ΒΟΜΒΑ!!! ΜΑΣ ΠΑΕΙ “ΚΑΡΦΙ” ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!! ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ 192 ΔΙΣ. ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΛΛΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ – ΤΑΙΖΕΙ ΣΑΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

    Κοινοποίηση:
    apokalypsi.-i-kyvernisi-den-echei-schedio-ektaktis-anagkis-mas-odigei-se-chreokopia-696x424

    Η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ότι ανακάμπτει και επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα
    Η τωρινή κυβέρνηση μιλά για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας (investment grade) υπερτονίζοντας μάλιστα ότι η αύξηση του ελληνικoύ ΑΕΠ είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου των δυτικών χωρών.

    Σύμφωνα με το bankingnews.gr, αυτό είναι η μία πλευρά του νομίσματος υπάρχει και μία άλλη η οποία είναι αρκετά ζοφερή:

    1. Δυστυχώς περίπου 1,7 εκατ. Έλληνες χρωστούν στις τράπεζες 100 δισ. το οποίο είναι το πραγματικό ύψος των προβληματικών δανείων στη χώρα.
    Ο νόμος που ονομάστηκε «Ηρακλής» συνέβαλε στην εξυγίανση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών αλλά δεν επέλυσε το κοινωνικό πρόβλημα, τα 100 δισ. NPEs συνεχίζουν να υφίστανται ως μεγάλο βάρος στους Έλληνες.
    Είναι τόσο εγκλωβισμένη η οικονομία όπου από τις 750.000 πάσης φύσεως επιχειρήσεις που υπάρχουν μόνο 40.000 είναι επιλέξιμες για δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες.

    2. Το ελληνικό δημόσιο χρέος έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 400 δισ. συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, των δανείων που λάβαμε από τα τρία μνημόνια δηλαδή ESM και EFSF και βέβαια τα Repos που είναι ενδοκυβερνητικός δανεισμός.
    Ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία φτάσαμε στα 400 δισ. δημόσιο χρέος οι κυβερνώντες επικαλούνται το δείκτη σχέσης – χρέους προς ΑΕΠ και με την υποστήριξη του πληθωρισμού τονίζουν ότι το δημόσιο χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα
    Από πότε όμως 400 δισ. χρέους δεν αποτελούν πρόβλημα;
    Η ελληνική οικονομία είναι προκλητικά υπερχρεωμένη.

    3. Οι Έλληνες οφείλουν 108 δισ. προς την εφορία σωρευτικά και 38 δισεκ. στον ΕΦΚΑ και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Αν δει κανείς διαχρονικά τις οφειλές θα διαπιστώσει, πως συνεχώς αυξάνονται άρα οι οφειλές της κοινωνίας προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αποτελούν επικίνδυνη νάρκη για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
    Αθροίζοντας όλες αυτές τις υποχρεώσεις καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα ετησίως παράγει 192 δισ. ευρώ όπως αποτυπώνεται στο ΑΕΠ αλλά οι Έλληνες οφείλουν 646 δισ. ευρώ, δηλαδή οι οφειλές είναι 3,3 φορές το εθνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.
    Οι zombie εταιρείες έχουν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά: τα έσοδα είναι υποπολλαπλάσια των χρεών.

    Συμπέρασμα

    Η ελληνική οικονομία δεν είναι ανθηρή όπως θέλουν να τη παρουσιάζουν αλλά είμαστε μία χώρα zombie με χρέη που καταπνίγουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.
    Τα πολιτικά κόμματα αντί να διαπληκτίζονται για ήσσονος σημασίας επικοινωνιακά θέματα θα έπρεπε να σκύψουν πάνω από αυτό το μείζον ζήτημα εξετάζοντας τρόπους για να το επιλύσουν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ Ν.Δρακουμελ. Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΗΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΔΩΝΗ!!!!!

    2. τίποτα δεν παράγουμε, το ΑΕΠ είναι το άθροισμα των εσόδων τα οποία είναι τα λεφτά που δίνει ο ένας στον άλλον για παροχή υπηρεσιών, τα λεφτά αυτά δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι τα σπαταλάνε και μετά ο ένας ψωνίζει από τον άλλον ενώ όλα τα αγαθά εισάγονται από την Κίνα

    3. Περίμενα μνημόνιο πως κ πως,επιτέλους.Χωρις μνημόνια δε ζω.Φερτε μου μνημόνια να χορτάσω.Μη βάζετε ζάχαρη,τα θέλω σκέτα,τα καταπίνω αμασητα.

    4. Η οικονομία πάει πολύ καλά έχουμε ανάπτυξη και πολλές επενδύσεις.
      Όλα τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός.
      Οι τσέπες μας έχουν γεμίσει λεφτά η φορολογία έχει μειωθεί θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί και όλα πάνε καλά.
      Τα μαγαζιά παντού είναι γεμάτα και η πληρότητα των ξενοδοχείων για το Πάσχα είναι στο 95% αυτό απλό μόνο του δείχνει ότι όλα πάνε μια χαρά.
      Η δική μου τσέπη είναι γεμάτη για αυτό και στις εκλογές πάλι Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη θα ψηφίσω.
      Ζήτω η ΝΔ.
      Ζητώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    5. αν χρωστανε 1.700.000 νοματεοι ας τους παρει τα σπιτια,κατασχεση μισθων συνταξεων,περουσιακων στοιχειων..η και κοσμηματα..τι το περασαμε εδεω..χρωστας νεοελληνα θα πληρωσεις..τερμα οι μαγκιες..πλερωνε και βουλωστο..

    6. Εκ του αρθρου: Τα πολιτικά κόμματα αντί να διαπληκτίζονται για ήσσονος σημασίας επικοινωνιακά θέματα θα έπρεπε να σκύψουν πάνω από αυτό το μείζον ζήτημα εξετάζοντας τρόπους για να το επιλύσουν.

      Υ.γ. Μα! Καλα! Αυτος/η, που το γραφει δεν γνωριζει, δυο-τρια βασικα πραγματακια; Ας πουμε, το οτι δεν μας κυβερνουν “Ελληνες”! Το οτι σκοπο εχουν, να μας χρεωνουν διαρκως, για να ειμαστε σκλαβωμενοι και χωρις Πατριδα στην τελικη! Το οτι, μας αντικαθιστουν! Το οτι, μας Γενοκτονουν! Εν ολιγοις και για να στο κανω πιο λιανα! Τιποτα, δεν θελουν να επιλυσουν! Αντιθετως! Να καταστρεψουν, θελουν!

    7. ωραια λυση εχουμε τι.κανουμε φερβουμε τον τσιπουρα και τα γαμα ολα τα ξεπουλα ολα κ παει το χρεος 600 η βαζουμε κατω τον κωλο.μας να στρωθει η ελλαδα η φωναζουμε την παναγιτσα ν.μασ πληρωσει καμοια δοση τι κανουμε???

    8. Ε ναι αφού όσο ο μιζοκούλης έπαιζε το πουλί του επί 4 χρόνια, τα τρωκτικά και οι γαλάζιες ακρίδες αλώνιζαν

    9. τι να επιλυσουν οταν το κομμα που κυβερνάει και θέλει να ξανακυβερνήσει χρωσταει 400+εκ και οταν δηθεν τενιστες/δημοσιογραφοι γλυφτες χρωστανε 35 εκ και παιζουν τενις με εφοπλιστινες στα αποκλειστικά club..η χωρα ειναι απεραντο κακο μπουρδελο

    Comments are closed.