ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ – ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ – ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ! Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΕΦΙΑΛΤΗΣ

    Δραματική τροπή έχει πάρει η αναζωπύρωση στο χωριό Ασκληπιείο της Ρόδου καθώς η φωτιά έκαψε σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να εκκενωθεί το χωριό.

    Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν έκκληση για βοήθεια ενώ στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές που προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

    Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τεράστια μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και οι αστυνομικοί βοηθούν τους κατοίκους αλλά και μικρά ζώα να απομακρυνθούν από το σημείο.

    Tα πρώτα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στο χωριό Ασκληπιείο και οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

    Δύσκολες οι συνθήκες σε όλα τα μέτωπα

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογίαννης στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα ανέφερε πως «Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο».

    «Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα. Στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στον οικισμό Ασκληπείο» ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση του ανέμου είναι νότια.

    «Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις» ανέφερε. Περιγράφοντας αναλυτικά τις εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας δήλωσε ότι επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο είναι από Τουρκία και ένα από Κροατία, εκτός των 10 ελικοπτέρων που επιχειρούν.

    Μιλώντας για το άλλο μεγάλο πύρινο μέτωπο αυτό της Κέρκυρας δήλωσε ότι «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση έλαβε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας σπίτια στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού».

    Και όπως είπε, με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν 2.466 πολίτες. Στο έργο της απομάκρυνσης συνέδραμαν αστυνομία, Περιφέρεια και λιμενικό.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστραφεί κάποιο σπίτι στην Κέρκυρα, όπου επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί με επίγειες δυνάμεις.

    Αναφορικά με τη πυρκαγιά στην Εύβοια ανέφερε ότι επεκτάθηκε με τη βοήθεια ανέμων σε χαμηλή βλάστηση στην ευρύτερη περιοχή αναφέροντας ότι έλαβε γρήγορα διαστάσεις προς τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Πλατανιστός, Καστρί και Πλατύ Γιαλός.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Σε όλο τον πλανήτη δείχνουν την καμμένη Ρόδο…

    2. Σε πείραξε γαμημένε δρακουμέλ να πάρεις ανθρώπους που τελειώσανε ΛΟΚ η Πεζοναύτες ή το ένα και το άλλο να τους βάλεις δασοφύλακες ώστε να χτυπήσεις την ανεργία και να μην καίγονται τα πάντα.Αλλα γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο αφού τα καις εσύ με τους Ταλιμπάν για να μπει η Τουρκία πιο εύκολα στην Ελλάδα αλλά ο Μάλαμας Έλληνας κοιμάται όρθιος γιατί είναι βλήμα.

    3. …..φερουν τους Τουρκους;;;;;
      Τυχαίο;;; δε νομίζω , αντε καλό παραδεισο να εχετε

    4. Βγαινει ο ΣΚΑΙ κ λεει Πακιστανοι τα καινε …. ωραια …. ποιος τους φερνει ; Μητσοτακης , , , ποιος τους πληρωνει ; Μητσοτακης , , , οποτε ποιος λετε να τους βαζει να τα καινε για την Μιζα – Ανεμοπιπα ;;;; Μητσοτακης ,,,, ποιος τον ψηφιζει ;;;; οι Ελληνες …… καλα εχετε δει αλλον μαλακα να ψηφιζει αυτους που τον καινε ;;; Φερτε ενα ψυχιατρο ….

    5. και η αποχή έχουν αντίτιμο….κρατάτε γερά νοικοκυραίοι!!!!

    6. Κάθε χρόνο τα ίδια. Αντί να βάλουν τα καραβάνια για περιπολίες εκεί που πρέπει (άλλωστε κάθονται και πληρώνονται), τρέχουμε τελευταία στιγμή να σώσουμε ό,τι δεν σώζεται. Κάψαμε τα πάντα, μόνοι μας, δεν θα μείνει τίποτε, πολύ κρίμα για τα λίγα δάση μας.

    7. ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    8. ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    9. Ο Μωησης Σωτηρας τους , αντι να τους βοηθησει , κανει καλαμπουρι με την Διοικηση της Πυρο(δεν)σβεστικης ….. Στις Δημοτικες – Περιφερειακες εκλογες ολοι εσεις που λυπαστε τους Ροδιτες , τους Κερκυραιους , τους Λουτρακιδες κλπ , , , περιμενετε να δειτε την Ελλαδα παλι μπλε κ τον γιο του μαλακα ,,, Περιφερειαρχη !!! 1000% ουτε καν 999% . Γι αυτο γραψτε τους στα παπαρια σας κ μην τους υπολογιζετε .

    Comments are closed.