ΑΦΟΥ ΚΑΗΚΕ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ; ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!

    Κοινοποίηση:
    ΚΙΚΙΛΙΑΣ 2

    Φυλακή και βαριά πρόστιμα ακόμα και σε περιπτώσεις εμπρησμού από αμέλεια

    Στη φυλακή θα οδηγούνται ακόμη και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας, ενώ θα τους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα.

    Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης εργασίας του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

    Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης εργασίας ήταν η λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων ώστε εφεξής οι εμπρηστές να εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

    Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους εμπρηστές

    «Το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε μία διαδικασία αναθεώρησης των θεμελιωδών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, βάσει της οποίας θα επιδιώξουμε όλο αυτό το αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία να υποχωρήσει. Οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά την αλλαγή του Κώδικα να παρανομήσει πρέπει να το σκεφτεί και δύο και τρεις φορές γιατί το ενδεχόμενο να βρεθεί στη φυλακή θα είναι πάρα πολύ μεγάλο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φλωρίδης και προσέθεσε ότι υπό αυτήν την έννοια θα αντιμετωπιστούν και τα εγκλήματα που αφορούν τους εμπρησμούς είτε εξ αμελείας τελούμενα, είτε από πρόθεση.

    «Τα από πρόθεση τελούμενα εγκλήματα, το έγκλημα του εμπρησμού, τιμωρείται ήδη από πάρα πολύ βαριές ποινές. Αυτό που θα συμπεριλάβει η θεμελιώδης αλλαγή του Ποινικού Κώδικα θα είναι και ότι τα εξ αμελείας τελούμενα εγκλήματα εφόσον είναι από ένα όριο και πάνω η ποινή, οι ποινές αυτές θα εκτελούνται, θα οδηγούνται στη φυλακή. Για να τελειώνει όλη αυτή η αίσθηση που τυραννάει την ελληνική κοινωνία ότι τελικά στην Ελλάδα ό,τι και να κάνεις δεν έχει καμία συνέπεια. Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν συνέπειες», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι υπερπολλαπλάσια από αυτά που ίσχυαν και πρόσθεσε πως τα πρόστιμα θα είναι ανάλογα με αυτά που ισχύουν για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν έως και τις 30.000 ευρώ.

    «Είναι μεγάλο το κόστος που πληρώνουμε κάθε χρόνο πρώτα απ’ όλα στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Είναι δημόσιο συμφέρον. Είναι η προστασία των πολλών, της ελληνικής κοινωνίας, όλων των ανθρώπων από τη λαίλαπα των πυρκαγιών. Είναι εγκληματική αμέλεια, δεν είναι πλέον αμέλεια», επεσήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

    Όπως υπογράμμισαν οι δύο υπουργοί, οι αλλαγές στο κομμάτι των διοικητικών προστίμων θα προωθηθούν άμεσα ενώ σε ό,τι αφορά τις νομοθετικές αλλαγές αναμένονται με την επαναλειτουργία της Βουλής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Θα αυστηροποιήσουν τις ποινές? Καινούριο ανέκδοτο…Ζήσαμε για να το ακούσουμε και αυτό…. Τώρα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα βάλει στην θέση τους, τους εμπρηστές…. Κοινώς θα τους κλ**** τα αρχ****!!!!!!!!!

    2. Θέλουμε περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη δικαιοσύνη ( το ακούμε συχνά)
      Η Δημοκρατία είναι Μία.
      Το ίδιο καί η δικαιοσύνη.
      Απλά στην σύνχρονη δημοκρατία με τα 120 θεμελιώδη άρθρα που δεν θα έπρεπε να τροποποιούνται
      2- 3 μόνο να εφαρμόζονταν τίποτα από όλα αυτά τα κακά που συμβαίνουν στις μέρες μας δεν θα είχε συμβεί.
      Ποιος οπο όλους εσάς έχει διαβάσει έστω και τα 2-3 πρώτα;
      Και αλήθεια εάν το πρώτο από τα 120 δεν εφαρμόζεται όλα τα υπόλοιπα και όλοι οι χιλιάδες νομοι που έπονται και ψηφίζονται καθημερινά είναι απλά άχρηστοι.

    3. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ !!! ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ !!!

    4. Καλέ κλαίνε οι χήρες σαν τη κούλα, κλαίνε και οι παντρεμένες;

    5. Αφού κάψανε ολοκληρωτικά όλη την Ελλάδα οι ίδιοι για να τοποθετήσουν παντού ανεμογεννήτριες τώρα αυστηροποιούν την νομοθεσία για τούς εμπρηστές γιατί φοβούνται μήν ξεκινήσει ο λαός να πυρπολεί τίς ανεμογεννήτριες από αγανάκτηση.

    6. Αν υπαρχει ομως οντως οργανωμένο σχέδιο λετε να τους πτοήσει το το 20χίλιαρο;
      Εδω καηκαν μισο εκ. στρέμματα δασους

    7. Η μεγαλυτερη λουγκρα γλυφτης τσιμπουκλου της οικουμενης, Νεο ελληναρες μου. ειμαστε αξιοι της μοιρας μας

      και για λυπηση, ΚΡΙΜΑΑΑΑ!!! Αναξιοι να φερουμε το ονομα ελληνες

    8. Ας μου λύσει κάποιος την απορία. Φοράει περούκα ο Μπαλατσινός; Τι μαλλί σκοτς μπράιτ είναι αυτό

      1. Περουκάκιας συρμάτινος είναι κι αυτός, μην το ψάχνεις…

      2. Κάνει δοκιμές για βαθύ κούρεμα – μέχρι λαιμού – όταν θα τις εισπράττει από τους αγανακτισμένους

      3. Ναι φοράει περουκίνη για να καλύψει το ”ξέφωτο”

    9. βγάλτε νόμο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μόνο μπας και πούμε ότι κάνατε κάτι και ερχομαι για κατάργηση φαρμάκων νερό βρύσης αλλαγή καλλιεργιων(για τους λιγους) ινα μη έλθω και κάνω τα wc τουρκικά.

    10. οι εγκληματίες εμπρηστές συμμορίτες , βάζουν πρόστιμα στους…υπόλοιπους
      -made in Greece-

    11. Τή νά σχολιάσουμε για τούς σκατιαριδες, όταν ο βλαξ παίρνει σαράντα ένα της εκατό, όταν έχεις υπουργούς ψεύτες, καί αποτυχημένους όπως αυτός πού παρακαλούσε νά βρει ομάδα νά παίξει,τή νά πούμε,

    12. Οι αποικιοκράτες βγάζουν από τον πάτο του βόθρου ότι χειρότερο υπάρχει και το παρουσιάζουν στους ραγιαδες σαν πορδηπουργους , υπουργούς γραμματείς και φαρισαίους . Οι δε ραγιαδες τους πληρώνουν με το αίμα τους και τους κοιτούν σαν χάνοι .
      Παράδειγμα αυτό το πράμα της φωτογραφιας.
      Τους λένε δε , με ψήφησες ; Θα σε γαμησω όρθιο .
      Και τα διποδα ζωντανά περιμένουν κάθε τέσσερα χρόνια να τους επιτρέψουν να ψηφίσουν για να λευτερωθούνε !!!
      Μα ποσά καντάρια μαλακες είστε όλοι εσείς που τους νομιμοποιησατε για ακομη μια φορά , πιστεύοντας ότι με εκλογές θα διώχνατε τους κατακτητές και τα πιονια τους ;

    13. Απυθμενης Υποκρισιας το αναγνωσμα προσχωμεν!

    14. Τώρα τη ξέχασαν την κλιματική αλλαγή; τώρα φταίνε οι εμπρηστές;

      1. Είδαν ότι δεν πιστηκαν οι περισσότεροι και το γύρισαν για την ώρα.

      2. Εδω μας λένε οτι συλλαμβάνουν εμπρηστές όταν ολοι γνωρίζουν οτι τις βαζουν οι ιδιοι.

    15. γι αυτο τον εβαλαν υπουργο αυτο το βλαχαδερο

    16. Φίλτατε Υπουργέ μου αφού γνωρίζετε ποιοί έχουν συμφέροντα από τις φωτιές. Μη λέτε λοιπόν και γίνεστε ανακόλουθος. Και επί τη ευκαιρία οι άντρες με φαλακρίτσα είναι αρκετά γοητευτικοί παρά με το περουκίνι

    17. Οι λακεδες τους θα βρισκονται εξω, κανεναν που καιει ξεροχορτα ή χρησιμοποιει τροχο λογω αφελειας ή χαζομαρας θα χωσουν μεσα. Οι αλλοι θα παρουν το μεροκαματο, μεχρι την επομενη φωτια.

    18. Τι έγινε άραγε με τα πακιστάνια που πιάσανε στη Ρόδο να βάζουν φωτιές; Οι κακές γλώσσες λένε ότι ενώ οι κάτοικοι τους παρέδωσαν κι υπήρχαν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία, οι αρχές τους ελευθέρωσαν και τους φυγάδευσαν εκτός του νησιού. Α ρε Ελλάς που σε κατήντησαν τα λαμόγια… Στέφανε Χίο βάστα γερά και συνέχισε να τους γ@μ@ς τις μάνες τους!!! Σ’αγαπάμε παλήκαρε!!!

    19. Τα τελευταια 4 χρονια τι εκαναν?
      Σφυριζαν αδιαφορα, ενω η Ελληνικη κοινωνια πληττεται απο καθε λογης εγκληματικα καθαρματα. Αν πεις για το χαλι του κεντρου της Αθηνας, αντι να ειναι το Διαμαντι ολης της χωρας, καταντησε να μοιαζει σε πολη του Αφγανισταν η του Πακισταν.
      Ντροπη και δεος, που επετρεψαν να ειναι σε τετοιο χαλι η Αθηνα, σε σημειο να μην μπορεις να κυκλοφορεις ανετα με την οικογενεια.
      Η δε βρωμια ειναι απιστευτη.

    Comments are closed.