ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ… ΔΕΙΚΤΕΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 833.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ «ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΩΝ… «ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» – ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

    Κοινοποίηση:
    anergia_1-1

    Σε 833.058 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τον Οκτώβριο του 2024, καταγράφοντας μείωση κατά 67.239 άτομα (-7,5%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους Οκτώβριο του 2023 και αύξηση κατά 56.732 άτομα (7,3%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο του 2024.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της ΔΥΠΑ, από τους συνολικά 833.058 εγγεγραμμένους ανέργους, 452.209 άτομα (ποσοστό 54,3%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 380.849 άτομα (ποσοστό 45,7%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    Οι άνδρες ανήλθαν σε 284.340 άτομα (ποσοστό 34,1%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 548.718 άτομα (ποσοστό 65,9%).

    Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών, ο οποίος ανήλθε σε 259.327 άτομα (ποσοστό 31,1%).

    Το εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων, ο οποίος ανήλθε σε 396.700 άτομα (ποσοστό 47,6%).

    Οι Περιφέρειες
    Μεταξύ των περιφερειών της χώρας η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, ο οποίος ανήλθε σε 277.968 άτομα (ποσοστό 33,4%) και 167.058 άτομα (ποσοστό 20,1%) αντίστοιχα.

    Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, τον Οκτώβριο του 2024, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα), ανήλθε σε 118.071 άτομα, από τα οποία οι 109.470 (ποσοστό 92,7%) είναι κοινοί άνεργοι και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων και οι 8.601 (ποσοστό 7,3%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

    Οι επιδοτούμενοι

    Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων, τον Οκτώβριο του 2024, ανήλθε σε 118.071 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση κατά 426 άτομα (-0,4%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους Οκτώβριο του 2023 και μείωση κατά 55.869 άτομα (-32,1%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο του 2024.

    Οι άνδρες ανήλθαν σε 45.132 (ποσοστό 38,2%) και οι γυναίκες σε 72.939 (ποσοστό 61,8%).

    Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, 98.895 (ποσοστό 83,8%) είναι κοινοί, 1.390 (ποσοστό 1,2%) είναι οικοδόμοι, 8.601 (ποσοστό 7,3%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 942 (ποσοστό 0,8%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 8.152 (ποσοστό 6,9%) είναι εκπαιδευτικοί και 91 (ποσοστό 0,1%) είναι λοιποί.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Οι πιο πολλοί θέλουν και είναι άνεργοι γιατί είναι τεμπελοσκυλα

      1. Υπάρχουν και τέτοιοι… Όταν όμως έχεις ανάγκη και το σκατό με.την κουτάλα ανακατεύεις…

    2. Ψέμματα !!! Δέν υπάρχουν άνεργοι στη χώρα μας, ο ΟΑΕΔ πάντα 800000 ανέργους έλεγε. Η μόνη άνεργη είναι η κούλα

    3. Τι είναι αυτά που λέτε καλέ; Ποιοι άνεργοι, ποιοί φτωχοποιημένοι ποιοί επιδοτούμενοι.
      Οι Ισπανοί μας δείχνουν τον δρόμο. Επειδή υπάρχει ανεργία και Οικονομική ανέχεια, χρειάζονται 250.000 Παράτυποι μετανάστες όπως δήλωσε “με το όνομά τους” η αρμοδία Υπουργός, τον χρόνο. Παράλληλα αφού οι ίδιοι οι Ισπανοί υποφέρουν Οικονομικά και αυτό εκφράζεται με υπογενητικότητα, οι 250.000 τον χρόνο “φρέσκοι” θα το λύσουν και αυτό ! Ισπανικό Θαύμα !
      Το ετοιμάζουν να το εκστομίσουν και εδώ, ενώ “προσκαλούν” να τος έχουν “έτοιμους” αλλά κάτι τους κρατάει. Μήπως η Αντιπολίτευσις; Μήπως οι Πατριώτες; Μήπως οι πραγματικές Δημοσκοπήσεις με κατρακύλα που προσπαθούν να σώσουν με κολπάκια τύπου Σαμαρά στην ΝΔ και άλλων σε άλλες παρα – τάξεις;

    4. Αγαπητέ Χίο.
      Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι αυτοί που είχαν δουλειά εντός 2 ετών και την έχασαν.

      Οποιοσδήποτε που είναι μακροχρόνια άνεργος, τον βάζουν στη κατηγορία των Οικονομικά Ανενεργών και εξαφανίζονται από τη λίστα των ανέργων.

      Θα πρέπει να δημοσιεύετε επίσης πόσοι είναι οι Οικονομικά Ανανεργοί για να ενημερώνεται ο κόσμος για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα.

    Comments are closed.