BULLYING ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ: ΤΥΛΙΞΑΝ ΜΕ ΠΕΤΟΝΙΑ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ 15ΧΡΟΝΟΥ – ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    bullying

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των bullying στα σχολεία, με ανήλικους μαθητές να βιώνουν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια συνομηλίκων τους.

    Το νέο περιστατικό που ήρθε χθες στο φως, από το Αρσάκειο, με την σύλληψη τεσσάρων μαθητών, μαρτυρά την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού, που πλέον αποτελεί μάστιγα.

    Όλα συνέβησαν στο ιδιωτικό σχολείο του Ψυχικού, το πρωί της Παρασκευής 31/3, την ώρα του διαλείμματος. Έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι, περικύκλωσαν τον 15χρονο, τον ακινητοποίησαν και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, τύλιξαν γύρω από το λαιμό του νήμα πετονιάς. Μάλιστα, γελούσαν εκείνη την ώρα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τον τραυμάτισαν στην περιοχή του λαιμού.

    «Κατά το πρωινό ημερήσιο πρόγραμμα της 31ης Μαρτίου 2023 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι ανωτέρω ανήλικοι ευρισκόμενοι εντός της σχολικής αίθουσας, ενεργώντας από κοινού, περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν τον ανήλικο συμμαθητή τους και καταγγέλλοντα, και στη συνέχεια μην μπορώντας ο ίδιος να αντιδράσει, χρησιμοποιώντας νήμα πετονιάς, τον τύλιξαν με αυτό στο λαιμό του, ενώ αποπειράθηκαν να το τυλίξουν σε όλο του το σώμα, προξενώντας σε αυτόν, σωματικές βλάβες στην περιοχή του λαιμού. Κατά την διάρκεια της πράξης οι ανωτέρω ανήλικοι γελούσαν σε βάρος του, ενώ υπήρχαν και άλλα παιδιά στην αίθουσα που παρακολουθούσαν την πράξη» αναφέρεται στην σχετική δικογραφεία της Ασφάλειας Αττικής.

    Το 15χρονο θύμα αρχικά δεν μίλησε για την επίθεση που είχε δεχτεί. Ωστόσο, στη συνέχεια, έπειτα από πίεση των γονιών του, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ο μαθητής αναγκάστηκε να τους εξομολογηθεί τα όσα έζησε. Οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, και ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις.

    Οι συλλήψεις
    Το απόγευμα της επομένης, δηλαδή Σάββατο 1 Απριλίου, εντοπίστηκαν τέσσερις από την «συμμορία» των ανηλίκων, ανάμεσά τους και η κοπέλα. Οι μαθητές συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία, ωστόσο, οι άλλοι δύο δεν εντοπίστηκαν παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, στα πλαίσια του αυτοφώρου.

    Οι ανήλικοι, αφού εξετάστηκαν και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις, αφέθησαν ελεύθεροι. «Για τα προαναφερόμενα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Εισαγελία Πρωτοδικων Αθηνών, αρμόδια για θέματα ανηλίκων, η οποία παρήγγειλε την μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και την άμεση υποβολή της δικογραφίας καθώς και την διενέργεια αυστηρων συστάσεων στους γονείς και στους ανήλικους. Οι ανήλικοι αφού εξετάστηκαν σχετικά, αποχώρησαν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους» επισημαίνεται στην δικογραφία.

    Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος
    Την ίδια ώρα, ο 15χρονος μαθητής εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τα προηγούμενα 24ωρα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τα ευρήματα στο σώμα του παιδιού, «κουμπώνουν» με την καταγγελία.

    «Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακά τραύματα, συμβατά με τις καταγγελλόμενες πράξεις» αναφέρθηκε.

    Και 15χρονη μαθήτρια στην ομάδα των ανηλίκων που έδεσαν με σχοινί τον λαιμό του συμμαθητή τους στο ιδιωτικό σχολείο
    Στο άγριο επεισόδιο που οδήγησε τον 15χρονο μαθητή στην καταγγελία στην Αστυνομία και τη σύλληψη των τεσσάρων εκ των έξι της ομάδας που έκανε συστηματικά bullying στον μαθητή του ιδιωτικού σχολείου συμμετείχε και μια μαθήτρια.

    Ένα σκηνικό, ωμής βίας που ξεκίνησε απο λεκτική παρενόχληση για να καταλήξει η ομάδα των έξι να έχει δέσει με σχοινί τον συμμαθητή τους και να τον ξυλοκοπούν. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, χειρίζονται με προσοχή την υπόθεση ενώ αυτό που περιμένουν είναι να εντοπιστούν και οι άλλοι δυο 15χρονοι μαθητές για να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο συμβάν που στήθηκε στις 31 Μαρτίου στο ιδιωτικό σχολείο.

    Η κορύφωση του δράματος που βίωνε ο μαθητής σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στους χώρους του ιδιωτικού σχολείου, όταν οι έξι 15χρονοι ανάμεσα τους και μια μαθήτρια, εξύβρισαν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον συνομήλικό τους. Όπως είπε το παιδί, οι συμμαθητές του τον έδεσαν με σχοινί, οι πληροφορίες λένε πως είπε ότι του το πέρασαν απο τον λαιμό και στη συνεχεια τον έδειραν.

    Για το επεισόδιο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι τέσσερις ανήλικοι που κατηγορούνται για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους. Σε βάρος των τεσσάρων 15χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία, ενω αναζητούνται άλλα δυο άτομα.

    Στον Σύλλογο Διδασκόντων του Αρσακείου οι εμπλεκόμενοι μαθητές
    Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο με αφορμή το άγριο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του ιδιωτικού σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

    Όπως αναφέρεται από τη διεύθυνση του Αρσακείου, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών.

     Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση:

    «Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    32 Σχόλια

    1. Νηπιαγωγείο πηγαίνει το μεγάλο μου παιδάκι και του έχω πει ότι δεν θα βαράς πρώτο κανένα παιδί όμως αν σε χτυπήσει κάποιο να κάνεις το ίδιο! Μας έχει φάει η Ευγένεια ! Ακούω μερικούς γονείς να λένε έχω πει στο γιο η κόρη μου πχ πότε να μη βαράει, δηλαδή θα γίνεται κάτι συστηματικά, θα μου βαράνε το παιδί μου και θα του λέω όχι παιδί μου μην ανταποδώσεις και εσύ πίσω! Θα καταλάβω ότι ασκούν σωματική και ψυχολογική βία στο παιδί μου και δεν θα γίνει χαμός;!!!

    2. Γονείς Προσοχή SOS SOS σε 2 ιδιωτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη πουστρευουν τα αγορια, ΟΙΠουστηδες έχουν αποκτήσει τον έλεγχο, στο ένα με πουστη καθηγητή Θεολογίας που πήγε σε εκδρομή εξωτερικού με τον γκόμενο του και τους έβλεπαν τα παιδιά να γλωσσοφιλιουνται

    3. Αφού αυτή η αντικοινωνική συμπεριφορά εμφανίζεται σ,ένα από τα περιώνυμα σχολικά ιδρύματα φανταστείται τι μπάχαλο υπάρχει στα δημόσια, όπου οι καθηγητές στη κυριολεξία τα έχουν μπήξει. Και μιλάμε για καθηγητές με διδακτορικά, αλλά με μισθούς πείνας. Η κ. Κεραμέως είναι μια ανίκανη υπουργός χωρίς σοβαρή εκπαιδευτική πυξίδα, αλλά ικανή να μπαινοβγαίνει στις Ευρ. Λέσχες. Γονείς γρηγορείτε.

    4. Οταν γραφω σχετικα με τους σημερινους…. ανηλικους Τσογλανους , κοβετε το σχολιο!!! Το πραγμα εχει ξεφυγει προ πολλου οσον αφορα τους σημερινους….ανηλικους, που ειναι μεσα σε ολα , ληστειες , βιασμους , ξυλοδαρμους και δεν συμαζευεται , αλλα κατα τα αλλα ειναι….ανηλικοι και ο εισαγγελεας διαταζει να αφεθουν ελευθεροι και αυτοι αφου δεν πεφτει τιμωρια , συνεχιζουν την παραβατικοτητα ακαθεκτοι!!! Αμεση αλλαγη νομων και τιμωριες στους ανικανους σημερινους γονεις της πλακας που δεν δινουν την καταλληλη αγωγη στα παλιοπαιδα που μεγαλωνουν!!! Θυμοσαστε τον μικρο Αλεξ στην Βεροια , που τον σκοτωσαν πεντε τσογλανια , και κοροιδευαν επι μηνες τις αρχες , διοτι τα χαιδευαν , αντι να τα σπασουν στο ξυλο να πουν που πηγαν το πτωμα του Αλεξ!!!! Εμειναν ατιμωρητα τα κοπροσκυλα και μεχρι σημερα καυμενη η μητερα του Αλεξ δεν ξερει που ειναι η σορος του γιου της , διοτι η πολιτεια δεν ηταν ικανη με τους σκατονομους που εχει να κανει πεντε τσογλανια να ομολογησουν!!! Απο τοτε περασαν καποια χρονια και οπως ολοι βλεπουν τα πραγματα χειροτερεψαν , οσον αφορα τους …..ανηλικους και βγαινουν στα καναλια καποιοι ξεμωραμενοι και ψευτοκλαινε αναρωτιομενοι τι φταιει!!!! Ε λοιπον φταιει το πολυ χαιδεμα και η ατιμωρησια και αδιαφοροι γονεις!!!

    5. Αυτό το παιδί έχει πατέρα παππούδες θείους η είναι μόνο του Ας αναλάβουν όλοι στην οικογένεια να μαραγκιασουν τους ρεμπεσκεδες

    6. Καλα εσείς πιστευτε ότι θα εχει καμια κύρωση το σχολείο;
      Παντου θαβονται τα γεγονοτα στο οναμα αυτού.

    7. Το σημαίνει ο εισαγγελέας διέταξε τη μη συμμόρφωση στο.αυτοφωρο; Ειπε δηλ να τους αφήσουν εξω; Βρε βάλτους ένα βράδυ στη στενή να τους γίνει μάθημα

    8. Με την πετονιά θα μπορούσαν να του έχουν κόψει τον λαιμό.
      Hellenic power, πολύ σωστά.

    9. Το κορίτσι είναι η νέα Μαργέτη. ΟΥΣΤ, ποια είναι η βαφτιστήρα;

    10. Πετονιά στον λαιμό; Απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αλλά θα πληρωθούν τα δικαστάκια του Δημοσίου από τους αλήτες που θέλουν να λέγονται γονείς και δεν θα γίνει τίποτε. Οι μισθωτοί πάντα έπαιρναν πίπες για μερικά πενηντάρικα και το ξέρουν αυτό καλά οι φλώροι με τις κληρονομιές και τις κλεψιές από τα Β.Π.. Του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως…

      1. Τι απόπειρα αυτοκτονίας σε 14 ετών παιδιά να τα κάνουν τι να τα βάλουν φυλακή;Τα πάντα έxουν σxέση με την οικογένεια.Αν ο γιός μου έκανε ποτέ κάτι τέτοιο θα είxε ως σπίτι τα παγκάκια.Τα αγαπάμε τα παιδιά μας αλλά και το πολύ ώπα – ώπα δεν κάνει καλό.

        1. Η λύση είναι απλή. Όπως παλιά, στην αστυνομία, κάτω στο υπόγειο και αναλαμβάνει δουλειά ο βούρδουλας. Βουρδουλα στο κωλοπαιδο και φυλάκιση και προστιμο στους γονεις. Και φυσικά να βγει και παραπέρα στα κανάλια και στις εφημερίδες. Να το δουν όλοι. Να δεις για ποτέ σταματάνε όλα. Και οποίος αντί τεθεί και αρχίσει τις μακακιες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ στο μπουντρούμι και αυτός. Αυτή είναι η λύση και μαχαίρι θα κοπούν όλα. Δυστυχώς όμως, δεν θέλουν μια κοινωνία ασφαλή, ηθική και σωστή, γί´αυτο δεν τους κάνουν οι παλιές μέθοδοι και εφευρεθήκαν όλες οι αηδίες περί ανθ δικαιωμάτων κλπ. Λες και ανθ δικαιώματα έχουν μόνο οι θύτες, όχι τα θύματα. Γιατί παλαιότερα δεν υπήρχαν αυτά και αλλά πολλά; Γιατί υπήρχαν αυστηροί και σωστοί νόμοι και πάνω απ´ολα τους τηρούσαν.

        2. Εκτός από παγκάκι (συμφωνώ μαζί σας), θέλουν και φυλακή 5 χρόνια. Τι θα πει είναι 15χρονα; Για την παλιανθρωπιά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας (γιατί πράγματι αυτό έκαναν, άλλο αν θα κουκουλωθεί από τα βρωμοεισαγγελάκια) τους κόβει μια χαρούλα το μυαλό να το κάνουν. Αν είχαν προκαλέσει ασφυξία, θα λέγατε τα ίδια; Απόπειρα ανθρωποκτονίας ήταν κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τύλιξαν τον λαιμό του θύματος με υλικό που δεν κόβεται με γυμνά χέρια αν περαστεί πολλές φορές. Αλήτες είναι και υποψήφιοι φονιάδες όταν ενηλικιωθούν.

    11. Το κατηχητικο τους πειραξε και το καταργησανε…!!

    12. ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΖΕΡ…

    13. Τα Αρσάκεια είναι ίσως τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Έχω τα παιδιά μου στα Αρσάκεια της Θεσσαλονίκης, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Έχουμε κάνει και δεχθεί επισκέψεις προς και από άλλα Αρσάκεια της χώρας (ενδοαρσακειακές εκδηλώσεις, συνέδρια, αγώνες), ουδέποτε υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Προφανώς τα συγκεκριμένα παιδιά πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, δεν μπορεί μεμονωμένες περιπτώσεις να αμαυρώνουν τη φήμη των σχολείων και της κοινότητας.

      1. Γόνος καλύτερα, όχι γονιός. Στον συμβολαιογράφο πήγατε με τους απογόνους σας ή ακόμα;

        1. Μακάρι να είχα να δώσω περιουσία στα παιδιά μου. Το μόνο που κατάφερα να τα δώσω είναι να σπουδάσουν σε ένα καλό σχολείο, έχοντας κάνει θυσίες από παντού αλλού. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συγκεκριμένη επιλογή.
          Αν δεις τι γίνεται στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου θα φρίξεις.

          1. είμασταν αρσάκειο θεσσαλονίκης και φύγαμε στον στον …

    14. Επειδή το νήμα της πετονιάς είναι πολύ επικίνδυνο, να πάνε μέσα τα κ@λόπαιδα και οι γονείς τους για απόπειρα δολοφονίας!

    15. οποιος ψαξει λιγο στο ιντερνετ θα διαπιστωσει, για τι ειδους σχολεια -τα αρσακεια- προκειται.

    16. …και στην βαπτιστηρα εγιναν τετοια εκτρωπα, αλλα ο διευθυντης το κουκουλωσε, διοτι οι γονεις των παιδιων εχουν βαρυ πορτοφολι

    17. Να στο πω διαφορετικά οκ έκανες εργασία με μαφιόζος Αφρική Έλληνα γιατί εδώ δεν κανόνισες να κατέβουν κρασιά κάτω κοίτα τη κάνουν στέλνουν δημοσιογράφους βρίσκουν φτωχούς μαύρους σε αμπελώνα κάνουν δήθεν ένα δημοσιγραφικο ρεπορτάζ καθημερινή, και από την άλλη εργαζοντε διαφορετικά αν εγώ δεν είχα βρει άκρες δεν θα μαθενατε τίποτε κλπ

      1. Τί πίνεις ρε Αλβανέ;Σταμάτα να γράφεις μακακίες

    18. 15χρονα καθοικια, καθάρματα, τέρατα. Ο,τι ΣΚΑΤΑ είναι ο πουστης κουστουματους πατέρας τους κ. η ΠΟΥΤΑΝΑ μάνα τους με το μανικιούρ κ. ρούχα brand name, τετοια αφοδευματα ειναι κ. τα παιδιά τους.
      ΒΆΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΆΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ Κ. ΟΚ.

    19. Θλιψη για την καταντια της Ελληνικης κοινωνιας! Νεοπλουτισμος και μποχα σ ολο το μεγαλειο!

    20. ΕΔΕ ΑΥΤΟΦΩΡΑ ΚΛΠ
      ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ

    21. EKEI ΔΕ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΟΙ ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΕΣ?
      ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ;

    22. Μετά τις φόλες του εβραίου κτηνίατρου,ο κόσμος άρχισε να τα χάνει,τρελαθήκανε τα πρόβατα

    Comments are closed.