ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ! ΠΡΩΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2022, ΠΡΩΤΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2023!

    Κοινοποίηση:
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κράτη μέλη, τόσο για τα αναθεωρημένα μεγέθη της χρονιάς που πέρασε, όσο και για το τρέχον έτος και το 2024.

    Σύμφωνα με αυτές, η Ελλάδα στην οποία προσδιορίζεται ανάπτυξη 5,9% του ΑΕΠ πέρυσι, θα «φρενάρει» στο 2,4% φέτος και ακόμη περισσότερο, στο 1,9% το 2024.

    Η σαρωτική ακρίβεια του 2022 που επισήμως προσδιορίστηκε στο 9,3% θα συνεχίσει να στραγγαλίζει τα νοικοκυριά φέτος με επιπλέον ανατιμήσεις 4,2%, που θα επιστρέψουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2,4% το 2024

    Πίσω από τα ποσοστά ανάπτυξης κρύβεται η μεγάλη επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης, καθώς συρρικνώνονται οι πραγματικές αποδοχές και οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών. Η Κομισιόν εκτιμά ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών ίσως αρχίσει να αυξάνεται το 2024, όταν και μπορεί να υπάρξει θετική μεταβολή στους πραγματικούς μισθούς.

    Ακόμη και αυτή η πιθανή θετική μεταβολή του 2024, ωστόσο, θα έρθει χωρίς περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση της αγοράς εργασίας.

    Η Κομισιόν παράλληλα υπογραμμίζει το πώς ο ΦΠΑ (αλλά και τα φορολογικά έσοδα εν γένει) αποδείχθηκε «σωτήριος» για να παρουσιάζονται πέραν των προβλέψεων βελτιώσεις στα δημοσιονομικά και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και το οριακά θετικό πρωτογενές ισοζύγιο πέρυσι.

     

    Πάμε τώρα στο ρεύμα! Τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις Τιμές Επόμενης Ημέρας με τις οποίες αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια οι ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές για την Ελλάδα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

    Την Δευτέρα, η χώρα μας αγόραζε με την δεύτερη υψηλότερη τιμή μετά την Πολωνία, με 123,41 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

    Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για το 2022 σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.

    rae-times-energeia
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Ο υπουργός Χατζηδάκης έλεγε πως οι καταναλωτές δεν θα δούνε ούτε ένα ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς και πως τα δήθεν περί αυξήσεις είναι τάχα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.
      Τελικά όλοι είδαμε ποιοι έλεγαν ψέματα.
      Και οι ελληναράδες ετοιμάζονται να ξαναψηφίσουν ΝΔ για το ρουσφέτι και το διορισμό ενώ κάποιοι άλλοι “πανέξυπνοι” θα κάψουν την ψήφο τους σε ανύπαρκτα κόμματα βοηθώντας ουσιαστικά έμμεσα τη ΝΔ να είναι ξανά πρώτο κόμμα.
      Κάντε το απλός μετά να μην διαμαρτύρεστε με ότι θα γίνει.
      Στις 21 Μαΐου έχετε τη δυνατότητα δια μέσου του ψήφου σας να απαντήσετε.
      Αν η απάντηση σας είναι τζούφια η δεν πιάσει τόπο θα φταίτε μόνο εσείς και κανένας άλλος.
      Ο Μητσοτάκης και η συμμορία του τη δουλειά τους κάνουν.
      Αυτό έχουν μάθει να κάνουν να κλέβουν να λεηλατούν και να διορίζουν τα κομματόσκυλα τους.

    2. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΒΡΩΜΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ (νδ-συριζοπασοκ)

      ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

    3. Αφου σωσαμε τις τραπεζες καιρος να σωσουμε τις εταιριες τις πολυεθνικες και καθε λαμογιο ενεργειας που χρωσταει της μιχαλους και τα χρεη του τα πληρωνουν οι πολιτες με τους υπερογκους λογαριασμους…Μην περιμενετε απο το κομμα κυνηγων η το κομμα οικολογων να σωθειτε..τα λαμογια φαινεται που πονουν…δεν γουσταρουν να ριχνουμε ψηφους σε λαικα και αριστερα κομματα και δεν εννοω τον ΣΥΡΙΖΑ.Αλλα προτιμοτερο ΣΥΡΙΖΑ για τι μονο ετσι θα φυγουν και θα πονεσουν .Εχετε μια σφαιρα στη θαλαμη μην το ξεχνατε αυτο….

      1. Σιγά να μην πονέσουν, κώλος και βρακί είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε. Δε θα φύγουν έτσι, απλώς θα επιστρέψουν από την πίσω πόρτα. Τα συστημικά κόμματα είναι μια συμμορία, δε χρειάζεται να είναι ειδικός για να το καταλάβει κανείς.

    4. Πάτα το το κουμπί ρε Πουτιν, μπας κ σωθούμε……

    5. Δωσανε οι γελιοι το ρευμα σε παροχους για να πεσουν λεγανε οι τιμες !!!!! Το βλεπω ρε λαμογια πως επεσαν !!! Αλλα μονον που επεσαν προς τα πανω !!!!!

    6. Εάν θέλετε να μάθετε το Μέλλον της Ελλάδας
      Οικονομικό κοινωνικό πολιτικό απλά διαβάστε την ιστορία της.
      Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.
      Τελικά κάποιος μας κάνει φάρσα? Η μήπως είναι η ιστορία που επαναλαμβάνετε,σαν φαρσοκωμωδία.

    7. Η Ουκρανία που παρουσιάζονται και η Τουρκία ανήκουν στην ΕΕ;

    Comments are closed.