“ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΝΤΟΚ”! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – “ΣΠΑΕΙ” ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ Η ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Κοινοποίηση:
HELLAS1BALDOCK

Οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας αποθεώθηκαν από τον βρετανικό και διεθνή Τύπο, όχι μόνο για την επική νίκη με 2-1 μέσα στο Λονδίνο επί της φιναλίστ του Euro Αγγλίας, αλλά και για το «διπλό» στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Με τη φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ «υψωμένη οι Ελληνες παίκτες πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη της χώρας τους απέναντι στην Αγγλία αποτίοντας φόρο τιμής στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ, γράφει η εφημερίδα Guardian.

«Η Ελλάδα τα έδωσε όλα για τον Μπάλντοκ στη νίκη επί της Αγγλίας», γράφει χαρακτηριστικά το BBC Sports.

«Αγγλία 1-2 Ελλάδα: Το διπλό του Βαγγέλη Παυλίδη ζαλίζει το Γουέμπλεϊ και χαλάει τις ελπίδες του Λι Κάρσλεϊ να γίνει προπονητής», σημειώνει το Sky Sports.

«Για το Γιώργο» – η Ελλάδα αφιερώνει τη νίκη της επί της Αγγλίας στον Τζορτζ Μπάλντοκ, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σχολιάζοντας: «Η ελληνική τραγωδία της Αγγλίας: Η Αγγλία ήταν ένα άμορφο χάος κατά τη διάρκεια της ήττας της από την Ελλάδα με 2-1 ».

Καθήλωσε ο Μπακασέτας

Ο αρχηγός της Εθνικής πριν από την έναρξη του παιχνιδιού κόντρα στην Αγγλία μίλησε στους συμπαίκτες του τονίζοντας την σημασία που έχει η αναμέτρηση υπογραμμίζοντας ότι όλοι θα παίξουν για τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σε ένα παιχνίδι που διεξάχθηκε στη σκιά της τραγικής είδησης του θανάτου του 31χρονου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, οι διεθνείς καταθέτοντας ψυχή στον ναό του ποδοσφαίρου υπέταξαν την Αγγλία επικρατώντας της με 2-1 κάνοντας χαρούμενο από ψηλά τον άτυχο ποδοσφαιριστή.

 Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» Τάσος Μπακασέτας, φρόντισε να τονίσει σε άπαντες την σημασία που έχει το παιχνίδι με μια ανατριχιαστική ομιλία. Στα λόγια που είπε ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού στους συμπαίκτες του, υπογράμμισε πως ο Μπάλντοκ έδινε τα πάντα για το εθνόσημο διακινδυνεύοντας την υγεία του και έπρεπε να παίξουν προς τιμήν του.

Το βαρύ κλίμα ανάμεσα στους παίκτες της Εθνικής παρέμεινε και μετά την επική νίκη απέναντι στην Αγγλία. Η πρώτη νίκη στην ιστορία απέναντι στην Εθνική Αγγλίας αφιερώθηκε στην μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι πανηγυρισμοί στο τέλος είχαν γέλια αλλά και δάκρυα.

Αποστολή: Πέτρος Μαυρογιαννίδης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response