ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – “ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ” – ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΜΕ; ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ;

Κοινοποίηση:
galazia1

Ο Γεραπετρίτης, αυτός που κάνει επικύψεις μπροστά στον Ερντογάν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στη θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας», που διδάσκεται από φέτος στα σχολεία της Τουρκίας. “Αυτό που περιλαμβάνεται σήμερα στα σχολικά εγχειρίδια είναι η «γαλάζια πατρίδα», η οποία δεν καταλαμβάνει το Αιγαίο. Δεν υπάρχει χάρτης ο οποίος να κατανέμει το Αιγαίο” είπε αρχικά και πρόσθεσε:

“Έχετε δίκιο να λέτε ότι δεν μπορούμε να γαλουχούμε τα παιδιά σε τέτοιου τύπου θεωρίες και ιδεολογήματα. Δημιουργούν μία μεγαλύτερη μισαλλοδοξία στα πράγματα”, επεσήμανε αλλά πρόσθεσε πως η «γαλάζια πατρίδα» δεν αποτυπώνεται στα σχολικά εγχειρίδια με χάρτη ο οποίος φέρει αξιώσεις. Είναι στην ηπειρωτική χώρα της Τουρκίας, δεν καταλαμβάνει το Αιγαίο, δεν καταλαμβάνει την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ξεκαθάρισε, «δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι από τη μία στιγμή στην άλλη οι θεμελιώδεις μαξιμαλιστικές τάσεις που έχει αναπτύξει επί δεκαετίες η Τουρκία θα εξαλειφθούν». «Ενόσω υφίστανται οι μαξιμαλιστικές αυτές θεωρίες, εμείς θα προσπαθήσουμε βήμα-βήμα να χτίσουμε ένα βήμα διαλόγου και διαβούλευσης. Για να μπορέσουμε να έχουμε μία καλύτερη κατανόηση στα θέματα, τα οποία είναι χαμηλότερης πολιτικής, αλλά τα οποία μπορούν να λυθούν. Να έχουμε έναν μηχανισμό αποσυμπίεσης των εντάσεων, έτσι ώστε να μην παράγουν κρίσεις και να έχουμε μία καλύτερη κατανόηση των θέσεων της άλλης πλευράς», συμπλήρωσε.

«Τα μεγάλα ζητήματα έχουν να κάνουν με τις οριοθετήσεις. Διότι αυτό το οποίο στην πραγματικότητα υπαγορεύει όλη αυτή η μαξιμαλιστική θεωρία της Τουρκίας, είναι μία και μόνο: Η ανάγκη να έχουμε μία οριστική λύση του μεγάλου υποκείμενου προβλήματος το οποίο έχουμε, το οποίο είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Εάν δεν λυθεί το ζήτημα αυτό, τότε πάντοτε θα έχουμε τα προβλήματα αυτά», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Χωρίς καμία υποχώρηση στην κυριαρχία μας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έχουμε καταφέρει να έχουμε διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, έτσι ώστε να περιορίζουμε τις κρίσεις, να πηγαίνουμε βήμα-βήμα σε αυτήν τη συνεννόηση», ανέφερε και σημείωσε: «Δεν θα κάνουμε άλματα, θα πηγαίνουμε όμως βήμα-βήμα, έτσι ώστε να μην έχουμε νέες πολεμικές κρίσεις. Και όταν έρθει η ώρα, εάν έρθει η ώρα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε και τα πολύ δυσκολότερα. Ξέρετε και εμείς δεν πρόκειται να αποστούμε από τις θέσεις μας. Και οι θέσεις μας είναι γνωστές, είναι καταγεγραμμένες και οφείλουν να γίνονται σεβαστές».

galazia

 Η αναφορά για τη «γαλάζια πατρίδα»

Στο νέο βιβλίο της Γεωγραφίας που θα διδάσκεται από φέτος στην 9η τάξη των τουρκικών σχολείων υπάρχει η εξής αναφορά σχετικά με τη «γαλάζια πατρίδα»: «Περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας που κηρύσσονται σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, όλοι οι υδάτινοι πόροι, όπως λίμνες, ποτάμια κ.λπ. ονομάζονται Γαλάζια Πατρίδα.

Η Τουρκία βρίσκεται στις χερσονήσους της Ανατολίας και της Θράκης, στην περιοχή όπου οι ήπειροι της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής τέμνονται η μία με την άλλη. Η Τουρκία συνορεύει με τη Μαύρη Θάλασσα στα βόρεια, τη Μεσόγειο Θάλασσα στα νότια και το Αιγαίο Πέλαγος στα δυτικά.

Η Θάλασσα του Μαρμαρά εντός των συνόρων της χώρας είναι εσωτερική θάλασσα. Η πραγματική έκταση της Τουρκίας είναι 780.043 τετρ. χλμ. Επιπλέον, η περιοχή θαλάσσιας κυριαρχίας της Τουρκίας, είναι τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας, ως τμήμα της πατρίδας στις θάλασσες εντός των ορίων του “εθνικού όρκου”» (σ.σ. τα όρια που έθεσε ως τα σύνορα της νέας Τουρκίας ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1919), είναι τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας.[…]

«Η Τουρκία θα πρέπει να προστατεύει και τα κυριαρχικά δικαιώματα στις θάλασσες που γειτνιάζουν με τα εδάφη της όπως τη μητέρα πατρίδα και θα πρέπει να αξιοποιεί τις θάλασσες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Να θυμησω την Συμφωνια του ΓΑΠ για τα σχολικα βιβλια της Τουρκιας, τα οποια θα γραφονται απο κοινου και κατοπιν συνεννοησης!

  2. ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΕΝΑ ΤΗ ΕΠΙΚΥΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΣΤΙΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΣΤΕ Η ΝΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ……

  3. Έτσι αρχίζουν την προπαγάνδα. Δεν θα περάσουν άμεσα πως τα νησιά του Αιγαίου και όλη η Β. Ελλάδα ανήκει στους Τούρκους σε μια σχολική χρονιά. Θα γίνει αργά-αργά και σε βάθος μιας δεκαετίας θα έχουν αρκετά εκατομμύρια φανατικών νέων όταν η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 9 εκατομμύρια από τα οποία τα 4 θα είναι αλλοδαποί, λαθρό είτε νόμιμοι…τότε θα στείλουν ένα εκατομμύριο στρατού, θα δώσουν και όπλα εντός Ελλάδας σε 300.000 λαθρομεταναστών από το Πακιστάν και η Ελλάδα θα πέσει σε 24 ώρες και δεν θα μείνει αβίαστη γυναίκα ή παιδί ούτε βέβαια δείγμα από άνδρες…αλλά αυτό επέλεξαν οι νεοέλληνες, να τρώνε έτοιμα λεφτά δανεικά από τα παιδιά του γείτονα αφού οι ίδιοι προτιμούν να μείνουν άτεκνοι και κρατικοδίαιτοι και ταυτόχρονα να βρίζουν και το κράτος το οποίο ξεζουμίζουν….

  4. Όχι ρε γεραπετρίτη, μην χρησιμοποιείς τόσο σκληρή γλώσσα. Είπαμε, να απαντήσεις στους τούρκους, όχι να τους τσακίσεις, κρίμα είναι. Μην είναι τόσο σκληρός.

  5. Θα μας σωσει ο Ελληνικος Στρατος που κανεις ασκησεις με τους Σκοπιανους , το ΝΑΤΟ κ τους Ουκροναζι . Ζητω οι ΗΠΑ εεεε συγνωμη το Μπουρδελισταν εννοουσα .

  6. Ο Γεραπετριτης πρέπει να ελέγχει αν είναι ηλιθιος ή προδότης…
    Ο χάρτης της Mavi vatan καλύπτει ΟΛΕΣ τις θάλασσες (Αιγαίο, ευξεινο πόντο και ανατολική μεσογειο)….

Leave a Response