό γιατί ο Ερντογάν παίζει πολύ δυνατά στην παγκόσμια σκακιέρα και φιλοδοξεί να τα πάει ακόμα καλύτερα. Συνομιλεί, διαπραγματεύεται και τελικά κερδίζει πολλά απ’ αυτά που διεκδικεί. Ότι δεν κάνει εδώ δηλαδή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που αρέσκεται στις πάσης φύσεως επικύψεις. Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά.

    Προχθές ήταν η «Ημέρα Συνεργασίας Νότου-Νότου» (South-South cooperation) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Οι χώρες του «Παγκοσμίου Νότου», που εκπροσωπούνται από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, ξεκίνησαν μια διαδικασία αλληλεγγύης που έδωσε προτεραιότητα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, ειδικά τη δεκαετία του 2000. Εκτός από τις βασικές προτεραιότητες όπως η καταπολέμηση της φτώχειας, η εκπαίδευση για όλους, η επαρκής διατροφή και στέγη και η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, έχουν ληφθεί σημαντικά βήματα συνεργασίας υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ για προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος. Για το λόγο αυτό, αν και ήταν μια πλατφόρμα που μπήκε στην ημερήσια διάταξη στα τέλη του 1999, η διαδικασία της G20, η οποία κέρδισε δυναμική μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ειδικά με τη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της G20 που φιλοξένησε η Τουρκία στην Αττάλεια το 2015, όνομα «Συνεργασία Νότου-Νότου». Έχει γίνει μια πλατφόρμα όπου σημαντικά έργα και ευκαιρίες ζωντανεύουν και μοιράζονται με το διεθνές κοινό. Ως εκ τούτου, η μόνιμη συμμετοχή στην Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της G20 προσέθεσε ένα σημαντικό νόημα σε αυτή τη διαδικασία.

    Ωστόσο, η υλοποίηση των έργων και των επεκτάσεων και των πρωτοβουλιών που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της G20 και, σε κάποιο βαθμό, μεταξύ των χωρών «Νότου-Νότου», απαιτεί χώρες «αποφασισμένες» και χώρες που παρέχουν… διευκολύνσεις. Η Τουρκία έρχεται πρώτη μεταξύ αυτών των χωρών. Η Τουρκία ουσιαστικά «ανακατασκευάζει» την υποδομή και την υπερκατασκευή της εδώ και 20 χρόνια υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν, αναλύοντας και παρατηρώντας τις αναπόφευκτες συνεργασίες εφοδιασμού, επιμελητείας και μεταφοράς μεταξύ του Παγκόσμιου Βορρά και του Παγκόσμιου Νότου στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Έχει αναλάβει και συνεχίζει να αναλαμβάνει μεγάλα έργα υποδομής σε παγκόσμια κλίμακα. Με τα έργα σιδηροδρομικής και οδικής σήραγγας που συνδέουν τις ηπείρους, έργα γεφυρών, αεροδρόμια, λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων βαθέων υδάτων, επανασχεδιασμένα δίκτυα αυτοκινητοδρόμων, σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών, έχει αναλάβει έργα που ακολουθούνται με φθόνο σε όλο τον κόσμο, για το παγκόσμιο εμπόριο και τον εφοδιασμό.

    Σε έναν κόσμο όπου το παγκόσμιο εμπόριο φτάνει τα 68,5 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα και τα 25 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, 18 τρισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι πρώτων υλών, ενδιάμεσων προϊόντων και τελικών προϊόντων, που μεταφέρονται μεταξύ ηπείρων. Μόνο η ναυτιλιακή βιομηχανία μπορεί να μεταφέρει 11 τρισεκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως με την τρέχουσα χωρητικότητά της. Η αεροπορική βιομηχανία μεταφέρει 3,5 τρισεκατομμύρια μετρικούς τόνους. Σε αυτή την περίπτωση, 3,5 τρισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι προϊόντων πρέπει να μεταφερθούν οδικώς και σιδηροδρομικώς. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2030, θα φτάσει τα 21 τρισεκατομμύρια μετρικούς τόνους. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο φυσική διαδικασία από έναν «Διαγωνισμό Διαδρόμων» μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, με επικεφαλής ορισμένες χώρες, για μια τέτοια γιγάντια μεταφορά εμπορευμάτων και logistics. Ωστόσο, εάν ορισμένες κυρίαρχες χώρες πιστεύουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη μεταφορά και την επιμελητεία σε μεγάλο βαθμό μόνο μέσω των πρωτοβουλιών, των επιχειρήσεων ή των διαδρόμων που δίνουν προτεραιότητα, κάνουν σοβαρό λάθος.

    Διότι, τα μεγέθη που θα φτάσει το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών σήμερα και στο μέλλον απαιτούν ουσιαστικά «συνεργασία» μεταξύ γεωγραφικών και διαδρόμων, πέρα από τον ανταγωνισμό των διαδρόμων. Με βάση αυτή τη θεμελιώδη αλήθεια, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία, ως χώρα που συνδέει 3 ηπείρους, Ασία-Ευρώπη-Αφρική, με μεγάλα έργα, είναι απαραίτητος εταίρος της παγκόσμιας οικονομίας και των εμπορικών διαδρόμων. Υπενθυμίζει στους παγκόσμιους παράγοντες ότι ένας αποτελεσματικός διάδρομος δεν θα ήταν δυνατός χωρίς την Τουρκία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πραγματική πορεία της Τουρκίας στην παγκόσμια σκακιέρα και θα ενημερώνουμε σωστά τους Έλληνες πολίτες. Διότι μόνο αν γνωρίζουμε πραγματικά τον εχθρό και τις δυνατότητές του μπορούμε να τον ξεπεράσουμε. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και εθνική κυβέρνηση, κάτι τόσο μακρινό για τις ημέρες που διανύουμε. Εμείς πάντως τη δουλειά μας την κάνουμε σωστά.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. ο ερντογαν ειναι νεκρος…διοτι δεν αντιδρα για Αρμενια …το
      κρυβουν

    2. Η Τουρκια εχει βιομηχανια κατι που δεν εχει Ελλαδα, Τουρκικα βιομηχανικα προιοντα εξαγονται ακομη και στην Ελλαδα!!!! Φανταστητε τι γινεται στις ομοδοξες και σαφως ποιο υπαναπτηκτες απο την Τουρκια Αραβικες χωρες και Αφρικανικες χωρες!!!! Επιπλεον ο μεσος Τουρκος δεν εχει τις αναγκες που εχει ο μεσος Ευρωπαιος ουτε καν ο μεσος Ρωσος, Βραζιλιανος, ή Μεξικανος!!! Τα iphone και τα ακριβα ρουχα ειναι για λιγους οι υπολοιποι βολευονται με καρο σακακια Made in Turkey, οποτε οι εισαγωγες ειναι αναλογικα λιγοτερες

    3. το κρατος του τουρκαλλα το δημιουργησαν οι συμμμαχοι προ 100 χρονια με προδιαγραφες τετοιες, που να εξυπηρετουνται οι ιδιοι. ετσι απλα.και τωρα που πολεμουν για το δολλαριο εξυπηρετουνται απο τους τουρκους lege artis κατα το πρωτοκολλον.

    4. Για την ηλικία του καλά κρατιέται. Του κάνει καλό το δυωρο που περνά καθημερινά με το αντρικό χαρέμι.

    5. ο τρελοχουνταιοι κλασικα προσκυνουν ερντοκλαν. Δοξαστε τους

      1. Γιατι δεν γραφεις ως συριζαιος και γραφεις σαν ξυριζαιος, δεν υπαρχει ντροπη, απο την στιγμη που σου φταινε οι χουνταιοι οπως λες και οι φασιστες. Παντως πληροφοριακα να σου πω οτι υπαρχουν ανθρωποι που ακομα και τωρα και δεν ειναι λιγοι αγαπουν Παπαδοπουλο και Παττακο. Βρες μου εσυ εναν πολιτικο που αγαπουν οι συγχρονοι Ελληνες; ουτε καν τον Ανδρεα Παπανδρεου που ειχε διορισει στο δημοσιο μεχρι και τα δεντρα. Ξεχασμενο τον εχουν.

        1. @GP Θα σε απογοητευσω αλλα ο “ξυριζαιος” ειναι ενα βολεμενο δεξιο σαπιο κομματοσκυλο…Μια φορα ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

    6. Είναι ηγέτης, τέλος. Επίσης υπάρχει πατριωτισμός εκεί. Εδώ είμεθα φασίστες, ρατσιστές αν πούμε κάτι υπέρ της πατρίδος και οι πολιτικοί προδότες και άχρηστοι (χρήσιμα πιόνια/μαριονέτες για τα αφεντικά τους )

    7. χωρις να θελω να υποστηριξω κανεναν τους ο ερντογαν ειναι σαν τον γκουαρδιολα που με το καλημερα του εδωσαν την μπαρτσελονα του μεσι του τσαβι και του ινιεστα ενω οι δικοι μας ειναι σαν τον φουκαρα τον παρασχο που ολο κατι ατρομητους και λεβαδειακους προπονουσε. η τουρκια εχει μεγαλο πληθυσμο, αμορφωτο, χωρις ιχνος και διαθεση για κοινωνικους αγωνες, χωρα εκτος εε αλλα παραλληλα κοντα σε αυτην με λιγα χρεη και δικο της νομισμα και πολιτικους που αγαπουν την πατριδα τους. φερε τον γκουαρδιολα στον πλατανια και να δουμε τι θα κανει

      1. οι δικτατορες δεν αγαπουν τη πατριδα τους, μονο τον εαυτο τους

        1. ζητουν την υστεροφημια και το θαυμασμο απο τους υπηκοους και αυτο περνα μεσα απο το μαγαζι που διαχειριζονται

    8. Εδω ειναι μονο για τον κ@λο τους. Μας εχουν ολους γραμμενους, μεχρι και ο Αντετοκουμπο τους βαρεθηκε παρα τα οφελη που εχει δει και δηλωνει Νηγηριανος οπως και ειναι ο ανθρωπος.

      1. εμεις ειδαμε οφελη απο αυτον, φιλε φασιστα αποχαυνωμενε

        1. Τι οφελη ειδαμε ρε Ξυριζαιε απο τον Νηγηριανο; ο φασισμος ηταν πολιτικο ρευμα στην Ιταλια, στην διαρκεια του μεσοπολεμου, πουθενα αλλου υπηρξε. Μπασκετ δεν ειχαμε πριν; παικτες Ελληνες δεν ειχαμε και παικταραδες μαλιστα, διαβασε συνεντευξη του Φανη Χριστοδουλου τι λεει για τους ξενους παικτες στο Ελληνικο μπασκετ. Ειδαμε και την εθνικη ποδοσφαιρου, οταν ο Ρεχαγκελ εβαζε μονο Ελληνες οπως και ελεγε, ειχαμε επιτυχιες μετα πατο. Αν δεν σου αρεσει καποιο σχολιο μην μασας την καραμελα φασισμος, χουντα, εγινες βαρετος και ανουσιος, η ευπρεπεια ειναι δειγμα πολιτισμου.

    Comments are closed.