ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΓΙΑΚΟ! ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΟΣΑ ΜΜΕ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    Κοινοποίηση:
    γδ

    Σαφείς αιχμές με αφορμή την πολιτική συγκυρία και τον τρόπο που δημοσιοποιούνται σοβαρά θέματα με έντονες επικρίσεις για τη Δικαιοσύνη, από μέσα ενημέρωσης που ασκούν, κατά τη γνώμη του πιέσεις και υποδείξεις στη δικαιοσύνη, τοποθετήθηκε στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

    Στην υπόθεση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο πρώτος τη τάξει εισαγγελικός λειτουργός της χώρας ανέφερε πως οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβησαν οι αρχές του Βελγίου ήταν αστραπιαίες, επεσήμανε όμως τα όσα έχουν γραφτεί στον βελγικό και διεθνή τύπο, ότι η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αλλά ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 και διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα και μεθοδικότητα.

    «Είναι βέβαιο ότι αν μελετήσουμε σωστά και ψύχραιμα αυτά τα γεγονότα, ασφαλώς και θα αντλήσουμε πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο και τη μέθοδο των ξένων δικαστικών αρχών», επεσήμανε ο κ.Ντογιάκος και συνέχισε λέγοντας: «και δεν μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω τις δηλώσεις του Βέλγου Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, μιας χώρας που δεν κατηγορείται για δημοκρατικό έλλειμα. Τι δήλωσε; «Χωρίς τις υποκλοπές δεν αντιμετωπίζεται το έγκλημα». Επομένως κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της χώρας μας με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με μία εύκολη σύγκριση των ελληνικών δικαστικών αρχών με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου υπό διαφορετικά δικονομικά συστήματα είναι τουλάχιστον άδικη. Κάθε χώρα κινείται με το δικό της δικαστικό σύστημα και με τους δικούς της μηχανισμούς».

    Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την κριτική που δέχονται οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους, όπως είπε «σε κάθε ευκαιρία και με ευκολία συκοφαντούν και κατακρεουργούν» τη Δικαιοσύνη, λέγοντας πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές. Παράλληλα άφησε αιχμές και για το οικονομικό υπόβαθρο εκδοτών, που όπως είπε κάποιοι το κρατούν ως «επτασφράγιστο μυστικό». Ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Δεν είναι δυνατόν μια μερίδα του Τύπου εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της.

    Δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών. Κρατούν για τον εαυτό τους και μόνο ως επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο με βάση το οποίο έγιναν εκδότες. Στην πράξη υποβαθμίζουν την ιδιότητά τους αυτή και την ευτελίζουν υπογράφοντας ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα με χυδαίο περιεχόμενο και λεξιλόγιο.

    Ίσως όμως ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

    Δεν είναι δυνατόν να χλευάζουν και να απαξιώνουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συγκρίνοντας αυτούς με δικαστές και εισαγγελείς χωρών του εξωτερικού με διαφορετικά δικονομικά συστήματα έναντι των οποίων, κατά τη γνώμη τους, υπολείπονται κατά πολύ των ξένων.

    Για να έχουν όμως αυτό το ηθικό δικαίωμα πρέπει προηγουμένως να μεταβούν οι ίδιοι στις χώρες που φαντάζονται ότι λειτουργούν τέλεια δικαστικά συστήματα για να δοκιμάσουν εκεί τις δυνάμεις τους και να συγκριθούν και εκείνοι με τους εκεί συναδέλφους τους. Μετά ας έρθουν να μας πουν τα αποτελέσματα.

    Ασφαλώς σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού οι αρμόδιες αρχές δεν θα τους επέτρεπαν να υβρίζουν και να συκοφαντούν ούτε να δίνουν οδηγίες και να πιέζουν μέσω των εντύπων που διευθύνουν τους αρμόδιους δικαστές για τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών πράξεων και έκδοση αρεστών σε αυτούς αποφάσεων. Ούτε και να τους επισκέπτονται στα γραφεία τους και να τους πιέζουν και να τους απειλούν. Σίγουρα θα επέστρεφαν με το ίδιο εισιτήριο εκεί όπου ξεκίνησαν, γιατί μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον άρρωστο μπορούν να επιβιώσουν.

    Όποιος μέσα στο περιβάλλον αυτό αναγνωρίσει τον εαυτό του, ας μας πει τις απόψεις του, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα συμπεριφερθεί δυναμικά και κυρίως δημοκρατικά με κάποιο λιβελλογράφημα σε βάρος όποιου δεν συμφωνεί μαζί του.

    Αλλά πέραν των προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ Τύπου και Δικαιοσύνης δεν πρέπει να παραθεωρείται ότι σημαντικές διαφορές αντίληψης και νοοτροπίας υπάρχουν μεταξύ Δικαιοσύνης και Πολιτικής, οι οποίες καταλήγουν σε θεσμικές συγκρούσεις μεταξύ τους και ενίοτε επιφέρουν αδικαιολόγητες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων και των στελεχών τους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι ο δρόμος όπου είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί η Δικαιοσύνη είναι μονοσήμαντος με οδηγό πάντοτε τις διατάξεις που η Βουλή των Ελλήνων θεσπίζει και απαιτεί να εφαρμοστούν, δηλαδή τα ίδια τα πολιτικά κόμματα.».

    Όπως είναι κατανοητό, ο κ. Ντογιάκος απειλεί με διώξεις και ενδεχομένως λουκέτο όσους εκδότες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ κάνουν το λάθος να ασκούν κριτική στη Δικαιοσύνη. Μιλάει για κάποιον νόμο περί Τύπου αλλά αγνοεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    43 Σχόλια

    1. Άλλος ένας αληταράς, εκβιαστής και τοποθετημένος της νέας τάξης. Φτου σου κ@λόπαιδο. Αν τα πάρει στο κρανίο ο Έλλην θα γ@μηθείτε ασάλιωτα όλοι σας.

    2. Ακόμη να βάλεις το πιστόλι στον κρόταφο ξευτιλισμένε;

    3. Εισαγγελέας Αρείου πάγου διόρισαν αυτό το
      @ΡΧΙΔΙ Τι περιμένεις μετά από την δικαιοσύνη
      Που έγινε έρμαιο της κάθε κυβέρνησης;;;;;;;

      1. Σε 6 μήνες βγαίνει στη σύνταξη. Τι λες τώρα;

    4. Ουστ ρε κοπρόκυλο, κρεμάλα θέλετε όλοι σας, δικαστικοί-πολιτικοί, τα χάλια της χώρας οφείλονται στην πουλεμένη και αναπρόκοπη δικαιοσύνη.

    5. Ντογιάκο. είσαι κωμωδία, για πολλά γέλια. Πας να εξισώσεις τον εαυτό σου με τον Βέλγο Εισαγγελέα; τι οίηση είναι αυτή; Ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του, δεν είσαι ικανός να δέσεις. Είσαι μια μαριονέτα, που σε κινούν τα επιδέξια χέρια των ανώμαλων καιροσκόπων πολιτικών και ολιγαρχών, της ντόπιας ολιγαρχίας. Με το ανάλογο βεβαίως, βεβαίως αντάλαγμα, Σουτ λοιπόν.

    6. Και εδω ο Ντογιακος λεει αλεύρι γαιτι ο Χιος τον γυρεύει!!!Ποσο βρώμικος εισαι ρε Ντογιακο!!!

    7. δυστυχως καποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ ελληνοφωνες ειχαν χαρει οταν προδοθηκε η ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΝΟΕΜΒΡΗ. αν υπηρχε θα βλεπαμε οτι ο παναθηναικακιας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    8. Ψευτομανιατη Εβραίε Ντογιου(ακο)*… ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
      *Ντογιου=Είναι το επώνυμο των Εβραίων της Κωνσταντινούπολης που εκπροσωπούν στην Τουρκία την γνωστή εταιρεία ενδυμάτων UNITED COLOURS OF BENETTON. Το καλοκαίρι του 2005 πάντρεψαν την κόρη τους με τον γόνο της εδώ επίσης Εβραϊκής οικογένειας εκπροσώπους της εταιρείας, με κουμπάρο τον ίδιο τον Luciano Benetton στην Ψαρού της Μυκόνου σε γαμήλια δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία από το GRECOTEL!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

    9. Πέρα απο κάθε λογικής οι τοποθετήσεις του Εισαγγελέα Ντογιάκου: Αρχικά αναφέρεται στις υποκλοπες συγκρίνοντας τις παρακολουθήσεις που έκαναν οι Βέλγοι με τις παρακολουθήσεις που κάνει ο Μητσοτάκης. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο Μητσοτάκης φέρεται να παρακολουθεί τους πάντες και χωρίς συγκεκριμένο λόγο και παράλληλα χωρίς να υπάρχει λόγος τέλεσης σοβαρού αδικήματος. Επίσης η αναφορά Ντογιάκου στους Ολιγάρχες του τύπου στρέφεται εναντίον του Μαρινάκη, κυρίως και στην αντιπολίτευση που κάνει στον Μητσοτάκη, μέσω των εφημερίδων. Τελικά είναι πολύ άσχημο να βλέπεις δικαστικούς λειτουργούς, αυτού του επιπέδου να παρέχουν προστασία και εξυπηρέτηση στην εκάστοτε κυβέρνηση.

    10. Μια μασωνάρα του κερατά είναι κι αυτός που έπαιρνε εντολές από τον Σαμαρά και τώρα από την κούλα την παιδέρα,σάπιος μέχρι το μεδούλι

    11. οι δικαστικοί που επέλεξαν να είναι υπηρέτριες της κούλας θα έχουν τη μεταχείρηση που είχαν οι πόρνες των ναζί μετά την απελευθέρωση

    12. Για τον παναθηναϊκάκια μιλάμε. Τον άνθρωπο της ΝΔ. Είναι τυχαίο που έγινε εισαγγελέας του αρείου πάγου μόλις ανέλαβε η ΝΔ και μόνο για ένα έτος; Είναι τυχαίο οτι ενώ εχει καταδικαστεί απο το Συμβούλιο του αρείου πάγου αναβαθμίστηκε αντί να καθαιρεθεί οριστικός;

    13. Σας βλέπει ο Βέλγος ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ και σας φτύνει στα μούτρα τιποτένια ανθρωπάκια!!!!

    14. Εκεί που εκλασαν οι ευρωπαιοι εισαγγελείς βγήκε ο Ντογιακος. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα από αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους πολιτικούς που κλέβουν και τα παίρνουν από παντού, δεν έχει αντιληφθεί τίποτα πως η περιουσία τους δεν συνάδει με τα εισοδήματα που δηλώνουν. Ή μήπως σε ταΐζουν κ. Ντογιακο και κάνεις τα στραβά μάτια? Πως γίνεται να μην υπάρχει ούτε έστω έρευνα εναντίον πολιτικου? Μας τα φάγανε τα λεφτά, διαπλοκή και μαφία πολιτικοί και εισαγγελείς, όλα αυτό δείχνουν.

    15. Κατούρα και λίγο Ντογιάκο… ποιος νομίζεις ρε καραγκιοζάκο οτι είσαι;;; Ενα αναλώσιμο σκουπίδι είσαι που και εσύ θα καταλήξεις στην φυλακή κάποια στιγμή….. είναι κι άλλοι παραπίσω που θα έρθουν στην θέση σου κάπου παρακάτω… θα τα πούμε τότε σκουπίδι!!

    16. Δηλαδή δεν εχουμε δημοκρατία ;;;;;;
      Μα κάθε Ιούλιο γιορτάζουν την επέτειο της δημοκρατίας όλοι αυτοι πως γίνεται αυτό;;;;;;

    17. Iσίδωρος Ντογιάκος ο ψηλός ο παναθηναικάκιας ο ρουφιάνος του Κούλη που έχει καταστρέψει τα πάντα και σκότωσε Ελλάδα και ελληνικό λαό ο τραμπούκος κάλυψης των υποκλοπών, κσλυψης σκανδάλων, κάλυψης κλεμμένου μαύρου χρήματος με εντολές του δολοφόνου Ελλάδος και ελληνικού λαού Κούλη.
      Να ξέρεις Ντογιάκο θα πας φυλακή που θα σαπίσεις και θα πεθάνεις τραμπούκε εκβιαστή εισαγγελέα. Μην ξεχάσεις να κάνεις το εμβόλιο θανάτου του Κούλη για να πεθάνεις γρήγορα για την άλλη ζωή.
      Είσαι τελειωμένος σιχαμένε Ντογιάκο.

    18. Ντογιακο μιλάς οταν δεν πρέπει και όταν πρέπει δεν μιλάς έτσι σε φωνάζουμε στις πλατείες ένας απλός πολίτης στο λέει, απο μόνος σου δίνεις την αίσθηση σε καθε Έλληνα οτι τα παίρνεις κάτω απο το τραπέζι κυρ Ντογιακο!!!

    19. Xoυντάρα…..Ο Παπαδόπουλος ωχριά μπροστα τους….

    20. ο συγχρονος Ιαβερης………τον βλεπω να αυτοκτονει και αυτον , με οσα κανει……….

    21. τα βοθροκαναλα δεν εχουν φτερα αγγελου δεν ειναι ελευθεροτυπια ελευθεροπαιδεραστια ειναι

    22. πολυ καθαρμα…..γι αυτο πες του αληταρα εβαλε χερι στην εθνικη αμυνα και εκοψε την εσωτερικη αμυνα του οικογενειακου ασυλου σε μαρτυρα(εμου) του επικεντρου οπου οι υποκλοπες υπο τη στεπη αυτων δολοφονουσαν το παιδι μου με 1αργο θανατο και 2δευτερο χωρις μεθ….εεεεεεε αυτος εβαλε και πληρωσαν τα βοθροκαναλα αυτος εκανε αλαξοκολιες με τον ερντογαν εεε ….ακου ντογιακο δεν τελειωσαμε ουτε θα τελειωσουμε θα φυγεις απ αυτο το θρονο που καθησες εξυπηρετεις βοθρους

    23. Εκβιαστής των Ελλήνων πολιτών και εκφοβισμός με προφανές λόγους υπεράσπισης των 300ων και του σάπιου συστήματος για την συνέxεια της καταστροφής της xώρας.

    24. στο αυτό το άΕργο τεμπελοσκυλο βολεμένο κ. μπουκωμενο με εκατομμύρια ΚΆΘΑΡΜΑ “” ΧΑΡΑΜΙΑ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΤΑ ΜΎΡΙΑ”” , ΣΤΗΝ ΦΑΚΛΑΝΑ ΤΟΥ *, ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΚΌΡΗ ΤΟΥ Κ. ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΑΜΠΡΌ ΤΟΥ. ΕΚΕΊ ΥΠΟΘΈΤΩ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΙΤΣΕΣ, ΑΦΟΎ ΈΧΕΙ Κ. ΚΆΛΥΨΗ.
      * πως λένε ότι πίσω από ένα μεγάλο άνδρα υπάρχει μια σπουδαία γυναίκα; ε πισω από αυτόν τον κοπρίτη κρύβονται 2 αχορταγες πορνες που θέλουν άπειρα ΥΛΙΚΆ ΑΓΑΘΆ. ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣχαραμια κ κακό ψόφοστις υαινες.
      ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΑΤΕ…..

    25. Δηλαδή μόνο Βαζελο εφημερίδες και η Καθημερινή με τον Τουρκοσκαι θα εκπέμπουν αντικειμενικά υπέρ των Καταρ-αμενων Τούρκων και απανταχού ανθελληνων;

    26. Στα στρώματα παιδιά και στις βάτες απ τους καναπέδες τα κρύβει ο επίορκος.

    27. Ο ψηλος ο παναθηναίκακιας και φερεφωνο του τρισαθλιου πολιτικου συστηματος καποια στιγμη θα λογοδοτησει και εει πολλα βερεσεδια.

    28. Άμα έχεις τα παπάρια διέταξε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ελλήνων αρχηγών και των πουτανών τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    29. Επίσης ρίχνει τις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα, ότι άλλοι νομοθετούν, η δικαιοσύνη μόνο ερμηνεύει τους νόμους.

    30. Το δειλό σκουλήκι τον Χίο φωτογραφίζει; 1)Ο Χίος δεν πηγαίνει στα γραφεία των δικαστών για να εκβιάζει αρεστές σ’ αυτόν αποφάσεις. 2)Ο Χίος μάζευε τα φραγκάκια του απ’ όταν δούλευε στα τσοντοκάναλα και άνοιξε την εφημερίδα του. Δεν τα έτρωγε με τις πουτάνες, ούτε στον τζόγο. 3)Δεν φταίνε τα διαφορετικά δικονομικά συστήματα αλλά η ατολμία των δικαστικών σκουληκιών. 4)Και στο Βέλγιο θα πετύχαινε η εφημερίδα του Χίου, όχι μόνο στο νοσηρό περιβάλλον της Ελλάδος όπως λες, και εκεί για τις αποκαλύψεις του οι δικαστές θα τον σέβονταν, δεν θα τον περιφρονούσαν. 5)Αν ήσουν άντρας θα μιλούσες ονομαστικά όπως ο Χίος που τους βγάζει στον τάκο με τα ονόματά τους και δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

    31. Πεθερός του δημάρχου ΓΛΥΦΆΔΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΆΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΟΥ ΚΟΎΛΗ

    32. Οχι καλε!!!!…..μην το βλεπετε ετσι…οι ερευνες γινοντε κατω υπο ακρα μυστικοτητα για να μην υπαρξουν παρεμποδισεις και διαρροες και χαλασει η μανεστρα προωρα….ά λα belgique για auf Nummer sicher

    33. Το συγκεκριμενο βδελυρο υποκειμενο,συνοδοιπορος του αλιτηριου Αθανασιου,αυριο κι’ολας, πρεπει να αποπεμφθει απο το αξιωμα του.Ηταν ωμη απειλη κατα πολιτου.Δεν ξερω τί θα κανει ο καθε Μπαξεβανης ή κανονικα και αλλοι συναδελφοι,αλλα εαν η προεδρος του Αρειου Παγου δεν τον παψει,καλυτερα να το καψουμε το μαγαζακι.Ειναι ντροπη για τον νομικο πολιτισμο[εστω και τεταρτοκοσμικης χωρας]ανωτατος δικαστικος,λογω ανακαλυψεων εις βαρος του να χανει την ψυχραιμια του και να αποκαλυπτει με υβρεις και απειλες,ποσο διεφθαρμενος και υποτακτικος ειναι.

    34. Θα λέει η εισαγγελέας οτι…δεν είδε τα δημοσιεύματα για την παρακολούθηση υπουργού και δεν θα ασκείται κριτική;
      Και λίγα σου έχουν γράψει!!!

    35. Να τον αρπαξει ο Βελγος εισαγγελεας και αυτον να τελειωνουμε. Αυτες ειναι ενεργειες φοβου και εκβιασμων που κανεις Ντογιακο.

    Comments are closed.