«ΕΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΟΙΑ»! ΔΗΛΩΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΡΕΓΚΕΒ – ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;

    Κοινοποίηση:
    miri-regev-1024x683

    Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί φέρεται να προχώρησε πριν λίγες ώρες η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρεγκέβ, την ώρα που η χώρα της βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο απάντησης του Ιράν για την προκλητική στρατιωτική παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Τεχεράνη σκοτώνοντας τον επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

    Σύμφωνα με το Al Jazeera που επικαλείται ισραηλινά ΜΜΕ, η Ρεγκέβ είπε:

    «Αν μας επιτεθούν, θα αναζητήσουμε βοήθεια από την πολεμική αεροπορία (σ.σ. εννοεί του Ισραήλ) και από ελληνικά πλωτά μεταφορικά μέσα (sea busses) από την Ελλάδα».

    Η ίδια δήλωση σύμφωνα με το ElNashra του Λιβάνου έχει ως εξής: «Εάν δεχτούμε επίθεση, θα μπορούσαμε να καλέσουμε την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και πλωτά μέσα μεταφοράς από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο».

    Η φράση «πλωτά μέσα μεταφοράς» (sea busses) ενδέχεται να αναφέρεται σε κάποια επιχείρηση εκκένωσης ισραηλινών πολιτών από περιοχές που θα κινδυνεύσουν να πληγούν από την ιρανική αντεπίθεση, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια των όσων ανέφερε η υπουργός.

    Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση αυτή θέτει την Ελλάδα και την Κύπρο για άλλη μια φορά στο προσκήνιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, λίγους μόλις μήνες μετά την αεροπορική άσκηση που έγινε νοτίως της Κρήτης ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και η οποία λειτούργησε ως “πρόβα” για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Υεμένη λίγες εβδομάδες αργότερα.

    Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιουλίου, η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρεγκέβ δέχτηκε σφοδρή κριτική στο Ισραήλ, καθώς εν μέσω κρίσης αποφάσισε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, η Ρεγκέβ είναι αρμόδια για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον εγκλωβισμό ισραηλινών πολιτών σε διάφορες χώρες όπου βρίσκονταν, μετά τις μαζικές ακυρώσεις πτήσεων από πολλές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ήταν απόρροια της κατακόρυφης αύξησης της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγιε στην Τεχεράνη. Η Ρεγκέβ διέταξε το υπουργείο της να αξιοποιήσει πλοία από Ελλάδα και Κύπρο για να βοηθήσει τους Ισραηλινούς που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, εν μέσω μιας σειράς ακυρώσεων πτήσεων λόγω μιας αναμενόμενης ιρανικής επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Channel 12 και οι Times Of Israel.

    Απορρίπτει η Λευκωσία

    Κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία ερωτηθείσα από την ΕΡΤ διευκρίνισε ότι η Κύπρος δεν δύναται και δεν προτίθεται να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ ή όποιο άλλο κράτος και πως το θέμα αφορά μόνο την παροχή Μέσων, ναυλωμένων από το Ισραήλ, για την εκκένωση πολιτών και άλλες ανθρωπιστικές ανάγκες εάν παραστεί ανάγκη, διευκρινίζοντας ότι το όλο, δεν εμπίπτει ούτε και στο σχέδιο Εστία το οποίο αφορά μόνο τη Γάζα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Αλοιμονο, τα παιδια του κοσμακη θα σκοτωθουνε, τομαρια!

    2. Το @ρχιδ@κι μας εμπλεξε με τον πολεμο στην Ουκρανια…μας μπλεκει και με τον πολεμο στη Μ.Ανατολη!

    3. Εμπιστευόμαστε τον Πρωθυπουργό μας.Η χώρα έχει ικανό πρωθυπουργό.Να στείλουμε στο Ισραήλ για βοήθεια τα ραφάλ..Εμείς δεν κινδυνεύουμε στο Αιγαίο.Με Γεραπετρίτη εάν δίνουμε μια βραχονησίδα τον μήνα θα περάσουμε περίπου 3000 ÷ 12 = 300 χρόνια χωρίς ενόχληση από τους Τούρκους.

      1. Αν σε άκουγε ο Κολοκοτρώνης θα σε έπαιρνε το κεφάλι.

    4. Μακάρι Παναγία μου. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην εξάλειψη των 2ποδων μεμετιών.

    5. Δεν μας εφτανε η Ουκρανια τορα ηρθαν και αυτοι.
      Απο ποτε ειναι η Ελλαδα τσιφληκι του πατερα του Μητσοτακη και αποφασιζει διχως να ρωταει κανενα.
      Οπατερας του δεν πολεμισε και δεν εριξε ουτε μια σφαιρα για την πατριδα ,αντιθετα ηταν μεγαλος προδοτης
      των Γερμανων.
      Καταφεραν και σφαιτεριζοντε και αναριχοντε στην εξουσια της Ελλαδος,μια εξουσια που δεν την αξιζουν
      οχι μονον για την προδωσει οπως ο πατερας του ,αλλα για να την εξαλειψει απο προσωπου γης ,αφου προηγουμενως την εκανε κρανιου τοπο με τις εσκεμενες πυρκαγιες και τις ανεμογεννητριες

    6. TO ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ +ΠΑΚΙΣΤΝΟΥΣ+ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ+ΓΥΦΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΣΑΡΔΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ. ΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΩΡΑ.

    7. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ Η ΚΟΥΛΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

    8. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΕΖΩΝ!!!!

    9. Ναι ρε Μακελειό. Να τους βοηθήσουμε. Όσοι είναι απέναντι στα μουσλίμια κ τους τουρκαλάδες πρέπει να είναι φίλοι μας.

    10. Ο Κούλης είναι Χαζαρικής καταγωγής δεν είναι Έλληνας. Έτσι εξηγούνται όλα

      1. ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!
        ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ.

    11. Να ερθει να με παρει ο Κωστακης γιος Κουλη απο το χερι να παμε μαζι στη μαχη. Αλλιως εν το κουναει απο δω.

    12. Ναι , αλλα οι εβραιοι ειναι αναμεσα στους 5 πρωτους στον αριθμο τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα. Αν μας λεει αυτο κατι.(εχει πολλαπλη μεταφραση αυτο)

    13. Η Κύπρος δεν είδε δεν άκουσε τίποτα. Τωρα είναι σεζόν. Από Νοέμβρη που τελειώνει η σεζόν θα δει.

      1. Εσυ δεν κατάλαβες τίποτα… ναυλωμένα μέσα για απομάκρυνση πολιτών!

    14. Αυτο το κανουνε ολες η χωρες μπορουνε να βοηθησουμε εγκλωβισμενους πολιτες.
      Μην ξεχναμε οτι εχουμε και εμεις ελληνες στο λιβανο που αν χρειαστει θα στειλουμε πολεμικο πλοιο να τους παρει…..δεν μπλεκουμε σε πολεμο.

    15. Σίγουρα θα στείλει ο μιζοτάκης.Αν πάρει καλή μίζα……

    16. Αρκετα έχουμε μπλέξει. Δεν χρειαζεται να μπλέξουμε περισσότερο, διότι θα καταστραφούμε. Οι Ελληνες δεν έχουν ιδέα, το τι γίνεται, ούτε και τους νοιαζει. Μόνο που τα πραγματα είναι χειρότερα από ότι μπορεί να φανταστεί καποιος και μπορείς από τι μια στιγμή στην αλλη να βρεθείς μπλεγμένος σε φοβερές καταστασεις, δηλαδή οι πιο πολύ ονειρεύονται διακοπές, έστω και σε συγγενικα σπίτια και να βρεθούν μπλεγμένοι σε πόλεμο. Και είναι και οι Τούρκοι που οραματίζονται αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

      1. ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΜΕΤΡΑ ΜΕΡΕΣ!!!

    17. Σε λίγο καιρό θα μας κηνυγουν κ εμάς Τούρκοι,Άραβες,Ρώσοι κ ποιος θα μας βοηθήσει βρε προδότη Κούλη;οι Εβραίοι η οι Αμερικάνοι;μπορεί οι Γάλλοι κ η Ακτή ελεφαντοστού καριολη

    18. ΧΑΧΑΧ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ…..
      Κ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ..ΤΙΠΟΤΑ….
      ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΦΕΤΑ….. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ……..
      ΧΑΧΑΧΑΧ
      ΕΛΛΑΔΑΡΑ !!!!

    Comments are closed.