ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΥΡΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Κοινοποίηση:
209350186

Το «Κυπριακό» αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον απόλυτο εξευτελισμό της διεθνούς νομιμότητας από τους νικητές της φονικότερης πολεμικής σύρραξης που γνώρισε ο πλανήτης, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίοι μετά έγιναν όμοιοι του Χίτλερ.

Με την συμπλήρωση των 50 ετών από την εισβολή του «Αττίλα» επανέρχεται δυστυχώς και από Κύπριους το ζήτημα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε μία επανάληψη του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν που ορθώς τότε οι αδελφοί μας αρνήθηκαν να ψηφίσουν. Ας δούμε αρχικά πως φτάσαμε σε κάτι που πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν έχει εφαρμοστεί.

Ιστορική αναδρομή

Η «ειρήνη» που έφεραν οι Τούρκοι με την εισβολή στην Κύπρο, υπό την καθοδήγηση και την πλήρη υποστήριξη της Βρετανίας, της Αμερικής και άλλων συμμάχων, δεν ήταν τίποτα άλλο από την ίδια, διαχρονική συμπεριφορά τους: 4.000 δολοφονημένοι Κύπριοι, 1.619 αγνοούμενοι, καταστροφή Κυπριακής οικονομίας, βιασμοί γυναικών 12-71 ετών, κατάληψη 37% του Κυπριακού εδάφους, εκδίωξη 200.000 Κυπρίων από τις εστίες τους με στόχο τον ρατσιστικό διαχωρισμό του Κυπριακού πληθυσμού κ.α.π.

Τον Αύγουστο του 1974 η Τουρκία, υπό την καθοδήγηση της Βρετανίας, ζητούσε ομοσπονδιακή «λύση», ανταλλαγή πληθυσμών και το 34% των Κυπριακών εδαφών υπό τον έλεγχο (δήθεν) των Κυπρίων μουσουλμάνων, ουσιαστικά όμως από την Τουρκία. Το δε Βρετανικό Φόρειν Όφις «αποφάσισε τελεσίδικα» (16/8/1974) πως η «λύση» του Κυπριακού ήταν Διπεριφερειακή Ομοσπονδία, δηλαδή αυτό που αργότερα μετονομάστηκε σε Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Τα επόμενα χρόνια, το Βρετανικό σχέδιο συνέχισε την σταδιακή εφαρμογή του:

Στις 17/7/1978 ο Τούρκος ΥΠΕΞ Σαμπρί Ιχσαν Τσαγλαγιαγκίλ, δήλωσε στο γερμανικό Der Spiegel: «Ο τουρκοκυπριακός πληθυσμός θα αλλοιωθεί με αναλογία δύο Τούρκοι έποικοι από την ανατολή προς ένα Τουρκοκύπριο. Ο συνολικός τουρκικός πληθυσμός θα ξεπεράσει τις 250.000 χιλιάδες».

Στις 15/11/1983 το πιστό ανδρείκελο της Τουρκίας στην Κύπρο Ραούφ Ντενκτάς αυτοανακηρύχτηκε «πρόεδρος» της δήθεν ανεξάρτητης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» την οποία μέχρι σήμερα (2023) δεν έχει αναγνωρίσει κανένα κράτος του κόσμου, εκτός φυσικά από την Τουρκία που την δημιούργησε.

Το 1990 η Βρετανία φρόντισε, αξιοποιώντας τις συνθήκες της συγκεκριμένης περιόδου (ο τότε Κύπριος πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, έκανε ότι του ζητούσαν οι Βρετανοί), να συμπεριλάβει στο ψήφισμα 649 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την «λύση» του Κυπριακού «προβλήματος» με βάση την Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ). Η Βρετανική απόφαση για Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία στην Κύπρο, χρονολογείται από το έτος 1956 (ένα χρόνο μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων) με σχετική δήλωση του τότε Βρετανού Υπουργού Αποικιών Λένοξ Μπόυτ, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το 2004 η «λύση» ΔΔΟ τυλίχτηκε στο φανταχτερό κάλυμμα του «Σχεδίου Ανάν», αλλά, όπως γράψαμε παραπάνω, απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τον Κυπριακό λαό.

Το 2015 ξεκίνησε ένας νέος γύρος διακοινοτικών συνομιλιών στο Κυπριακό και στις 6 Ιουλίου 2017 στο Κραν Μοντανά έγινε μια ακόμα προσπάθεια να εξευρεθεί «λύση» υπό την προεδρία του Γ. Γραμματέα του Ο.Η.Ε. με την συμμετοχή Κυπρίων Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ΥΠΕΞ των «εγγυητριών» χωρών (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) και του ύπατου εκπρόσωπου εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. Φυσικά η Τουρκία δεν δέχτηκε να τερματίσει την στρατιωτική κατοχή Κυπριακών εδαφών, επικαλούμενη την «ιδιότητα» της εγγυήτριας δύναμης.

Η «εγγυήτρια» βέβαια δύναμη υποτίθεται ότι θα προστάτευε την νεαρή Κυπριακή Δημοκρατία και δεν θα την διέλυε, ούτε θα την διαιρούσε σε δύο «κράτη», ούτε θα κατακτούσε με την απόλυτη κάλυψη Βρετανών, Αμερικανών και άλλων συμμάχων το 37% των εδαφών της.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα (Σεπτέμβριος 2021), ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Τ. Ερντογάν, με γνωστές, αρρωστημένες φαντασιώσεις ανασύστασης νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον 21ο αιώνα, διακήρυξε πως «μόνη λύση» στην Κύπρο είναι η «ίδρυση δύο ισότιμων κρατών», πιστεύοντας πως έχοντας στο χέρι το ένα από τα δύο, με πιστές μαριονέτες και υπάκουα ανδρείκελα, δεν θα αργήσει να ελέγξει και το άλλο, με πρόθυμους εφιάλτες και ανιστόρητους μειοδότες.

Γιατί η ΔΔΟ είναι το τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στην Κύπρο δυστυχώς έχουν διχαστεί σχετικά με το σχέδιο της ΔΔΟ. Υπάρχει η μειοψηφία που απλά θέλει να τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία του νησιού, υπάρχει όμως και ο υγιώς σκεπτόμενος λαός που βλέπει ότι με αυτήν την προδοτική λύση, εξισώνεται η Ελληνοκυπριακή πλειοψηφία με την τουρκοκυπριακή μειοψηφία.

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία περιορίζει τη συνεργασία, αναπτύσσει αποσχιστικές τάσεις και καταλήγει σε μια ιδιότυπη διχοτόμηση. Οι πολέμιοί της έχουν δηλώσει κατά καιρούς σε Κυπριακά ΜΜΕ ότι «είναι ρατσιστική, προάγει τον εθνοτικό και συνάμα τον κοινοτικό διαχωρισμό και είναι αντιδημοκρατική, διότι εξισώνει τη μειοψηφία με την πλειοψηφία».

Ειδικότερα,

Το παραμύθι της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που επινόησαν οι Βρετανοί και παπαγαλίζουν ακόμα Έλληνες και Κύπριοι πολιτικοί, αποτελεί μια λύση – έκτρωμα για τους εξής (ενδεικτικά) λόγους:

  1. Καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία (κράτος μέλος της Ε.Ε.)
  2. Νομιμοποιεί την Τουρκική εισβολή και κατοχή επί του 37% του Κυπριακού εδάφους με μόνιμη και διαχρονική απειλή για το υπόλοιπο
  3. Επαναβεβαιώνει την Βρετανική κυριαρχία στα Κυπριακά εδάφη των Βρετανικών βάσεων
  4. Νομιμοποιεί την αλλοίωση του Κυπριακού πληθυσμού με αθρόα «εισαγωγή» Τούρκων εποίκων στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ισλαμοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας
  5. Παραπλανεί επαίσχυντα τους πολίτες πως με την ΔΔΟ η Κύπρος δήθεν «ενώνεται» σε ένα Ομοσπονδιακό Κράτος, ενώ στην πράξη καταργείται η Κυπριακή Δημοκρατία, αγνοείται προκλητικά το Κοινοτικό Κεκτημένο και επιβάλλεται απαράδεκτος για τον 21ο αιώνα ρατσιστικός διαχωρισμός Κυπρίων πολιτών μέσα σε Ευρωπαϊκό έδαφος.
  6. Επιβάλλει ένα εξωφρενικό «σύστημα» μιας δήθεν Ομοσπονδίας η οποία τεμαχίζει ρατσιστικά την Κύπρο επιβάλλοντας 3 διαφορετικές Κυβερνήσεις, 4 Βουλές, 3 Δημόσιες Υπηρεσίες, 3 Δικαστικές εξουσίες, 3 Αστυνομίες, 3 Κυριαρχίες και 3 ιθαγένειες!
  7. Αποδέχεται ντε φάκτο την χρησιμοποίηση εδαφών της κατεχόμενης Κύπρου σαν κέντρα αποθήκευσης και διακίνησης κάθε μορφής σκληρών ναρκωτικών και σαν παράδεισο παράνομου τζόγου, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κάθε είδους παρανομίας σε αγαστή συνεργασία με την τουρκική πολιτική και “επιχειρησιακή” μαφία.

Μπροστά στην παραπάνω φρικτή “διέξοδο” που υποθηκεύει επικίνδυνα το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου, οι “κόκκινες γραμμές” κάθε ¨Έλληνα και Κύπριου (χριστιανού ή μουσουλμάνου) θα πρέπει να είναι:

  1. Ο τερματισμός της στρατιωτικής παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων κατοχής σε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  2. Η έξωση των εποίκων της Ανατολίας που κατέφθασαν οργανωμένα στην Κύπρο για την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης του νησιού (82% Ελληνες χριστιανοί και 18% τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι και ξένοι υπήκοοι).
  3. Ελεύθερος επαναπατρισμός όλων των βιαίως εκδιωχθέντων Κυπρίων από τις εστίες και τις περιουσίες τους.
  4. Πλήρης εφαρμογή του Κοινοτικού Κεκτημένου.
  5. Πλήρης κατάργηση κάθε ίχνους “εγγυήσεων” Βρετανίας, Τουρκίας, Ελλάδος προς την ανεξάρτητη σήμερα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κυπριακή Δημοκρατία.

Τις παραπάνω “κόκκινες γραμμές” πρέπει να συμμερίζονται και οι γηγενείς Κύπριοι μουσουλμάνοι οι οποίοι έζησαν “από πρώτο χέρι” την μετατροπή τους από αφέντες του τόπου τους σε υποτακτικούς του τουρκικού επεκτατισμού και όργανα της βρετανικής ραδιουργίας. Συνεπώς θα πρέπει να επιδιώκουν και αυτοί:

  1. Την Κυπριακή υπηκοότητα που αναγνωρίζουν εκατοντάδες χώρες του κόσμου και όχι φυσικά την υπηκοότητα ενός ψευτοκράτους – προτεκτοράτου που δημιούργησε και αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία. Οι γηγενείς Κύπριοι μουσουλμάνοι επί πολλά χρόνια ζητούν και παίρνουν συντάξεις, βοηθήματα, διαβατήρια και ταυτότητες από την Κυπριακή Δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παραμένουν στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας απολαμβάνοντας αφορολόγητα έσοδα σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι πληρώνουν κανονικά όλους τους φόρους τους! Το καθεστώς αυτό κάποτε θα τελειώσει και φυσικά δεν ταιριάζει καθόλου με τις φαντασιώσεις «ανεξάρτητου» τουρκικού κράτους μέσα στην Κύπρο!
  2. Την ιδιότητα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με ένα από τα τρία ισχυρότερα νομίσματα του πλανήτη.
  3. Τεράστιες δυνατότητες χρηματοδότησης της ανάπτυξης από κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα – και όχι μόνο.
  4. Μερίδιο και συμμετοχή σε ένα πολύ μεγάλο πλουτοπαραγωγικό θησαυρό που θα αρχίσει να αξιοποιείται με την βοήθεια των μεγαλύτερων και ισχυρότερων εταιριών του πλανήτη.
  5. Συγχωροχάρτι για τα “κατά παραγγελία” εγκλήματα του παρελθόντος.
  6. Ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, όπως ακριβώς συνέβαινε επί ένα περίπου αιώνα, πριν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι ραδιουργίες των Βρετανών που ακόμα θεωρούν το νησί της Κύπρου γεωπολιτική “ιδιοκτησία” τους.

Οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι (αντικειμενικά) ευνοικές για την Ελλάδα: Η Βρετανία βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία έχει μετατραπεί σε σύμμαχο της Ρωσίας, της Περσίας και των Ταλιμπάν, έχει προβληματική συμπεριφορά σαν μέλος του ΝΑΤΟ με τις τις συνεχείς προκλήσεις προς Ελλάδα – Κύπρο, τους εκβιασμούς για την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας, την προμήθεια Ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, την επιδεικτική περιφρόνηση του δυτικού εμπάργκο εναντίον της Περσίας παλαιότερα και της Ρωσίας στις μέρες μας, την ανοικτή και απροκάλυπτη υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις της Χαμάς, των Αδελφών Μουσουλμάνων, της Χεζμπολάχ, των Χούτι κ.π.α.

Τούτο όμως δεν είναι από μόνο του αρκετό δεδομένου ότι η σημερινή Τουρκία βρίσκεται στο κατώφλι δύο σοβαρών πολεμικών εστιών (Ρωσίας – Ουκρανίας και Ισραήλ – Παλαιστινίων) διαθέτοντας μοναδική γεωστρατηγική σημασία.

Είναι όμως υπεραρκετό, εν όψει των τεράστιων προβλημάτων της τουρκικής οικονομίας και της σημασίας των δυτικών εταίρων στο εμπορικό ισοζύγιο της Τουρκίας, να εφαρμοστεί επί τέλους στην πράξη η προ εικοσαετίας περίπου (2005) απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι για να προχωρήσει έστω και ένα βήμα ο ενταξιακός διάλογος Ε.Ε. – Τουρκίας, η τελευταία θα πρέπει να αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα την Κυπριακή Δημοκρατία, να εφαρμόσει τις πρόνοιες της Ένωσης σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία ανοίγοντας λιμάνια και αεροδρόμια σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, να συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και αξιών επί των οποίων εδράζεται η Ε.Ε.

Το αρνητικό είναι ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη στήριξη των περισσοτέρων κομμάτων, επιδιώκει λύση ΔΔΟ με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, ενώ οι Τούρκοι υποστηρίζουν τη λύση δύο κρατών. Και οι δύο λύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οδηγούν σε τουρκοποίηση τής Κύπρου. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών με αποκορύφωμα αυτή του μπεκρή Νίκου Αναστασιάδη καλλιέργησαν στον λαό την ψευδαίσθηση ότι η ΔΔΟ συγκροτεί κράτος δημοκρατικό, το οποίο «επανενώνει» την Κύπρο και αποτρέπει τη διχοτόμηση.

Αποτέλεσμα ο λαός σε μεγάλο βαθμό, να μην έχει συνειδητοποιήσει τον θανάσιμο κίνδυνο της ΔΔΟ για τις ελευθερίες του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικές κατακτήσεις του, το κράτος δικαίου, την ασφάλεια, την οικονομία και ευημερία του. Για να απεγκλωβιστούμε από το στρατηγικό αδιέξοδο πρέπει να ενημερωθεί πλήρως ο λαός για τις συγκλίσεις των συνομιλιών, να διαλυθούν οι ολέθριες ψευδαισθήσεις που τού έχουν καλλιεργήσει και να συνειδητοποιήσει ότι η ΔΔΟ δεν οδηγεί σε κανονικό δημοκρατικό κράτος.

Το κακό – αν και αναμενόμενο – είναι ότι εντοπίσαμε στο Ελληνικό Ίντερνετ αρθρογραφία ακόμα και βουλευτών της ΝΔ που προωθούν τη ΔΔΟ ως «την μόνη βιώσιμη λύση» για την Κύπρο με αυθαίρετα συμπεράσματα όπως το ζήτημα της ιθαγένειας και άλλες μπούρδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛ ΦΗ ΜΑΣ ΚΥΠΡΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝ ΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΩΜΟΓΕΝΗΤΣΑΡΕ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟ Υ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΟΙ ΔΙ ΚΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΟ Ν.Δ ΤΟΥ Β ΡΩΜΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟ ΣΥΡΙΖΑ Α Ι ΣΗΧΤΗΡ ΣΤΟ ΦΗΝΑΛΕ××

  2. Ποιος ειναι υπευθυνος και δεν ανοιγει ο φακελος της Κυπρου ? Καποιοι προδοτες τον εχουν κλειστο αν φυσικα δεν εχει παραποιηθει τοσα χρονια απο τους Αμερικλανους.

  3. Εχουμε πολλα θεματα με την τουρκια αιγαιο,μεσογειο,κυπρο μετα την ταιβαν ειμαστε η δευτερη στην σειρα καποια στιγμη θα σκασει…οταν ο τουρκος εχει τοσο εδαφος και ζηταει το αιγαιο τοτε πρεπει να φαει καμια σφαλιαρα μπας και συνελθει.
    Φωναζουνε τον αδωνι η τουρκοι λενε “ηρθαμε” και ετοιμαζονται για κρουαζιερα στο αιγαιο.

Comments are closed.