ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ… ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ!

    Κοινοποίηση:
    ΣΟΥΔΑΝ

    Το αεροπλάνο της Γερμανίας με 101 πολίτες της προσγειώθηκε νωρίτερα στο Βερολίνο, την ώρα που εμείς χρειαζόμαστε βοήθεια για να πάμε τους Έλληνες  ως το… Τζιμπουτί.

    Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας το πανηγυρίζει κιόλας! Μετά τους  οκτώ πολίτες που απεγκλωβίστηκαν χθες από το Σουδάν,  άλλα δέκα έφυγαν από την εμπόλεμη περιοχή και με τη βοήθεια της Ιταλίας βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί. Ο Υπουργός Εξωτερικών μάς ενημέρωσε με tweet για την εξέλιξη της υπόθεσης, την οποία παρακολουθεί από μακριά και με… σεμνότητα!

    Η Γαλλία ξεκίνησε επιχείρηση για την απομάκρυνση των πολιτών της και του διπλωματικού προσωπικού της από το Σουδάν, καθώς περίπου 250 Γάλλοι πολίτες ζουν στη χώρα. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ο στρατός του Σουδάν και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF- ΔΤΥ) «προσέφεραν εγγυήσεις ασφαλείας» για την επιχείρηση.

    Η Γερμανία απομάκρυνε με στρατιωτικό αεροσκάφος 101 ανθρώπων από το Σουδάν, ενώ άλλα δύο τέτοια αεροσκάφη θα σταλούν στο Σουδάν για να συμμετάσχουν στην εσπευσμένη απομάκρυνση Γερμανών. Μέχρι στιγμής ο γερμανικός στρατός απομάκρυνε αεροπορικώς 313 ανθρώπους από Σουδάν, σύμφωνα με την πηγή του Reuters.

    Η Ισπανία ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εσπευσμένη απομάκρυνση περίπου εκατό ανθρώπων από το Σουδάν, με φόντο διάφορες άλλες αποστολές εκκένωσης ξένων υπηκόων και διπλωματών, έπειτα από μια εβδομάδα και πλέον φονικών μαχών ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτικούς.

    Και η Ιταλία κατάφερε μετά από μια μέρα αγωνιώδους αναμονής, να απομακρύνει με ασφάλεια όλους τους Ιταλούς πολίτες που ζήτησαν να φύγουν. Μαζί τους είναι και αλλοδαποί υπήκοοι. «Η Ιταλία δεν αφήνει κανέναν πίσω» δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζ. Μελόνι.

    Επίσης, η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της διπλωματικής αποστολής της χώρας και απέσυρε τους διπλωμάτες που υπηρετούσαν στο αφρικανικό κράτος, ανακοίνωσε την Κυριακή μέσω Twitter ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

    O Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε την Κυριακή ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας απομάκρυναν με επιτυχία το διπλωματικό προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών τους από τοΣουδάν.

    Επίσης η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε από το Σουδάν περισσότερους από 150 ανθρώπους προς το λιμάνι της Τζέντα. Η εκκένωση αυτή έγινε από το πολεμικό ναυτικό της χώρας με τη στήριξη άλλων σωμάτων του στρατού, σημείωσε το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώνοντας «την ασφαλή άφιξη» 91 Σαουδαράβων πολιτών και περίπου 66 πολιτών 12 άλλων χωρών.

    Η Ιορδανία θα χρησιμοποιήσει την ίδια οδό, ενώ και άλλοι πολίτες ξένων χωρών έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από λιμάνι του Σουδάν στην Ερυθρά θάλασσα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Αυτα δεν ειναι στρατά ειναι σκατά.Γαλλοι αγγλοι Γερμανοι σχεδον ολοι οι Ευρωπαιοι εστειλαν κομαντο και απεγκλωβισαν πολιτες τους.Οι δικοι μας καθωντε στην Αιγυπτο και περιμενουν μπας και κανενας ξενος κανει τη δουλεια για μας. Ουστ ρε αλητες.

    2. Που ειναι τα κομαντα τα πολυδιαφημισμενα? Κατι ο τολμων νικα και αλλα τετοια ? Καλα για τον Φλωρο δε συζηταμε.Φλωρος ειναι.

    3. Καμμια δουλιτσα με μιζα παιζει; αυτα ειναι δευτερευουσης σημασιας.

    4. Οι Ειδικες Δυναμεις μας εχουν την ικανοτητα και μπορουν να εκτελεσουν την αποστολη απομακρυνσης των συμπατριωτων μας…αλλα ο “γλειφτης” Δενδιας παρακαλαει αλλες χωρες για βοηθεια!

    5. ο κάθε ηλίθιος βλέπει την χώρα στην οποία βρισκεται στα πρόθυρα εμφυλίου και δεν φευγει.. και μετα πρέπει να παέι το κράτος να τον σώσει, λυπάμαι αλλά όχι δεν θα ρισκάρουμε στρατιωτικούς επειδη καποιοι ηταν ηλίθιοι να φρόντιζαν για τον εαυτό τους οι ίδιοι

      1. Όταν ο ερντογάν σου στέλνει εκατομμύρια μουσουλμάνους, τους δίνεις σπίτια και επιδόματα σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει. Τους Έλληνες δεν τους σώζεις γιατί δεν σε νοιάζουν! Κάποτε ο Μπουτάρης είχε πει “χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες”!!! Και αντί να τον απελάσουν, οι προδότες στείλανε κατηγορούμενους αυτούς που τον γιουχάρανε. Αυτοί είστε αλλά επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, θα πολεμήσουμε να διώξουμε τους προδότες που κυβερνάνε και τους τσιπραίους προδότες που κυβέρνησαν! Γιατί όλοι θέλανε τον Μπουτάρη πλην των Ελλήνων πολιτών!

    6. Τα κομμάντα μας είναι παντελώς ανίκανα. Δεν είναι για αποστολές σε εμπόλεμη ζώνη, αν δε σκοτωθούν (που θα σκοτωθούν όλοι χωρίς απώλειες από την άλλη πλευρά), θα γίνει φιάσκο και θα γίνουμε ρόμπα. Ο μύθος πως έχουμε ένοπλες δυνάμεις είναι το μόνο που σταματάει τη Τουρκία από το να στείλει έναν ουλαμό να καταλάβει την Αθήνα.

    7. Εν τω μεταξύ ό Μέγας στρατηγός Φλώρος παρακολουθεί μέ προσοχή τά γεγονότα από τήν μεζονέτα του καί θά πάει μέ VIP πτήση νά τούς απεγκλωβίσει.

    Comments are closed.