Τσίμπημα από καφέ αράχνη φαίνεται ότι ήταν η μοιραία αιτία, που οδήγησε στο θάνατο του 48άχρονου στον Πύργο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατρών.
«Από τις περιγραφές θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης. Βεβαίως δεν υπάρχει αντίδοτο και γενικά είναι αρκετά ραγδαία η εξέλιξή του», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη η διευθύντρια της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Αγγελική Σαραντοπούλου.
«Ενώ από την αρχή δε φαίνεται ότι είναι κάτι σοβαρό, δεν το αντιλαμβάνεται ο ασθενής όταν τους τσιμπάει, σε 72 ώρες έχει μια ραγδαία επιδείνωση», συμπλήρωσε. Τόνισε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι από το θάνατο του 48άχρονου, ο οποίος δέχθηκε το θανατηφόρο τσίμπημα ενώ βρισκόταν στο νομό Ηλείας για διακοπές.
«Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, ο ασθενής μας κατέληξε, δεν τα κατάφερε. Ήταν κάτι που από την αρχή ήταν γνωστό. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καλή κατάληξη. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ», είχε πει νωρίτερα.
Καφέ Αράχνη – Ερημίτης
Αν δεχτούμε ότι πράγματι ο άτυχος άντρας τσιμπήθηκε (για την ακρίβεια »δαγκώθηκε») από την καφέ – αράχνη ερημίτη, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε κάποια πράγματα γι’ αυτήν. Πώς μπορούμε να τις ξεχωρίζουμε και τι πρέπει προσέχουμε;
Σύμφωνα με άρθρο της Αντωνίας Χαιρετάκη, μοριακής βιολόγου – γενετίστριας, η καφέ αράχνη ερημίτης δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή. Φέρει μεν μια σκούρα κηλίδα στο κεφάλι, σε σχήμα βιολιού, αλλά κατά τα άλλα δύσκολα ξεχωρίζει από τις κοινές, μη δηλητηριώδεις, καφέ αράχνες.
Αν όμως υπάρχει υποψία ότι κάποιος έχει δαγκωθεί από καφέ αράχνη ερημίτη, θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε μια αίθουσα επειγόντων περιστατικών στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθεί εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια. Η έγκαιρη θεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως για μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, οι οποίοι βιώνουν πιο έντονα συμπτώματα.
Οι αράχνες αυτές δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικές και δεν πρόκειται να δαγκώσουν κάποιον, παρά μόνο εάν παγιδευτούν στο δέρμα του – π.χ. σε ένα φορεμένο ρούχο ή μέσα σε παπούτσια.
Τα συμπτώματα είναι τα εξής:
Έντονο τσούξιμο στην περιοχή του τσιμπήματος.
Εφίδρωση.
Γενικότερη αδιαθεσία.
Δημιουργία εξανθημάτων.
Περίπου, 12 με 36 ώρες μετά το τσίμπημα θα σχηματιστεί ένα χαρακτηριστικό πρότυπο αποχρωματισμού στην περιοχή. Η περιοχή του τσιμπήματος θα αποκτήσει ένα βαθύ μωβ ή μπλε χρώμα και γύρω από αυτήν θα σχηματιστεί ένα υπόλευκο δαχτυλίδι, το οποίο συνήθως περιβάλλεται από μια εκτεταμένη κόκκινη περιοχή. Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις η πληγή που έχει προκληθεί από το τσίμπημα μπορεί να επιμείνει και να παραμείνει ανοικτή για αρκετές εβδομάδες.
Άμεση μεταφορά στα επείγοντα
Εάν κάποιος θεωρεί πιθανό να έχει τσιμπηθεί από μια καφέ αράχνη ερημίτη, συνίσταται να επικοινωνήσει αμέσως με κάποιον ιατρό και να μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο. Η μοριακή βιολόγος συστήνει αν κάποιος τσιμπηθεί, εκτός του ότι πρέπει να πάει αμέσως στο νοσοκομείο, είναι καλό αν μπορεί να παγιδεύσει την αράχνη σε ένα βάζο, και να την πάει στο γιατρό, ώστε να ταυ ταυτοποιηθεί το είδος της και να επιβεβαιωθεί το δυνατόν συντομότερο η διάγνωση.
Δεν υπάρχει αντίδοτο
Η ίδια λέει ότι δεν υπάρχει κανένα συνιστώμενο αντίδοτο για το δηλητήριο της συγκεκριμένης αράχνης – κάτι που συμφωνεί με τις μαρτυρίες των γιατρών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής ανακάμπτει μόνος του και συνίσταται απλά ξεκούραση, εναπόθεση πάγου και ανύψωση της περιοχής του τσιμπήματος.
Σπάνιες αλλά επικίνδυνες οι επιπλοκές
Η αρθρογράφος – βιολόγος υποστηρίζει ότι το τσίμπημα από καφέ αράχνη – ερημίτη συνήθως δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του ατόμου και θεραπεύεται μόνο του, χωρίς την παρουσία επιπλοκών.
Φυσικά η ίδια δεν είναι γιατρός, άρα η εκτίμησή της δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ιατρικές συμβουλές. Εξάλλου το πρώτο που συστήνει είναι να πάμε στο νοσοκομείο.
Οι επιπλοκές είναι μεν σπάνιες, αλλά είναι εξαιρετικά σοβαρές, και περιλαμβάνουν:
διαταραχές στην πήξη του αίματος, νεφρική ανεπάρκεια, κώμα ή ακόμα και θάνατο.
Οι καθηγητές πανεπιστημίου της Ελλάδας από ένα χρεοκοπημένο και μέσα στη διαφθορά κράτους φτωχού πιο πολύ από Βουλγαρία που δε χρωστάει και Αλβανία λένε ότι πλέον υπάρχει θανατηφόρο είδος αράχνης στην Ελλάδα. Μόνο που για να το πουν πρέπει να υπάρχει η απόδειξη ότι είναι νέο είδος. Καταζητείται η αράχνη
Το επιτελικό κράτος της Κουλας θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες του πως πέθανε ένας άνθρωπος από τσίμπημα μιας αράχνης που δεν υπαρχει στην Ευρώπη αλλα στην Νότια και Κεντρική Αμερική, όντως ο άτυχος αυτός άνθρωπος πέθανε από την αράχνη? Αν ναι πως βρέθηκαν αυτές οι αράχνες στην χώρα μας?
ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ Η ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΩΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, Ο ΑΛΛΟΣ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΤΖΑΜ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ
Γιατροί δολοφόνοι, όχι αράχνες δολοφόνοι, που το παίζουν θεοί.
Πιθανών να ήταν και αλλεργικός. Αλλά πλέον με τις μετακινήσεις πληθυσμών και προϊόντων να έχουν έρθει δηλητηριώδες αράχνες που δεν υπήρχαν στον ελλαδικό χώρο….
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ!!!ΧΩΡΙΣ ΦΑΚΕΛΟ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
Οι καλοι γιατροι εφυγαν και οι περισσοτεροι γιατροι σημερα στην ελλαδα ειναι με πτυχια βουλγαριας ρουμανιας που αγοραζαν τα μαθηματα με 20ευρω και δεν υπερβαλω τα ξερω απο πρωτο χερι, πολλοι δεν ηταν καν παρων στα μαθηματα εξ ελλαδος γινονταν ολα ειναι γνωστα ολα αυτα. Οσο υπηρχε το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν μπορουσαν να αναγνωρισουν πτυχιο ουτε στον αιωνα τον άπαντα μολις μπηκε βουλγαρια ρουμανια στην ευρωπαικη ενωση αυτοματα εγιναν γιατροι. Παει χαμενος πολυ κοσμος χωρις να ξερει….
ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ….
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΨΑΞΕΙ/ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΗ ΗΛΕΙΑ……. ΟΥΔΕΙΣ.
τον τσίμπησε Pfizer πολλές φορές
Πραγματα που δεν ξεραμε η δεν γνωριζαμε για τον συγκεκριμενο αυτου ειδος η τυπου Αραχνης: δεν ξερεις Εντελει απο που να προφυλακτεις, την ωρα που βρισκετα σε εξαρση ακομα εδω και χρονια οι θανατοι στη χωρα μας απο τσιμπηματα κουνουπιων του δυτικου νειλου : ο κρατικος μηχανισμος και οι κρατικοι φορεις θα επρεπε να ειναι σε εγρηγορση καθως και επιστημονες και να υπαρξει αμεσα ενα αντιδοτο οσον αφορα την ιατρικη περιθαλψη ενος ασθενους καθως τα νοσοκομεια και την δημοσια υγεια την εχουνε κανει σαν τα μουτρα τους, οι κυβερνουντες :
Δεν υπαρχει αυτοψια ουτε εξεταση που αποδεικνυει τα περι αραχνης. Ολα μπουρδες ενοχοποιουνε τις αραχνουλες για να καλυψουν αλλα τσιμπηματακια που εγινα 3 και 4 και 5 φορες και ειναι αποδεδειγμενα πολυ πιο επικινδυνα αλλα εκει κανουν μοκο, ετσι τους λενε τα αφεντικα
Στα Ελληνικά Νοσοκομεία οι γιατροί με επάρκεια γνώσεων είναι λιγοστοί, τα έχουν κατακλύσει απόφοιτοι Βαλκάνιων πανεπιστημίων που τους έχουν χαρίσει(???) πτυχία Ιατρικης και στη συνέχεια ΔΕΝ υπάρχει μηχανισμός να σταματήσει όλο αυτό το συρφετό των ‘ασχετων και επικίνδυνων για την Δημόσια υγεία κανακάρηδων που οι γονείς τους επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της μηδαμινής προσπάθειας και του εύκολου κέρδους. Επί 30 χρόνια συνέβαινε αυτό και μόλις έφυγαν από τα νοσοκομεία άξιοι κλινικοί γιατροί ήρθε το χάος… Αυτά που λένε για τον ασθενή που κατέληξε από τσίμπημα αράχνης στερούνται στοιχειώδους επιστημονικού επιπέδου. Ιατρική σε επίπεδο κυραΚατίνας…
Αγάπη σημέρα υπάρχει υπέρ ultra super extra hyper εξειδίκευση. Ο καθένας ασχολείται με ένα πολύ ειδικό θέμα. Βλέπουν μόνο το δέντρο. Το δάσος κάηκε. Μόνο με δέντρο ασχολούνται.
Κάποιοι θεωρούσαν την ταραντούλα ως την πιο επικίνδυνη αράχνη, όμως η ταραντούλα δεν προκαλεί θάνατο στον άνθρωπο, μόνο έντονο πόνο. Η μαύρη χήρα και αυτή η καφέ είναι πιο επικίνδυνες.