«ΕΘΝΟΚAΘΑΡΣΗ» ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΠΥΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Η ΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ – ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΙΕΒΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

    Κοινοποίηση:
    MAKELEIO

    Σε πλήρη εφαρμογή τελεί το ισραηλινό σχέδιο εθνοκάθαρσης στη Μέση Ανατολή, με τους πρώτους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τη Γάζα.

    Ειδικότερα, μια πρώτη ομάδα διέβη τα σύνορα με την Αίγυπτο, στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ.
    Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν εκ νέου τον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας από ξηρά, θάλασσα και αέρα.
    Την ίδια στιγμή, νέα έκρηξη συγκλόνισε την Jabalya, τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Γάζας, την Τετάρτη, μια μέρα αφότου Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε περίπου 50 ανθρώπους και τραυμάτισε 150, με το Ισραήλ να λέει ότι στόχος ήταν διοικητής της Hamas (υπάρχουν αναφορές για 400 νεκρούς).
    Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές απώλειες, αλλά πλάνα έδειξαν καπνό να υψώνεται πάνω από τον καταυλισμό και εκατοντάδες ανθρώπους τραυματισμένους.
    «Γίνεται σφαγή», είπε αυτόπτης μάρτυρας μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Fallujah.Άλλοι Παλαιστίνιοι είπα ότι βόμβα έπληξε οφθαλμολογικό νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας, προκαλώντας πυρκαγιά – αν και δεν άμεσες λεπτομέρειες για θύματα ή για την έκταση των ζημιών.
    Οι άνθρωποι που έφτασαν στην Αίγυπτο είχαν παγιδευτεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
    Οδηγήθηκαν μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα ενώ πηγή του Reuters στα σύνορα είπε ότι υποβάλλονται σε ελέγχους ασφαλείας.
    Από αυτούς περί τους 320 είχαν ξένα διαβατήρια ενώ ορισμένοι είναι βαριά τραυματισμένοι.
    Διπλωματική πηγή είπε ότι περίπου 7.500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα αποχωρήσουν από τη Γάζα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, προσθέτοντας ότι το αεροδρόμιο Al Arish θα διατεθεί για αυτό τον σκοπό.
    «Πρόκειται για σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, πάνω στο οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε» δήλωσε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, Tor Wennesland, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, χαιρετίζοντας το άνοιγμα της Ράφα στους πρώτους εκτοπισμένους.
    Παρά την πρόοδο στο ανθρωπιστικό μέτωπο, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, πολεμικά σκάφη και πυροβολικό σφυροκοπούν τη Γάζα όλη τη νύχτα, με τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό να είναι δεκάδες.
    Τα νοσοκομεία δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν καθώς μάλιστα το Ισραήλ αρνήθηκε να αφήσει ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές να εισέλθουν στον κατεστραμμένο θύλακα υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος από τη Hamas.
    Η Ιορδανία, ένα από τα λίγα αραβικά κράτη που έχουν ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, δήλωσε την Τετάρτη ότι αποσύρει τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ αν δεν τερματιστεί η επίθεση στη Γάζα.Περιμένοντας στα σύνορα…

    Ο Nahed Abu Taeema, διευθυντής του Νοσοκομείου Nasser στη Λωρίδα της Γάζας, είπε στο Reuters ότι 19 βαριά τραυματίες από το νοσοκομείο του θα είναι μεταξύ των 81 που θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο.
    «Αυτοί χρειάζονται χειρουργικές επεμβάσεις που δεν μπορούν να γίνουν εδώ λόγω έλλειψης ικανοτήτων», είπε ο Abu Taeema.
    Η Αίγυπτος ετοίμασε υπαίθριο νοσοκομείο στο Sheikh Zuwayed, ανέφεραν πηγές.
    Ασθενοφόρα περίμεναν στη Ράφα.

    Θύματα…

    Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η επίθεση της Τρίτης στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalya σκότωσε τον Ibrahim Biari, έναν διοικητή της Hamas, καθώς και δεκάδες μαχητές.
    Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, δήλωσε απογοητευμένος από τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων στη Jabalya και προέτρεψε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τους «νόμους του πολέμου και της ανθρωπότητας…».
    Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η Hamas χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, έχοντας τα διοικητήριά τους σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες, νοσοκομεία και σχολεία.
    Στο μεταξύ, δεκαπέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες στη Γάζα την Τρίτη – η μεγαλύτερη απώλεια σε βάση 24ώρου από την έναρξη της επίθεσης.
    «Διεξάγουμε έναν σκληρό πόλεμο», είπε ο Netanyahu.
    «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: Θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Θα προχωρήσουμε μέχρι τη νίκη».
    Στο μεταξύ, και η Hamas από τη μεριά της σφυροκοπά το Ισραήλ, με τις σειρήνες να ηχούν συνεχώς σε Ashkelon και Ashdod.
    Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις συγκρούστηκαν με μαχητές της Hamas και άλλες ομάδες στις βόρειες, νότιες και ανατολικές περιοχές της Γάζας.
    Την ίδια στιγμή, οι επικοινωνίες και οι υπηρεσίες Διαδικτύου διακόπηκαν ξανά, δήλωσε ο πάροχος τηλεπικοινωνιών Paltel.
    H ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι μια μακρά ανάμνηση…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    2. Χίο, στην Αμερική υπάρχουν ήδη οι ειδήσεις ότι Αμερικάνοι στρατιώτες επιχειρούν στην Γάζα.
      Ενώ ο Αμερικανός σφάχτης της Φαλούτζα είναι ο σύμβουλος των επιχειρήσεων Ισραήλ – Αμερικάνων εκεί.

    3. Το σχέδιο ειναι το Ισραήλ θα πάρει τη βόρεια και η Εγυπτος τη νότια Γαζα μαζι με τους Παλαιστίνιους Η Εγυπτος θα πάρει μαζί και μέρος της πλούσιας ΑΟΖ της Γαζας. Αυτό είναι καλό και για εμας γιατι η Τουρκία Θέλει να καθορίσει ΑΟΖ με τους Παλαιστίνιους της Χαμάς εις Βάρος της Κύπρου το ιδιο βιολι όπως εκανε με την Λιβύη.
      Ο τρελάρας και προκλητικός Σουλτάνος Εντοργάν αυτη τη φορά δεν θα τα βρεί με το Ισραήλ και της ΗΠΑ που στην κατάλληλη στιγμή θα του έχουν προετοιμάσει την τύχη του Σανταμ και του Καντάφι

    Comments are closed.