ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΛΑΡΘΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑΥΑΓΙΟΥ, ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ;

    Κοινοποίηση:
    ΛΑΘΡΟ

    Αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο βρίσκονται οι εννέα συλληφθέντες που φέρονται ως οι διακινητές των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος, το οποίο βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Τα εννέα άτομα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

    Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου, έκθεση ζωής σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο μεταναστών.

    Οι κατηγορούμενοι, αιγυπτιακής υπηκοότητας (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.

    Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

    Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους με έως τώρα 78 νεκρούς και 104 διασώσεις.

    Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία αλλά καθώς περνούν οι ώρες σβήνουν ολοένα και περισσότερο οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

    Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άγνωστος, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για 500 έως 750 άτομα που ήταν μέσα στο σκάφος, με έως τώρα 78 νεκρούς και 104 διασώσεις.

    Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση των τραυματιών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας με λοιμώξεις αναπνευστικού και μεταβολικές διαταραχές όπως υπογλυκαιμία και αφυδάτωση από την πολύωρη παραμονή στη θάλασσα.

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα περιστατικό είναι πιο βαρύ και εισήχθη χθες (15/6) με οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

    Αρχικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας οι νοσηλείες έφταναν τις 33, οι 27 παραμένουν στο νοσοκομείο, οι 6 έχουν πάρει εξιτήριο. Χθες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 4 άτομα, το ένα ήταν η εισαγωγή με την οξεία νεφρική ανεπάρκεια, δύο ασθενείς έφυγαν με οδηγίες, ένα άτομο παρέμεινε μέχρι το βράδυ σε χώρο βραχείας νοσηλείας.

    Όσοι παίρνουν εξιτήριο επιβιβάζονται σε όχημα του Λιμενικού και μεταφέρονται στη δομή στην Καλαμάτα και από εκεί θα μεταφερθούν με τους υπόλοιπους στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Μπράβο κούλα που τα λύνεις ολα! Διαρκή προεκλογική περίοδος λοιπόν

    2. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΡΑΜΙ ΜΥΑΛΟ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑΝ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΩΡΙΚΑ ΎΔΑΤΑ ΜΕΣΩ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ!…

    3. 500 έως 750 άτομα ήταν μέσα στο σκάφος αλλά έως τώρα εχουμε 78 νεκρούς και 104 διασώσεις
      και φυσικά αν δεν βρουν πτώματα ανθρώπων τόσοι θα είναι και οι νεκροί τελικά!

      Κατι σαν τα τεμπη μωρε… το ξερουν το κολπο τους!

    4. Στις επόμενες δεκαετίες ο πρωθυπουργός θα λέγεται Χασάν
      Μαχμούτ ή Αλί. Ευτυχώς έως
      Τότε οι μεγάλες ηλικίες θά έχουν
      Αποδημησει είς κύριον

      1. μεσα στη σκατιλα οι τρελοχουνταιοι αλλα ανησυχειτε και καλα για τον επομενο πρωθυπουργο χα χα χα

    5. Οι λαθροδιακινητες τσεπωσαν 700 -οπως διατεινονονται- χ 6000 = 4200000.
      Αρα να τους ζητηθουν να φερουν πισω αυτα τα λεφτα.Να βγαλουμε τουλαχιστον τα εξοδα που καναμε για διασωση,ενοικιαση χωρων, εστιαση ,πληρωμες στον “‘αχορταγο” για τα λυμματα τους κ.λπ κλπ

      1. Όταν λές “νά βγάλουμε¨, υπονοείς ότι τά λεφτά αυτά θά πάνε στό δημόσιο;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

    6. Να ειμασταν και καμια παμπλουτη χωρα αντε να παει στην ευχη εμεις καλα καλα δεν μπορουμε να συντηρησουμε τον ευτο μας καλα να ταιζουμε και τον καθε μουσλιμ ξυπολητο ε οχι παει πολυ .

    7. Οχι οχι δεν θα γίνει στις ΜΚΟ και αφήστε να μας παιρνουν τα παρεισακτα τα ασθενοφοραααααααα

    8. Θα τους ταΐζουνε τσάμπα και αυτούς αντί να τους πατήσουν μία στον Καιάδα να βρεθούν στον πάτο του!

    9. Οι διακινητές ανταποκρίνονται στην επιθυμία εκατομμυρίων αφροασιατών που θέλουν να μεταφέρουν την αθλιότητα της υπάρξεως στην Ευρώπη.

      1. αθλιοτητα υπαρξης εχετε εσεις οι νεοναζι, το ξερεις καλα γιατι ολοι σας εχουν στη ροχαλα και στον υπονομο πεταμενους

    10. Αντικατάσταση πληθυσμού Αυτοί είναι οι επόμενοι Έλληνες εμάς μας έχουν ξεγραμμένους

    11. Μ.Κ.Ο Τι είναι; Μάλλον από ότι δείχνουν τα γεγονότα είναι όλες οι Μ.Κ.Ο εγκληματικές οργανώσεις που συνεργάζονται με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να μοιράζονται τον μποναμά όλοι τους για αυτό κάνουν όλοι τον κινέζο Ελλάδα .Ιταλία, Αγγλία ,Σουηδία, Γερμανία, και όσες ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται για να εγκληματούν και να τα οικονομάνε μαύρα από τούς λαθραίους και να τα μοιράζονται .Αυτό σημαίνει Μ.Κ.Ο. Εάν δεν είναι αυτό τότε ας μας πει ο Μηταράκης και ο Γεωργιάδης που είναι μέσα στα πράγματα τι θα πει Μ.Κ.Ο.;; Όχι όπως τούς συμφέρει ,η πραγματικότητα ποια είναι ;;;

        1. Μάλλον πολλά λέει.Σε 2 χρονάκια έξω να συνεχίσουν τις bussinnes,

    12. βρε ουστ ανθελληνικά αποβράσματα που κάνετε μπιζνα στο όνομα του ανθρωπισμού και της λαθρομετανάστευσης!!ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΚΟ!!!

    13. Βάλτε τους σε βάρκα, αφήστε τους στα ανοιχτά και αν επιζήσουν ας το ξανακάνουν…Αλητάμπουρες…

    14. Αυτοί είναι τα μικρά “ψάρια”!!!

      Τα μεγάλα “ψάρια”, τις ΜΚΟ και τα λοιπά καθάρματα (Γιασονάκηδες κλποι), τολμά κάποιος εισαγγελέας να τους αγγίξει;;;

      Ρητορικό το ερώτημα.

      Γιατί ΠΟΤΕ κανένας δεν ρωτάει αυτούς τους “κατατρεγμένους” ΠΟΥ βρίσκουν 5-7.000€ το κεφάλι, για να τους μεταφέρουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος;;; Που μ΄ αυτά τα χρήματα θα ζούσαν άνετα μία δεκαετία για πλάκα στις πατρίδες τους, ΑΝ τα είχαν!!!

      Κι αυτό το ερώτημα είναι επίσης ρητορικό!

    15. Μια χαρά λειτουργούν τα νοσοκομεία για τους λαθρο.

      1. 👍👍👍👍 και το εκαβ και τα πληρωματα του ……μονο για τους ντοπιους δεν πανε καλα……

      2. Στα ΄ώπα ώπα τους έχουν.Και τα νοσοκομεία και όλα.
        Φαί σπίτι μισθό επιδόματα.Μαλάκες ήταν που ήθελαν να πάνε Ιταλία

      3. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΤΡΕΛΛΟΣ ΕΙΣΑΙ;;; Νά μάς πιάσουν στό στόμα τους οι ΜΚΟ;;;

    Comments are closed.