Σε αναστολή της λειτουργίας της προχωρά η οινοποιία Μαλαματίνα, η οποία γίνεται η πρώτη βιομηχανία τροφίμων που αποφασίζει να κλείσει τις μηχανές της.
Η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία, προχωρά σε αυτή την απόφαση μετά την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης λόγω των μέτρων που ελήφθησαν στην αγορά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως αναφέρει το capital.gr, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πόσο θα διαρκέσει η διακοπή λειτουργίας και ποιο το σχέδιο για την επανέναρξή της.
Η Οινοποιία, η οποία σήμερα απασχολεί 87 άτομα προσωπικό, θα θέσει σε διαθεσιμότητα τα 63 άτομα που εργάζονται στην παραγωγή ενώ θα παραμείνει προσωπικό ασφαλείας που απασχολείται κυρίως στις διοικητικές της υπηρεσίες.
Η απόφαση αυτή συνδέεται, όπως ανέφεραν πηγές της εταιρείας, με την πτώση κατά 80% των πωλήσεών της στο χονδρεμπόριο, με την υποχώρηση του τζίρου της στα σούπερ μάρκετ η οποία αγγίζει το 18% και με τη μείωση κατά 15% που καταγράφουν οι εξαγωγές της.
Η Μαλαματίνα, μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις –σ.σ. ιδρύθηκε το 1895- βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες προκειμένου να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, μέσω και της εισόδου επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε συμφωνηθεί προ ετών με τις τράπεζες ήταν και η πώληση της θυγατρικής της εταιρείας Δουμπιά.
Προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση της τελευταίας είχε αναδειχθεί προ ολίγων ημερών η οικογένεια Σαράντη που ελέγχει τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία (σ.σ. Όλυμπος, Τυράς).
Η Μαλαματίνα, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, είχε εμφανίσει στη χρήση του 2016 πωλήσεις 17,18 εκατ. ευρώ, από 18,96 εκατ. ευρώ το 2015, EBITDA 2,97 εκατ. ευρώ, έναντι 2,38 εκατ. ευρώ ενώ οι καθαρές ζημιές είχαν διαμορφωθεί τότε στα 0,68 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,53 εκατ. ευρώ τo 2015.
Οικονομικοί αναλυτές με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr εκφράζουν την ανησυχία τους ότι και άλλες βιομηχανίες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχη κίνηση. Κάτι που όμως σημείωσαν θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Τρεις στις τέσσερις εταιρείες που θα αναστείλουν σήμερα τη λειτουργία τους δεν θα ανοίξουν ξανά, υποστήριξαν.
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει προ ημερών ότι ο πρώτος στόχος είναι να ελεγχθούν κατά το δυνατόν οι πολλές συνέπειες και να μην κλείσουν μαζικά ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, «στόχος μας είναι να σωθούν και να στηριχθούν κατά προτεραιότητα οι βιώσιμες επιχειρήσεις».
ΡΕ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΚΑΤΑ Ή ΟΧΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ. ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕΛΦΙ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Δεν θα μεινει κανενα λαμογιο . ειδικα εκει στον εμπορο ναρκωτικων πειραια
Κ πως θα φτιαχνουμε ρε ντερβισια το τουμπα λιμπρε να ουμε με λετε;
Σιγά την εταιρία……
Στα παπάκια μας…. πούλησε το νερό Δουμπιά για 2 εκατομμύρια λες και ήταν ιδιοκτησία της!!!!
Αντί να πάρει τα 2 εκατομμύρια το χωριό πήρε τα φράγκα αυτή!!!
στ’αρχ@@ια μας για την μαλαματινα….ηταν μια απο τις κολοεταιριες που πηγαν με τον προδοτη χωρις γραβατα στα σκοπια συνοδεια και καλα για επενδυσεις…..
Η παγκόσμια δικτατορία των Ρότσιλντ δημιουργησε στην Κίνα τον ΚΟΡΟΝΩΙΟ για να δολοφονήσει τις ασθενές μάζες και να φέρει οικονομικό κραχ. Αυτό συνεπάγεται ότι όλα παγκοσμίως θα καταρρεύσουν ενώ από το κραχ αυτά τα τομάρια θα απορροφήσουν όλο το χρήμα του πλανήτη. Πώς είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν α αυτά τα εγκλήματα χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.
Μια χώρα για να μην έχει πολλούς ανέργους θα πρέπει πρώτα να επενδύσει σε αυτά που είναι απαραίτητα για την επιβίωση του. Τι χρειάζεται λοιπόν ένας άνθρωπος σίγουρα για να επιβιώσει; Τροφή, ένδυση, ενέργεια (ρεύμα,πετρέλαιο κλπ), ιατρικά προϊόντα, οπότε είναι λογικό αυτές που θα φάνε φούντο να είναι οι “παραπανίσιες” εταιρείες και βιομηχανίες που τα έβγαζαν πέρα μήνα παρά μήνα. Η άσχημη αλήθεια είναι πως ο μέσος άνθρωπος στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μπορεί να ζήσει και χωρίς Μαλαματίνα ή κάποιο άλλο ποτό. Στην Ελλάδα μόνο κάποιες βιομηχανίες τροφίμων έχουμε και ελάχιστες φαρμακευτικών/ιατρικών προϊόντων. Ακόμα και η παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων είναι χαμηλή σε σχέση με τον πληθυσμό.
ΚΑΘΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΡΑΚΑ ΜΗΠΩΣ;