ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ: Ο ΤΖΙΟΡΤΖΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑ, «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ»! ΤΟ ΕΥΑΚΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – «ΜΠΑΜΠΑ, ΠΑΡΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ» – ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέθεσε στις βελγικές αρχές λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος που έστησε το σκάνδαλο Qatargate, μιλώντας επίσης και για την Εύα Καϊλή, η οποία «γνώριζε για τα χρήματα», αλλά δεν διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στο δίκτυο χρηματισμού, σύμφωνα με τον Ιταλό.

    Κύκλωμα… τετραετίας
    Σύμφωνα με τη Le Soir, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ανέλυσε τον τρόπο δράσης του κυκλώματος που χρηματιζόταν από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, με την Εύα Καϊλή να γνωρίζει μεν, αλλά να μην εμπλέκεται στο δίκτυο. «Γνώριζε προφανώς τα ποσά και την προέλευσή τους, αφού μέναμε μαζί, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου», όπως φέρεται να κατέθεσε ο Τζιόρτζι, συμπληρώνοντας ότι η Καϊλή, του είχε ζητήσει αρκετές φορές να σταματήσει «διότι την έθετε σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της στην Ευρωβουλή».

    Το εν λόγω κύκλωμα ξεκίνησε τις δραστηριότητές του από το 2018, ενώ το 2019 έγινε περισσότερο… αποτελεσματικό και «επαγγελματικό». Όλα ξεκινήσαν όταν ο Παντσέρι, από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίκ Αλ Μαρί, ανέπτυξαν την ιδέα του lobbying.
    Η δημιουργία της ΜΚΟ Fight Impunity ανέβασε… επίπεδο στις δραστηριότητές τους. «Έπρεπε να βρούμε ένα καθαρό σύστημα που δεν θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», φέρεται να έχει υποστηρίξει ο Τζιόρτζι, σύμφωνα με τη Le Soir.

    Η εμπλοκή του συντρόφου της Εύας Καϊλή ξεκινά από το 2019. «Στις αρχές του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία. Είχαμε ορίσει τα ποσά, τα οποία δυσκολεύομαι λίγο να θυμηθώ, για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά. Με το Μαρόκο συμφωνία ξεκίνησε μετά το 2019 υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαμε εργαστεί για να αποφύγουμε ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ».

    «Όσον αφορά στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα εικόνας. Προσέλαβαν τον κ. Παντσέρι για το πώς να το κάνουν (…) Όσον αφορά την αποζημίωση μου, νοίκιασα το διαμέρισμά μου στην rue de la Tulipe στον πρέσβη της Μαυριτανίας. Ο κ. Πάντσέρι έλαβε 25.000 ευρώ μετρητά». Ωστόσο, η Le Soir σημειώνει ότι η εν λόγω μαρτυρία δεν μπορεί να διασταυρωθεί προς ώρας.

    Η ιταλική «La Repubblica» αναλύει την κατάθεση της Εύας Καϊλή στους Βέλγους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate.

    Οι βελγικές αρχές έκαναν τρεις ερωτήσεις – κλειδιά στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή. Σε ποιον ανήκαν τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της αλλά και γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα κρύψει όταν έμαθε ότι συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

    Η υπερασπιστική γραμμή της Καϊλή ισχυρίζεται ότι η ίδια δεν γνώριζε τίποτα και πως ό,τι συνέβη ήταν αποτέλεσμα σκιωδών ενεργειών από τον Αντόνιο Παντσέρι και τον σύντροφό της. «Γνωρίζω ότι ο άνδρας μου φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι, και ενδεχομένως και για το νυν αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτσολίνο. Ωστόσο, δεν ξέρω τι ήταν και γιατί το φύλαγε. Δεν νομίζω ότι θα εμπιστεύομαι κανέναν μετά από αυτό που συνέβη», φέρεται να είπε η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στις αρχές.

    «Όταν συνελήφθη ο σύντροφός μου, μπήκα στο γραφείο του και έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη», σημείωσε η Καϊλή σύμφωνα με τη «Repubblica». Όταν βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα, ισχυρίστηκε ότι έχοντας ως πρώτη έγνοια την κόρη της, τηλεφώνησε στον πατέρα της. «Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Ήταν μια βαλίτσα για τον Παντσέρι, που κρατούσε ο σύντροφός μου στο σπίτι. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε στην κόρη μου, γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει».

    Στη συνέχεια, η Καϊλή επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Παντσέρι. «Δεν τον βρήκα και προσπάθησα να μιλήσω με τον Ταραμπέλα και την Αρενά. Δεν γνώριζαν γιατί δεν απάντησε ο Παντσέρι», φέρεται να κατέθεσε η Ελληνίδα πολιτικός. «Άνοιξα τη βαλίτσα και το χρηματοκιβώτιο. Ήξερα ότι ο Τζόρτζι φύλαγε κάτι για τον Παντσέρι, ίσως και για τον Κοτσολίνο», φέρεται να παραδέχθηκε η Καϊλή σύμφωνα με τη «La Repubblica».

    Η βαλίτσα άνηκε στον Παντσέρι, κατά την Καϊλή η οποία αναφέρθηκε και σε άλλη μία τσάντα γεμάτη χρήματα. Ήταν αυτά που είχε δανειστεί ο Τζιόρτζι για το ακίνητο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Στην τσάντα υπήρχαν 50 ή 60 χιλιάδες ευρώ, δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν έχω σκοπό να ερευνήσω τις υποθέσεις του».

    «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την προέλευση των χρημάτων, εκτός από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Τότε κατάλαβα ότι όχι, κάτι δεν ήταν φυσιολογικό».

    Κατά την Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της «δεν έχει πολλά χρήματα, δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι και μικρότερος από μένα, ξέρω ότι κατά καιρούς δανείζεται από τους γονείς του. Υπάρχουν πράγματα που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά»

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, η Ελληνίδα πολιτικός συμπλήρωσε επίσης ότι: «Δεν εμπιστευόμουν πάντα τις σχέσεις του Τζόρτζι με τον Παντσέρι και τον Κοτσολίνο. Ο Φραντσέσκο είχε ηθική υποχρέωση απέναντι στον Αντόνιο και τον Αντρέα, αλλά ήταν υπερβολική. Κάθε φορά που οι άλλοι του ζητούσαν κάτι, ένιωθε υποχρεωμένος να ανταποκριθεί και να τεθεί στη διάθεσή τους . Δεν μπορούσε να πει όχι. Ίσως θα έπρεπε να είχα πει κάτι, γιατί είμαι μεγαλύτερη από τον Φραντσέσκο. Είναι πολύ φιλόξενος, πολύ ευγενικός με τους φίλους του γενικώς».

    «Κάθε αντιπρόεδρος έχει ένα χαρτοφυλάκιο. Το δικό μου ήταν στη Μέση Ανατολή, σε 15 χώρες», αναφέρθηκε για τη σχέση της με το Κατάρ. Σύμφωνα με την ίδια, κατέφθασε το αίτημα για κοινοβουλευτική εξέταση αναφορικά με τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ «επειδή προμηθεύουν αέριο στην ΕΕ», αλλά και γιατί «πληρούν τις κανονιστικές προϋποθέσεις» στο θέμα των θεωρήσεων βίζας.

    «Ακόμη και η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ πίεσε να προχωρήσει αυτό το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η Εύα Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι όλοι της έλεγαν να συνεχίσει με το θέμα αυτό.

    «Η Κομισιόν ασκούσε πιέσεις για το ζήτημα αυτό και εγώ συμφωνούσα. Η απόφαση θα κρινόταν στα τέλη Νοεμβρίου. Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την πολύ έντονη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω γι’ αυτό υπήρξε σύγχυση ανάμεσα στην αποστολή του Παντσέρι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δική μου που ήταν για τις βίζες και την ενέργεια».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Είμαστε η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη στο ρεύμα στα καύσιμα στην τηλεφωνία στα είδη πρώτης ανάγκης στα αυτοκίνητα στα φάρμακα δεν υπάρχει δημόσια παιδεία αλλά ανθούν τα φροντιστήρια δεν έχουμε δημόσια υγεία κατά τα άλλα ξέρουμε να ψηφίζουμε, έπρεπε η Ευρώπη να μας δείχνει με το δάχτυλο σαν παράδειγμα και όχι να μας κουνάει το δάχτυλο ξυπνήστε χθές είναι ήδη αργά αφήστε τα κομματικά συμφέροντα τα παιδιά μας θα μας πάρουν με τις πέτρες

    2. ΕΥΑ ΚΑΒΛΙ: Ανοίγω την πιπίλα της μπέμπας και τι βλέπω κυρ εισαγγελέα, ήταν γεμάτη τούβλα γιούρια.
      Μου την έστησαν από το κατάστημα βρεφικών που ανήκει σε επιχειρηματία προσκείμενο στο λαικό κόμμα για να κατηγορήσουν εμάς τους φιλάνθρωπους σοσιαληστές. Αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε τον συνάδελφο γιδονικόλα.
      ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Μέσαααααααααα παλιοτάνα.

    3. Πάντως πρέπει να σταματήσετε να αποκαλείτε την Καϊλή “βίζιτα” και “πουτάνα”. Προσβάλλετε τις βίζιτες και τις πουτάνες οι οποίες κάνουν καθ’όλα αξιοπρεπείς δουλειές. Οι βίζιτες και οι πουτάνες απλώς πουλάνε το κορμάκι τους και δεν κλέβουν ούτε κάνουν λαμογιές ούτε κοροϊδεύουν τον κοσμάκη.

    4. Ναι, αλλά εσύ και εγώ δεν έχουμε φραγκο(ευρώ), στην τσέπη μας….
      Οπότε, μεγαλεία άααλλων ….

    5. Δεν είχε να φάει ο λεγάμενος και εψαχνε να της αγοράσει κότερα και να χτίσουν βίλες. Σε ποιον τα πουλάνε αυτά;

    6. Με αυτες τις ανοησιες θα,φαει 20 χρονια στο νερο…

    7. Πάντως η Εύα το δούλευε πολύ καλά το “μπιμπερό”.

    8. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ??

    9. Μια πανουργα βίζιτα που αναρριχήθηκε στα ψηλά αξιώματα, μόνο που η βλαχιά, η επαρχία, τα Βαλκάνια δεν φεύγουν από μέσα σου.

      Αν δείτε τις ομιλίες της, εγώ τώρα τις προσέχω, μέσα σε μια αφέλεια και γελοιότητα. Ούτε παιδιά δημοτικού τέτοιες ομιλίες

      Την διπλαρωσε ο Ιταλός εραστής, σιγά τον έρωτα, κάτσε μέσα τώρα Ευδουξούλα.

      Έρχεται και η ώρα της Μανταλενας

    10. Ο ξενος τυπος ας ψαξει τη βρωμα των υπολοιπων ευρωπαιων βολευτων πρωτα! Η Καιλη ειναι δεδομενη αλλα οι υπολοποι ευροβολευτες ειναι παρθενες? Δεν νομιζω! Λετε το καθε Καταρ να στηριζοτανε μονο στη κυρα Ευα?!

    11. Ένα λάθος έκανε το Ευάκι: Η αποστολή της δεν ήταν για τις βίζες, ήταν για τις βίζιτες.

    12. Γερμανίδα ευρωβουλευτής είπε πως η Καιλη δεν είναι ιδιαιτέρως έξυπνη και αποκλείεται να έχει την ικανότητα να το στήσει όλο αυτό. Οι μέντορας της είναι στην Ελλάδα, στάνταρ αυτό. Μόνο οι Έλληνες εισαγγελείς δεν το ξέρουν!!

    13. O Ρώσος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε μερικές προ-ΒΛΕΨΕΙΣ για το 2023.
      Mια εξ αυτών ήταν και η διάλυση του Ευρώ ως νόμισμα κάτι που ουσιαστικά υποδεικνύει μια “προφητεία” περί κατάρρευσης της ΕΕ ως Αμερικανικό προτεκτοράτο.
      Οπότε όλα αυτά περί Καϊλή είναι το προπέτασμα καπνού που κρύβει πολλά και ταυτόχρονα ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΣΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΜΑΡΟΚΟ ΕΥΡΟΒΟΛΕΥΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ

      1. Και κάνε όνειρα ότι δήθεν θα καταρρεύσει το Ευρώ. Πολύ πιο πιθανό είναι να καταρρεύσει το ήδη αδύναμο ρούβλι. Η Ρωσία έχει ΑΕΠ ισο με αυτό της Ισπανίας αλλά με τριπλάσιο πληθυσμο απο την Ισπανία. Δηλαδή αδύναμη οικονομία σχεδόν της πλάκας. Μόνη της η Γερμανία έχει τέσσερις φορές το ΑΕΠ της Ρωσίας. Και μόνο αυτό τα λέει όλα!

    Comments are closed.