Σεισμικές αλλαγές έρχονται στα Βαλκάνια και κανείς δεν ξέρει τα «ρήγματα» που θα ανοίξουν, τι θα προκαλέσουν: Ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2019, h Αλβανία και το Κόσοβο ξεκινούν να κάνουν πράξη την Μεγάλη Αλβανία με την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων και ενώνονται οι αστυνομίες των δύο χωρών υπό μία αρχή, σφραγίζοντας την αλλαγή των συνόρων διά των όπλων που κατάφεραν οι Αλβανοί το 1999!
Μετά από είκοσι χρόνια, όχι απλώς το Κόσοβο ή Κοσσυφοπέδιο δεν επέστρεψε στον εθνικό κορμό της Σερβίας, αλλά η πληθυσμιακή αλλοίωση που επέτρεψαν οι Σέρβοι στις περασμένες δεκαετίες και η μη αντίδρασή τους κατά των Αλβανών στον πόλεμο του 1999 (τώρα όλοι οι Σέρβοι παραδέχονται ότι έπρεπε κατά την διάρκεια του πολέμου να είχαν εκδιώξει τους Αλβανούς στην Αλβανία, όπως έπραξαν οι Τούρκοι με τους Κύπριους από την βόρεια Κύπρο το 1974 μέσα σε μία εβδομάδα), έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.
Ολα αυτά, μαζί με την στρατιωτική αδυναμία της Σερβίας, οδηγούν στην δημιουργία ενός μεγάλου κράτους που θα διπλασιάσει σχεδόν τον αλβανικό πληθυσμό και θα αυξήσει κατά 50% το αλβανικό ΑΕΠ.
Με τον τρόπο αυτό, το Κόσοβο βρίσκεται πλέον «ένα βήμα» πριν την ΕΕ, «αγκαλιά» πλέον με την μητροπολιτική Αλβανία και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα πώς, ότι χάνεις με τα όπλα δεν το παίρνεις πίσω με διαπραγματεύσεις.
«Η κυβέρνηση χθες ενέκρινε την απόφαση για αυτήν τη σημαντική αλλαγή, η οποία διευκολύνει σημαντικά την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου. Αλλά, η διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας δεν τελειώνει εδώ. Σύντομα θα καταβληθούν πολύ πιο σημαντικά μέτρα για την καθιέρωση πλήρως των ευρωπαϊκών προτύπων στα παλιά σύνορα», σημειώνει ο Αλβανός υπουργός, Εσωτερικών Λεσάι.
Ηδη ο Κοσοβάρος Γκέντι Κάκα είναι ένας από τους πολλούς οπαδούς που ακολουθούν τη στρατηγική του Έντι Ράμα, θα αντικαταστήσει τον μέχρι σήμερα Αλβανό υπουργού Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.
Ο Γκέντι Κάκα ή Γκέντι Κακάι (Genti Caka στην Αλβανία ή Gent Cakaj στο Κόσοβο -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) είχε διορισθεί τον Ιούλιο του 2018 επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ίδια στιγμή, η καθημαγμένη Σερβία προχωρά σε ανταλλαγή εδαφών με το Κόσοβο προκειμένου να πάρει κάπου 400.000 Σέρβους «ομήρους» που είχαν εγκλωβιστεί στο Κοσσυφοπεδίου, μετά την ήττα (ηρωική, μεν, αλλά ήττα) του 1999.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου και πρώην οπλαρχηγός του UCK, Χ.Θάτσι δήλωσε ότι θα υπογραφεί μια συνολική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Δεν υπάρχουν διλήμματα σχετικά με το εάν την υποστηρίζουμε ή όχι. Η συμφωνία θα υπογραφεί στο Λευκό Οίκο με την παρουσία του ισχυρότερου ηγέτη του κόσμου, του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Θάτσι σε συνέντευξη Τύπου στην Πρίστινα.
Ο πρόεδρος τόνισε ότι αναμένει η συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα θα είναι «ισορροπημένη».
Πρακτικά, η περιοχή της Μητρόβιτσας με τους περίπου 400.000 Σέρβους θα επιστραφεί στην Σερβία και η περιοχή του Πρέσεβο στην Σερβία με το 90% αλβανικό πληθυσμό θα περάσει στο Κόσοβο
Πιθανότατα ως μέρος της συμφωνίας, το Κόσοβο θα αναστείλει προσωρινά το μέτρο της φορολόγησης κατά 100% των σερβικών προϊόντων στο Κοσσυφοπέδιο.
Στα νότια Βαλκάνια ο Ζ.Ζάεφ βάσει της συμφωνίας παραλαβής της Μακεδονίας από την Ελλάδα που υπεγράφη στις Πρέσπες το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι στις 12 Ιανουαρίου αναμένεται να έχει περάσει από το Κοινοβούλιο την τεράστια επιτυχία που κατήγαγε με μία απλή προσθήκη στο όνομα «Μακεδονία» σε «Βόρεια», αλλά με την ανήκουστη αποδοχή από την κυβέρνηση Τσίπρα ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητας στο σλαβοαλβανικό συνονθύλευμα που κατοικεί στα Σκόπια.
Η κυβέρνηση της αριστεράς κατά τα φαινόμενα θα βρει τους 151 βουλευτές που απαιτούνται (ήδη έχει βρει τους 148), αν και θα μπορούσε να περάσει η συμφωνία και με 145 σε περίπτωση αποχής του ΚΚΕ.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτελέσει αιώνιο στίγμα για την αριστερά και να την καταβαραθρώσει (ήδη «καταπίνει» τον κάποτε ελπιδοφόρο Π.Καμμένο), αλλά θα αποτελέσει απαρχή εξελίξεων.
Τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όπως είναι ο αμερικανικός σκοπός που επέβαλλε στον Α.Τσίπρα την υπογραφή της ντροπιαστικής συμφωνίας, αλλά και η προσπάθεια ένωσης της «Βόρειας» με τη «Νότια» Μακεδονία – έναν σχεδιασμό που αποτελεί «κορμό» στην επιδίωξη της Γερμανίας για έξοδο στην θάλασσα του Αιγαίου μέσω ενός γερμανοποιημένου κρατιδίου, όπως οι χάρτες του Βερολίνου ήδη δείχνουν – μόλις ξεκινά.
Το καλό είναι ότι με τόσο μεγάλη Αλβανία θα πάμε και απ εδώ Αλβανοί πίσω… μπας και ηρεμήσουμε… Στην χειροτετ η βλέπω να γιομιζουμε με επιχειρηματίες οσεκαδες…
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΕΡΜΑΝΩΝ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕΙ .ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ Ε.Ε. ΘΑ ΣΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ .ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ -ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ .
Τουρκογιουφτακια στα αρματα ρεεεε.