ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΖΟΦ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ – ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

    Κοινοποίηση:
    6221fbd448fbef435065be8e

    Ο ρωσικός στρατός λέει ότι έχει δημιουργήσει διαδρόμους εκκένωσης για πολίτες σε κάθε περικυκλωμένη πόλη. Υπάρχουν όμως σαφείς ενδείξεις ότι η ουκρανική πλευρά δεν θα τους το επιτρέψει. Ακόμα χειρότερα, όσοι προσπαθούν να φύγουν δολοφονούνται.

    Σε κάθε πόλεμο υπάρχει αλήθεια και ψέματα, και σπάνια είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τα δύο. Ειδικά αν το δοκιμάσεις από απόσταση. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρετε ορισμένα πράγματα, ακόμα κι αν η επιβεβαίωση είναι ίσως ακόμα λίγο ασαφής.

    Από την πόλη της Μαριούπολης, πιο συγκεκριμένα, από τις εξόδους από την πόλη κυκλοφορούν αρκετά βίντεο στο Διαδίκτυο. Το πρώτο από αυτά το είδα πριν λίγες μέρες. Προέρχεται από μια κάμερα εγκατεστημένη στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου. Εδώ στη Γερμανία αυτό έρχεται σιγά σιγά στη μόδα, αλλά στην Ανατολική Ευρώπη είναι πολύ συνηθισμένο για να έχεις ένα ασφαλές αρχείο σε περίπτωση ατυχήματος.

    Καμία γενοκτονία στο Ντονμπάς; Ας θυμηθούμε την Οδησσό 2014…
    Βλέπετε μόνο τι συμβαίνει μπροστά από το όχημα. Το όχημα βρίσκεται πίσω από ένα άλλο, οι λόγοι για τους οποίους και τα δύο οχήματα είναι ακίνητα δεν είναι ξεκάθαροι στην αρχή. Μέχρι που μια ομάδα ενόπλων πλησίασε το προπορευόμενο όχημα και έβγαλε και τους δύο επιβαίνοντες. Ο οδηγός αναγκάζεται να γονατίσει. Μετά τον πυροβολούν. Εκείνη τη στιγμή πατάει το γκάζι ο οδηγός του οχήματος στο οποίο είναι τοποθετημένη η κάμερα. Ένας από τους ένοπλους πρέπει να πηδήξει στην άκρη και ακόμα ακούγονται πυροβολισμοί στο αυτοκίνητο.

    Οι ένοπλοι είναι ουκρανικά στρατεύματα. Οι στολές είναι λίγο πιο ελαφριές από τις ρωσικές, τα σακάκια είναι πιο λεπτά και ο γενικός εξοπλισμός είναι άθλιος. Οι πληροφορίες που παρέχονται με το βίντεο ονομάζουν τη Μαριούπολη ως τοποθεσία της ηχογράφησης.

    Fighters from the Azov volunteer battalion shout slogans during the march marking the 72nd anniversary of the Ukrainian Insurgent Army in Kiev, Ukraine, Tuesday, Oct. 14, 2014. The Ukrainian Insurgent Army initially collaborated with the Nazis, believing Hitler would grant Ukraine independence, but then went on to fight both Nazi forces and the Red Army. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)

    A fighter of the Azov Battalion holds his position in the town of Shyrokyne, eastern Ukraine, Sunday, March 22, 2015.  Government and Russian-backed separatist forces face off against one another across an unseen line cutting through the town in daily gun and artillery battles. The truce announced in mid-February never made it here. (AP Photo/Mstyslav Chernov)

    asow AZOF azov stratos-1 Καταγραφή

    Όπως είπα, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει διάκριση μεταξύ εξαπάτησης και αλήθειας, και σε κάθε πόλεμο κάθε ένα από τα μέρη έχει συμφέρον να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και να βάψει το άλλο μέρος με όσο το δυνατόν πιο ζοφερό χρώμα. Οπότε ό,τι άλλο είναι γνωστό γίνεται σχετικό. Για παράδειγμα, οι ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι σε πολλές περικυκλωμένες πόλεις όπως το Χάρκοβο, η Μαριούπολη και το Κίεβο, έχουν δημιουργηθεί διάδρομοι διαφυγής για τον άμαχο πληθυσμό σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, αλλά η ουκρανική πλευρά, ειδικά τα ιδεολογικά τάγματα , μην επιτρέψετε τη διαφυγή.

    Αυτό μπορεί ακόμα να είναι μόνο ένας ισχυρισμός. Αλλά: Είναι γνωστό από τη Μαριούπολη ότι το τάγμα Azov έχει εγκατασταθεί εκεί – από το 2014. Το Azov είναι αυτό το στράτευμα με τον Wolfsangel στη σημαία. Με τα χρόνια υπήρξαν πολλές αναφορές για τη συμπεριφορά αυτής της μονάδας. αναφορές για δολοφονίες και βασανιστήρια και εκτελέσεις κρατουμένων· υπεραρκετά από αυτούς για να μην μπορώ να τους απορρίψω άλλο.

    Πριν από χρόνια, κάποτε μετέφρασα μια συνέντευξη με έναν νεαρό άνδρα που ήταν στην πολιτοφυλακή του Ντόνετσκ. Πριν από αυτό, στις 9 Μαΐου 2014, ήταν ένας από τους streamers που τεκμηριώνουν την εισβολή της Εθνικής Φρουράς στην πόλη. Λίγες μέρες αργότερα, κάτοικοι του Αζόφ απήγαγαν τον τότε 16χρονο, τον βασάνισαν και δημοσίευσαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο έδειχναν το πρησμένο πρόσωπό του και τον ανάγκασαν να πει τον χαιρετισμό τους «Χαίρε στην Ουκρανία, χαίρε στους ήρωες». Όταν αφέθηκε ελεύθερος, κατέφυγε στο Ντόνετσκ το συντομότερο δυνατό.
    Αναφορές από το ουκρανικό «εσωτερικό μέτωπο»: Το φασιστικό τάγμα Azov εκπαιδεύει πολίτες
    Το Αζόφ είναι ένα κεντρικό μέρος της δυστυχίας της Ουκρανίας, και αυτό που αναφέρεται κάπως πιο ειλικρινά, τουλάχιστον περιστασιακά, ακόμη και στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Όχι για τα πεπραγμένα τους, αλλά τουλάχιστον για την ιδεολογία τους, που κουβαλούν μπροστά τους τόσο ξεκάθαρα με βέργες λύκων και μαύρους ήλιους. Οι άνθρωποι δεν τους αρέσει να αναφέρουν πόσο μοιάζουν με τα πρότυπά τους. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να δωρίσετε ξανά σε αυτό το σωρό από τη Γερμανία…

    Υπάρχουν λοιπόν μονάδες στην περιοχή που είναι αρκετά ικανές για μια τέτοια προσέγγιση. Αυτό κάνει το βίντεο πολύ πιο πιθανό. Τώρα υπάρχει ένα άλλο τέτοιο βίντεο που είναι μεγαλύτερο και παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Και αυτή τη φορά η αφετηρία είναι ένα αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο. Σύμφωνα με τις φωνές, στο αυτοκίνητο αυτό είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Αυτά είναι πλάνα από κάμερα κινητού τηλεφώνου. Ο οδηγός βγαίνει επειδή άλλα οχήματα είναι σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου με τις πόρτες ανοιχτές. Και κινηματογραφεί αυτό που βλέπει.

    Κανείς δεν κάθεται στο πρώτο αυτοκίνητο, αλλά μπροστά από το αυτοκίνητο υπάρχει ένας άντρας ξαπλωμένος στο δρόμο μέσα στο χιόνι. Το τέλος της ταινίας σκύβει, αγγίζει τον άντρα και του μιλάει. Ο άντρας είναι νεκρός, αίμα έσταξε από το κεφάλι του στο χιόνι. Στο διπλανό αυτοκίνητο, δύο γυναίκες είναι σωριασμένες πίσω και ένας άνδρας μπροστά, και οι τρεις επίσης νεκροί, προφανώς πυροβολημένοι. Το τέλος της ταινίας λέει ότι θέλει να καλέσει ένα ασθενοφόρο και δάχτυλο μια τσάντα που είναι πιθανώς το κιτ πρώτων βοηθειών του. Η γυναίκα του διαφωνεί ότι δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια. Επιστρέφει στο πρώτο βαγόνι, το προσπερνά και βρίσκει δύο ακόμη πτώματα, μπρούμυτα, στην άκρη του δρόμου.
    Ο Ουκρανός γράφει ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ Μπορέλ: “Είσαι υποκριτής, Ζοζέπ”
    Ενώ ακόμα ψάχνει τρόπους να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, στο βάθος ακούγονται πυροβολισμοί. Φωνάζει τη γυναίκα: “Στο αυτοκίνητο, γρήγορα!” Βλέπεις το τρέξιμο, το κινητό πετάγεται κάπου στο αυτοκίνητο, φεύγει, οι πυροβολισμοί είναι πλέον πολύ κοντά, η γυναίκα ουρλιάζει. Το σχόλιο σε αυτό το βίντεο αναφέρει ότι η γυναίκα πέθανε, ο άνδρας τραυματίστηκε και τώρα κρύβεται κοντά στο Μπερντιάνσκ, μια άλλη πόλη στην Αζοφική Θάλασσα, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά.

    Τα πλάνα (προειδοποιητικές – ανησυχητικές εικόνες) δείχνουν ένα χιονισμένο τοπίο, αλλά δεν κάνει πολύ κρύο. Αυτό ταιριάζει με το δελτίο καιρού από τη Μαριούπολη, το οποίο αναφέρει θερμοκρασίες γύρω από το παγετό και προειδοποιεί για μαύρο πάγο. Δεν υπάρχει λοιπόν καταφανής αντίφαση σε αυτές τις παράπλευρες πληροφορίες. Η συμπεριφορά των δύο ανθρώπων φαίνεται επίσης ρεαλιστική. δεν ξεχωρίζουν, ο άντρας αναπνέει γρήγορα, μαλώνουν λίγο και ακόμη και ο τρόμος στην κλήση «στο αυτοκίνητο, γρήγορα» ακούγεται αληθινός. Το αίμα που έσταξε πάνω στο χιόνι φαίνεται να έχει λιώσει μέσα του, όπως είναι αναμενόμενο με ζεστά υγρά.

    Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα ήταν αρκετό για να διασφαλίσει την αξιοπιστία αυτών των ηχογραφήσεων. Υπάρχουν ηθοποιοί. Υπάρχει μακιγιάζ και αίμα από ταινία. Και φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον που θα μπορούσε να δώσει κίνητρο σε μια παραγωγή.

    Ντροπή της Γερμανίας ή γιατί ένας Ουκρανός οπαδός της Μπαντέρα είναι επικεφαλής σε αυτή τη χώρα
    Εκτός όμως από τα δύο βίντεο και τις δηλώσεις των Ρώσων στρατιωτικών, έχω μια άλλη πηγή, μια συνομιλία πριν από λίγες μέρες με έναν άνδρα του οποίου η οικογένεια βρίσκεται στη Μαριούπολη. Είπε επίσης ότι θα ήταν δύσκολο να τους βγάλει, γιατί ο Αζόφ θα σκότωνε όποιον προσπαθούσε. Του είπε η γυναίκα του τηλεφωνικά.

    Αυτό και πάλι δεν θα ήταν αρκετό για να το αποδείξει στο δικαστήριο. Αρκεί όμως να πούμε: αυτές οι ηχογραφήσεις είναι, με μεγάλη πιθανότητα, γνήσιες. Δείχνουν τι συμβαίνει στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των ίδιων των Ουκρανών που ήθελαν να φύγουν μόνο από μία πόλη.

    Οι άνθρωποι που κάθονται στα υπόγεια μιας πόλης που δεν μπορούν να φύγουν από όπου ελέγχει το Αζόφ, ελπίζοντας ότι οι μάχες θα περάσουν σύντομα, δεν θα αισθάνονται κατειλημμένοι όταν ο ρωσικός στρατός τερματίσει την κυριαρχία του Αζόφ, αλλά θα απελευθερωθεί. Και μετά από αυτό, υπάρχει η ευκαιρία να παρουσιαστούν σε όσους αμφισβητούν αυτές τις φρικαλεότητες με μαρτυρίες που απομακρύνουν αυτές τις αμφιβολίες.

    Αλλά θα ήταν καλύτερο από οποιαδήποτε μορφή να συμβιβαστείτε με αυτό στη συνέχεια εάν τέτοιου είδους φρίκη δεν είχαν ξαναβρεί τον δρόμο τους στην Ευρώπη. Αν τα τοπικά ΜΜΕ δεν είχαν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να κρύψουν αυτήν την αλήθεια για χρόνια (και τώρα ακόμη περισσότερο) και αν οι Γερμανοί πολιτικοί δεν είχαν κάνει πράξη το «Ποτέ ξανά» τόνισαν με μεγάλη χαρά, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ουκρανίας. . Θα ήταν πάντα δυνατό γι’ αυτήν. Δεν το ήθελε. Η χώρα μας ευθύνεται και για τους νεκρούς που άφησε πίσω της η Αζόφ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Ξέρουμε τι σιχάματα είναι οι νεοναζιστές του ζελένσκι βλαδίμηρε τσάκισε τους ούτε ένας όρθιος

    Comments are closed.